Thales, Paris'teki Eurosatory savunma ve güvenlik fuarında, hafif yüksek performanslı dört kameralı yeni Sophie Ultima termal görüntüleme cihazını piyasaya sürdü. Sophie serisinden en son çıkan cihaz, gündüz ve gece operasyonlarını desteklemek için yardım ile bağlantılı dövüş ve artırılmış gerçeklik için hazır.

Kamera, taktik dürbün, kızılötesi hedef belirleyiciyi, gündüz lazer telemetre cihazını ve tele-dönüştürücüyü tek bir cihazda birleştirir. Sophie Ultima 2.5kg ağırlığında ve önceki modellerden daha yüksek performans sağlıyor.


Aynı zamanda uzun mesafelerde hedef belirlemeyi geliştirir ve yüksek performanslı bir cam gündüz kanalını kızılötesi görüntülemenin algılama yetenekleriyle birleştirerek gün ışığındaki operasyonlarda taktik avantajlar sağlar ve vücut ısısını 1 km'den daha uzak bir yerde algılar. Bu, askerlerin kamufle edilmiş düşmanları bile hedef almasını sağlar.


ophie Ultima, Thales raporlarının askerlerin düşmanları daha çabuk algılamasını ve daha hızlı hareket etmesini sağlayan dijitalleştirilmiş operasyonlarda artırılmış gerçeklik gibi işbirliğine dayalı savaş faydaları sağlar. Bu, hassasiyeti korurken daha hızlı grev yapabilmelerini sağlar.




Kamera, gelecekteki kapasite yükseltmeleri için yeni 'eXtension' konsepti, birkaç tak ve kullan aksesuarları da dahil olmak üzere gelecekteki operasyonel gereksinimlere ve teknolojilere de uyum sağlayabilir.


Ortak arayüzleri ve paylaşılan bakım çözümlerini kullanarak Sophie Ultima, önemli ölçüde azaltılmış eğitim, eğitim ve destek sunuyor ve filo liderlerinden Özel Kuvvetlere kadar operasyonel birimlerin ihtiyaçlarını karşılayacak ve kameranın her görev için hala uygun olmasını sağlayacaktır.


Thales Optronics başkan yardımcısı Jean-Pascal Arrou-Vignod şunları söyledi: “Silahlı kuvvetler, Thales'e dijital dönüşümün anahtarı olan bağlantı, büyük veri, yapay zeka ve siber güvenlik teknolojileri konusundaki uzmanlığından dolayı güveniyor. Sophie Ultima ile geleceğin askeri gündüz ve gece işbirlikçi savaş sanatında ustalaşacak. ”


Thales, 55 ülkede 15.000 Sophie termal kamera sattı. Sophie serisi, operasyonel tiyatronun bozulmuş görünürlük koşullarında gözetleme kabiliyeti sunarak, doğru tespit, tanımlama ve lokalizasyon sağlayarak, çok amaçlı görevlerde yüksek verimlilik sağlar.
askermekani

Taktik Yaşam Bloğu

Taktik askeri malzemeler, silah tutkunları, askeri ve kolluk kuvvetleri için taktik yaşam haberleri, silah ve taktik ürün incelemeleri

Yorum Yaz:

1 Yorum: