Araştırma şirketi Piyasalar ve Piyasalardan gelen bir rapora göre, gece görüş cihazı pazarının (NVD) 2020 yılına kadar 7,73 milyar dolarlık ABD dolarını geçeceği tahmin ediliyor. Bu rakam 2015 yılında 5.07 milyar dolar olan CAGR değerine% 8.8 yükseldi. Çünkü ülkeler, modernleşme programlarını hızlandırdıkça ve sürmekte olan çatışmalar ve artan jeopolitik belirsizliklerin ardında sürveyans kabiliyetlerini arttırdıkça, savunma alımları patlamaya başladı.

Almanya'nın 'nesil-sıfır' (Gen-0) teknolojisi ile ilgili ilk denemelerinden seksen yıl geçti, gece görüşü yaşlandı ve bugün hiçbir ordu bu olmadan da olamaz.

Geçmişten kullanılan cihaz- bir transistorize metascope, kızılötesi gece görüş monoküler el cihazı, 1963 amerikan ordusu

Erken başlangıçlar: Doğu Cephesinin Vampiri ve ABD Keskin Nişancı Dürbünü

Bu ilk sistemler 1939'da piyasaya sürüldüğünde, elektro-optik teknolojisinin o zamanki genişleyen alanlarının sınırlamaları, yeni cihazların büyük ve hantal olduğu anlamına geliyordu. En eski versiyonlar genellikle, gerekli görünmez aydınlatmayı sağlamak için büyük, araca monteli kızıl ötesi ışıldaklara dayanıyordu, bu da onları tanklar üzerinde gece manzaraları olarak kullanışlı hale getiriyordu, ancak bunların kullanımı piyade ile sınırlıyordu.

Savaş ilerledikçe, Almanya, İngiltere, ABD ve Rusya'daki Gen-0 ilerlemeleri, bu çatışmaların üstesinden gelmeye başladı. Doğu cephesinde, gaziler, gece keskin nişancılardan, “muazzam optik manzaraları ile birleşmiş gece parlamayan” (Sturmgewehr 44 saldırı tüfeği) için geliştirilen “Vampir” NVD'yi kullandılar.

Geliştirilen teknoloji, savaşın gidişatını değiştirmek için çok geç geldi, fakat Pasifik'teki performansı, gece görüşü yeteneğinin değerini belirlemek ve araştırmanın başlıca önceliği olmaya devam etmesini sağlamak için çok uzun bir yol kat etmiş olabilir. ABD kuvvetleri Okinawa'yı geri almak için savaşırken, Iceberg Operasyonunun açılış haftasında, kızıl ötesi Sniper Scope'un, toplam Japon ölümlerinin% 30'unda etkili olduğu söyleniyor.

Kraliyet Hava Kuvvetlerinde Bir Yükleyicisi, Puma helikopterinin Irak'ın Bağdat'tan kalkmasıyla gece görüş gözlüklerini tam olarak kullanıyort Hava Kuvvetleri Yükleyicisi, Puma helikopterinin Irak'ın Bağdat'tan kalkmasıyla gece görüş gözlüklerini tam olarak kullanıyor



'Starlight' ve NSPU 1PN34 ile pasif görüntüler

Aktif kızıl ötesi teknoloji, WW2 döneminden sonra, Keskin Nişancı dürbünü gibi, Mark 3 versiyonunun 4. modeli, Kore Savaşı boyunca hizmet görerek, ve daha sonra da AN / PAS-4'ün daha sonra devreye sokulduğu sırada kaldı. Vietnam ihtilafının ilk yılları. Bununla birlikte, 1961 yılına kadar, büyük bir atılım, gece görüşünde bir sonraki adımın yolunu açtı ve yeni nesil cihazlar kısa süre sonra izledi.

Gen-1, ABD AN / PVS-1 'Starlight' ve Sovyetler Birliği'nin NSPU 1PN34 tüfekleri gibi pasif, görüntü yoğunlaştırıcı sistemler üretti. Karanlığı aktif bir şekilde aydınlatmaya ihtiyaç duymadan teknolojik yeni dürbünler , yaklaşık 1000 kat arttırma ve büyütme için önemli ölçüde geliştirilmiş foto katot teknolojisini kullanan mevcut ortam ışığı üzerinde çalıştı. En eski versiyonlar özellikle hantal ve en iyi işlevlerini yerine getirmek için iyi bir ayışığı gerekliydi, bu ayın aysız gecelerinde veya bulutlu gökyüzü altında belirgin bir problemdi.

Yetenek adım değişikliği - Gen-2'nin gelişmiş görüntü yoğunluğu

Ağırlığı azaltmak ve hem performansı hem de güvenilirliği geliştirmek için kapsamlı bir geliştirme yapıldı ve Vietnam Savaşı'nın kapanış günlerinde, yeni görüntü yoğunlaştırıcı teknoloji, Gen-2'ye atlamayı ve General McCaffrey'in üstün yeteneklerini ortaya çıkardı.

İkinci nesil cihazlar, yeni mikro kanal plakası (MCP) ve yükseltilmiş S-25 foto katodun kombinasyonu sayesinde gelişmiş görüntü yoğunluğuyla gerçek bir adım değişimi sağladı. Bölgede 20.000 kez ışık amplifikasyonu sağlayan sonuçta elde edilen yüksek kaliteli görüntü, Gen-1 cihazlarından çok daha parlaktı ve neredeyse tamamen bozulmadan görüntü sağlıyordu.

Bu dönem, aynı zamanda, sektördeki teknolojilerin ve sistemlerin devasa bir şekilde yayılmasının başladığı görüldü, çünkü termal görüntülemede atılımlar, askerlerin insanların ve nesnelerin ısı emisyonlarını tam karanlıkta görmelerini ve gece görüş teknolojisinin tüfeklerin ötesine ulaşmasını sağladı. Özellikle gece görüş gözlüğü (NVG) gibi cihazların diğer türlerini doğurmak için.

Gen-2 optikleri, görüntü çözünürlüğü ve sinyal-gürültü oranlarındaki sonraki gelişmeler, gerçek üçüncü jenerasyon sistemlerin nihayet ortaya çıkmasından önce, daha da geliştirilmiş cihazların (bazen "Gen-2 +" olarak anılacaktır) gelişine şahit oldu.

Gece görüş aygıtından geçen paraşütçüler, Felluce, Irak'taki şüpheli bir teröristin evine baskın düzenledi. Kredi: ABD Ordusu / Spc. Lee Davis.


Devrim Teknoloji: Gen-3'ün iyon bariyer filmi ve galyum arsenide foto katot

Bazı yönlerden, Gen-3'e geçiş, devrim bir teknoloji olarak geldi. Bu sistemler, tüp ömrünü uzatmak ve S-25 foto katotunu galyum arsenide (GaAs) ile değiştirmek için bir iyon bariyer filmi ile kaplayarak Gen-2'nin MCP'sini korur. Teoride, bu GaAs foto katodu, görüntü çözünürlüğünü önemli ölçüde iyileştirmelidir, ancak pratikte, iyon filmi, içinden geçen elektronların sayısını azalttığı ve ayrıca parlak ışık kaynakları çevresinde görülen halo-etkisini artırdığı için kazanım susturulmuştur. Gen-3 tüpleri aynı zamanda Gen-2 eşdeğerlerine göre daha fazla güç isterler, ancak artı tarafta, iki buçuk kat daha fazla ışık amplifikasyonu elde edebilirler.

Eksiklikleri gidermek için, iyon bariyerini büyük ölçüde azaltan veya tamamen devre dışı bırakılan ve fotokatodun voltajını düzenlemek için otomatik kapılı bir güç kaynağı sistemi ekleyen ve böylece değişen ışık koşullarına anında uyum sağlaması için cihazlar geliştirildi. Bazı pazarlarda Gen-4 olarak bilinen ve ABD 3 kuşak Kapılı tüpler olarak ABD ordusu olarak bilinen bu sistemler, benzersiz bir ışık hassasiyeti ve operasyonel performans getiriyorlar - ama kesinlikle hikayenin sonu değiller.

Gelecek olasılıklar: Sahadaki askerlere ileriye dönük kızıl-ötesi getirme

Bir dizi yeni olasılık bekliyor. Hem uzun hem de kısa dalgalı kızılötesi teknolojideki ilerlemeler, yalnızca uçaklarda ve araçlarda görülen, ileride görünen kızıl ötesi kabiliyetleri, bölgedeki askerlere, Tamamlayıcı Metal Oksit Yarı İletken ve Elektron Bombardımanına getirebilir. Aktif Piksel Sensörleri, düşük ışıklı görüntüleme netliğinin yeni seviyelerini vaat ediyor.

Gelecekteki cihazların, bu tür çoklu, tek başına yetenekleri tek bir birime dahil etme yönünde güçlü bir eğilim göstermesi muhtemeldir ve ayrıca, bireysel NVD'lerin kendi aralarında yüksek düzeyde entegrasyon sağlamasıdır.

Daha da ileri giderek, diğer teknolojilerin de, göz izleme, taktik optikler ve mikroelektrot-optiklerin, mevcut tasarımların belki de en az 40 derecelik perspektif alanlarının üstesinden gelmek için dahil edilmesi gibi daha fazla rol oynaması beklenebilir. 165 derece normal insan görüşüne kıyasla. Gece görüşünün bilinen hayalet yeşil rengi tonu, çok renkli görüntü sunumunun olası daha geniş bir girişiyle de ortadan kalkabilir

Hızlı hedef edinme ve önemli ölçüde daha büyük durumsal farkındalık için NVG'lerin geliştirilmesi

NVG'ler, büyüklüklerini, ağırlıklarını ve güç taleplerini azaltma eğilimi devam ettikçe ve birim fiyatlar düştükçe, gece görüş gözlüğü (ENVG) teknolojisinin gelişmesini desteklediğinden, en büyük değişikliklerden bazılarını görmeye hazır görünüyor.

Termal görüntüleme ve görüntü yoğunluğunun tek bir cihazda birleştirilmesi, hızlı bir hedef edinme ve daha gelişmiş durumsal farkındalık sağlar; çünkü şu anda geliştirilmekte olan sistemler, arka plana karşı bireysel bir askerin ana hatlarını vurgulayabilir. Tüm karanlık ortamlar dahil olmak üzere tüm çalışma koşullarında tehdit algılama ve tanımlamayı iyileştirmenin yanı sıra, ENGV'ler daha kısa hale gelmeye, ileriye doğru çıkıntıyı üç veya dört inç kadar azaltarak, dikkat, uyum ve genişletilmiş giyilebilirliğe odaklanır. 

Gelecekte, ENVG'ler ayrıca, küçük bir görüş alanının daha yakından incelenmesini sağlayan ve güvenli bir savaş alanı ağının diğer unsurları ile verileri sorunsuz bir şekilde aktarabilen süper yakınlaştırma olanaklarına da sahip olabilir. Daha da ileriye baktığımızda, Michigan Üniversitesi'ndeki araştırmacılar tarafından yakın zamanda tasarlanan süper ince grafit tabanlı kızılötesi ışık sensörü gibi sensör teknolojisindeki ilerlemeler, nihayetinde Ray-Bans'e benzeyen NVG'leri ve hatta kontakt lensler şeklinde bile görebiliyordu. 



askermekani

Taktik Yaşam Bloğu

Taktik askeri malzemeler, silah tutkunları, askeri ve kolluk kuvvetleri için taktik yaşam haberleri, silah ve taktik ürün incelemeleri

Yorum Yaz:

1 Yorum:

  1. Thanks for the great info...

    http://vikypedia.com/acronis-true-image-crack-keygen-license-key-here/

    YanıtlaSil