Türk kaynak, Anka-I olarak bilinen yeni istihbarat toplama insansız hava araçlarının Suriye Afrin'deki Türk askeri operasyonu sırasında kullanıldığını doğrulayarak “Zeytin Dalı operayonunda kullanıldığını onayladı.

Ancak Türk yetkililer, yeni Anka-I insansız hava aracının Ankara'nın kuzeybatısındaki Akıncı Hava Üssü'nde testlere başladığını söyledi.

Sinyal istihbarat (SIGINT) ve haberleşme istihbarat (COMINT) misyonları için tasarlanan Anka-I insansız hava aracının yeni bir versiyonunun ilk fotoğrafı, Türkiye Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM) tarafından Twitter'da yayınlandı.

Gelişmiş insansız hava aracı, sentetik diyafram radar sistemleri, hassas yön bulma ve konum belirleme sistemi, analog ve dijital modülasyon tanıma ve protokol çözme sistemi ve çok kanallı iletişim sinyallerinin modüle edilmiş sinyalleri izleme ve kaydetme modülü ile donatılmıştır.




Yeni Anka-I insansız hava aracı, en az 4600 km (savaş alanı - 200 km) ve 18 saatlik bir dayanıklılık yelpazesine sahiptir; maksimum hız 217 km / s; 35.000 ft seyir irtifa var.

Anka, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin keşif ve gözetim gereksinimlerini karşılamak için üretilen orta irtifa uzun dayanıklılık (MALE) insansız hava aracı (İHA) sistemidir. Türk Havacılık Endüstrileri (TAI) tarafından tasarlandı ve geliştirildi.

Olumsuz hava koşulları da dahil olmak üzere gece ve gündüz misyonları için tasarlanan İHA sistemi, gerçek zamanlı görüntü zekası, gözetleme, keşif, hareketli hedef tespiti, tanıma, tanımlama ve izleme görevlerini de yerine getirir.

askermekani

Taktik Yaşam Bloğu

Taktik askeri malzemeler, silah tutkunları, askeri ve kolluk kuvvetleri için taktik yaşam haberleri, silah ve taktik ürün incelemeleri

Yorum Yaz:

0 Yorumlar: