taktik silah dürbünü


Yeni dürbününüzü sıfırlamak, en büyük gizemlerden biri gibi görünüyor. Bu işi icat eden, fantezi lazer boresighters ve diğer aygıtlar gibi, hiçbiri bir dürbünü sıfırlamak için gerekli olmayan özel araçlara sahiptir . Dürbününüzü herhangi bir tür sıfırlama ekipmanı olmadan düzgün bir şekilde sıfıra indirmenin yollarını ve büyük bir ihtimalle konuyla ilgili yanlış anlamaları temizlemeyi öğreteceğiz.

Sıfırlama nedir? Sıfırlama, hedefin noktasını etki noktası ile aynı hizaya getirme sürecidir, böylece ikisi bir olur.

Neyi kastettiğimizi tam olarak tanımlayarak bunu detaylı açıklayalım.

Objektif noktası: Hedeflediğiniz nokta, retikülünüzdeki çapraz çizgilerin kesiştiği nokta olarak belirtilir. 

Etki noktası: Merminin aslında nereye gittiği nokta.

Bu iki tanıma bakarak, temel olarak yaptığımız tek şey, merminin aslında çapraz şeritleri koyduğumuz yere gitmesini sağlamasıdır. Düşündüğün kadar karışık değil, değil mi? 


askeri dürbün

Bir mermi yörüngesinin düz bir çizgiden oluşan bir yay olduğunu düşünün. Bir mermi gücü bittiğinde, yere düşer. Bu bölüm oldukça sezgisel görünüyor, ancak çoğu insan kurşun namludan çıktığı andan itibaren yer çekimine yenik düştüğünü ve aşağı doğru bir yörüngeye başladığını anlamıyor. Kartuş ne kadar güçlü olursa olsun, yerçekimi daima kazanır ve hedefe ulaşmazsa yere çarpar.

Öncelikle bir tüfeği sıfırlamak(ve dolayısıyla dürbünü sıfırlamak için) tercih edilen mesafaden bahsedelim. Çoğu askeri birim, 300 metrelik silahları sıfırdır; ancak, bu tür bir mesafeyle her zaman atış aralığı bulunmadığından, bu siviller için pratik değildir. Ancak kural şu ​​şekildedir:

Hedef mesafesini sıfırlama

Avcı mısın? Etkileyici hedefleri tahmin etmek için hangi mesafeyi kullanıyorsunuz?  Aynı şey taktiksel veya uzun menzilli atışlarda da geçerli ancak başka bir boyut var. Merminin bu mesafede nereye gittiğini etkileyen birçok değişken olduğundan 1000 yard da sıfırlamak kadar pratik olamaz.

.308 ve .30-06 atış yapan atıcıların çoğu için 100 metre sıfırdır, çünkü bu kolayca elde edilebilir bir mesafedir. Bu kartuşlar nispeten daha düz bir şekilde 500 yard mesafededir, bu mesafelerde yapılması gereken herhangi bir ayarlama olmasa bile basit ayarlama düzeltmeleri dürbündeki yükseltme tareti aracılığıyla yapılabilinir.

Peki yeni dürbününü nasıl sıfır yapıyorsun? Şu basit adımları uygulayın:

Sahaya Çıkmadan Önce Ön Sıfırlama :

  1. Zemin sistemini kullanıyorsanız, halkayı ve tabanları kullanarak silah dürbününü tüfeğe monte edin. Hafif eğri monte ederek hataları dürbün içinde görmeniz kolaylaşır! Çoğu dürbün halkası ve tabanı üzerinde yanal bir ayarlama olmasa bile, üst halkayı aşağıya sıkıştırırken üste bulunan torkuyu çevirip hafif bir şekilde sabitleyin. Burada dikkatli olun.
  2. Kapağın taretlerinin merkezlendiğinden emin olmalısınız, çünkü genellikle fabrikadan merkezlenmezler. Bunu nasıl kontrol edeceğiz, aynı anda tek bir taret alarak ve tek yönde ilerleyerek. Hangi yönde seçeceğiniz önemli değil, sola veya sağa. Her iki durumda da, yükseltme taretiyle başlayın ve sonuna kadar çevirin. Ardından, saat yönünden başlayarak geri çevirerek, diğer tarafa zorlanana kadar geçen tıklama sayısını sayın. Bu numarayı yazın. İki ye bölün ve taret içine o tıklama sayısını girin. Bu tam olarak tareti ortalayacaktır. Rüzgar türbini ile de aynısını yapın. Şimdi, çapraz artı kıllar mükemmel bir merkezdedir, ancak sıfırlanmamıştır.
  3. Kapak şu anda tabanca üzerine monte edilmiş ve çapraz artı kıl merkezli ve tüfeğin boşaltılmış olduğundan emin olacak şekilde, yüz metre uzakta görebileceğiniz bir yere koyun. Bu, dışarıda yapılabilir. Cıvatayı tabancadan çıkarın veya yarı otomatik halde üst ve alt kısımlarını ayırın ve cıvata taşıyıcı grubunu sökün. 
  4. Sonra, silahı atış çantalarına veya silah mengenesine yerleştirin veya silahı iki köşeli  çatal ayak ile kullanın. Burada teknik bir şeyler yapmayın, tabancayı güvenli bir şekilde destekleyin ve bir posta kutusu, sokak lambası, ağaç gövdesi gibi 100 metre ötesinde bir nesneye doğrultun.
  5. Tabancanın namlusuna bakın ve tabancayı farklı bir nesneye ortalayın.
  6. Sonra silaha dokunmadan gözünüzü kaldırın. Aynı nesneyi görüyor musun? Eğer öyleyse, dürbün namluyla aynı nesnede ortalanıyor mu? Eğer öyleyse, şansın var. Değilse, yükseklik ve rüzgarlık düğmelerini çapraz artı kılların ortasına gelenen kadar dikkatlice çevirin.
  7. Çapraz işaretler namlunun gördüğüne işaret ettiğinde, hedef mesafasine yönelmeye hazırsınız - dürbününüz en azından ön sıfırlaması yapılmıştır.

Taktik Ak47 dürbün


Sahada  Sıfırlama

Şimdi dürbünün çok yoruldu ve tabancanın namlusunda kabaca sıfırlandığı için ilk ön sıfırlamasında olduğu gibi kağıt kullanmalısınız. Şimdi bunu sahada test etme zamanı.

  1. Tüfek kum torbalarında veya bir çatal ayak üzerinde sıkıca desteklendiğinden emin olun. Tüfeğe gereksiz yere dokunmamakla birlikte mümkün olduğunca vücudunuzu denklemin dışına çıkarın.
  2. Tüfeği yerleştirin, çapraz çizgileri hedefe 100 metre uzaklıktaki yere koyun elinizden gelen en titiz ve en dikkatli ateşi atın.
  3. Atışın nereye gittiğine dikkat et. Yüksek miydi? Düşük müydü? Bunu kontrol etmenin en iyi yolu, aslında hedefe doğru yürüyüp bakmaktır, ancak insan sayısı nedeniyle tüm atış alanlarında bu mümkün olmayabilir. 
  4. Dürbünü dikkatle inceleyin ve çapraz çizgileri hedefin ortasına yerleştirin.
  5. Tüfeği istikrarlı bir şekilde tutarken, rüzgâr ve yükseltme düğmelerini döndürerek, çapraz kıllar hedefin ortasından, daha önce yaptığınız atışın deliğine doğru kayın; temelde, çapraz artı kılı ilk atış yaptığınız deliğe doğru yürütün.
  6. Hedefin merkezini hedefleyen bir mermi daha ateşleyin. Vuruşun üzerinde isabet etmiş olmalı. Değilse, 4. ve 5. adımları tekrarlayın.
  7. Dürbün sıfırlandıktan sonra rüzgar ve yükseltme taret başlıklarını çıkarın ve üreticinin talimatlarına göre taretlerin herhangi bir tıklama yapmadan kapakları çıkarın ve sıfır işaretlerine koyun.
  8. Silahınız ve dürbününüz 100 metreye sıfırlanmıştır. 
Esas olarak, tüfekleriniz ve dürbünleriniz aynı dilde konuşmaktadır. Bununla birlikte, bunun her zaman değişebileceği zamanların bulunduğunu unutmayın. Aslında, istediğiniz zaman sıfır değişiklikleri yaparsınız:

Sıfırladığınızda çok daha farklı miktarda mühimmat kullanın
Sıfırladığınız kurşundan daha ağır veya daha hafif bir mermi kullanın
Tüfeği farklı şekilde tutun veya başlangıçta sıfırlanandan farklı bir atış kaynağına sahip olun.
Başlangıçta sıfırdan farklı bir göz rölyefiniz olsun
Başlangıçta sıfırdan farklı bir mesafeden ateş edin
Burada kural tutarlılıktır. Vuruşunuzda tutarlı olun

askermekani

Taktik Yaşam Bloğu

Taktik askeri malzemeler, silah tutkunları, askeri ve kolluk kuvvetleri için taktik yaşam haberleri, silah ve taktik ürün incelemeleri

Yorum Yaz:

0 Yorumlar: