askeri savunma


Pakistan Günü kutlamaları sırasında üç T129 ATAK çok amaçlı saldırı helikopterinin oluşumu bir askeri geçit törenine katıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin üç yeni T129 ATAK helikopteri, İslamabad'daki “Pakistan Günü” töreninde performans sundu. T129 çok yönlü saldırı helikopteri, Saldırı ve taktik keşif helikopteri (ATAK) programı kapsamında Türk Kara Kuvvetleri Komutanlığı (THY) için AgustaWestland ve Türk Havacılık Endüstrileri (TAI) tarafından ortaklaşa geliştirilmektedir.

Türkiye ve Pakistan, T129 helikopterlerinin satın alınması için bir anlaşma imzalama noktasına geldi. Ankara'daki savunma kaynaklarına göre, Türk ve Pakistan hükümetleri haftalar olmasa da önümüzdeki aylarda ATAK helikopter anlaşmasını kapatmaya yakınlar. Kaynaklar, ATAK helikopterlerinin test edildiğini ve Pakistan tarafının ihtiyaç ve gereksinimlerine uygun olarak helikopterlerle ilgili memnuniyetlerini ifade ettiğini vurguladı.



Türk medyasındaki son raporlar, Türkiye ile Pakistan arasında helikopter alımına ilişkin anlaşmanın 1,5 milyar dolar civarında olacağına karar verdi. Ancak, bu konuda savunma ya da diplomatik kaynaklardan bir teyit olmamıştır.

Helikopterleri üreten Türk Hava Yolları Endüstrisi (TUSAŞ) 'a göre, Türk Silahlı Kuvvetlerine toplam 91 adet T129 ATAK Helikopteri teslim edilecek ve İçişleri Bakanlığı'na ise 9 adet T129 ATAK Helikopteri teslim edilecek. ATAK helikopterleri yakın zamanda Zeytin dalı Operasyonunda da kullanıldı ve uzmanlardan takdir topladı.

T129 tasarım özellikleri

T129, beş kanatlı ana rotora, iki kanatlı bir kuyruk rotoruna ve tekerlekli iniş takımına takılan alüminyum alaşımlı bir çerçeveye sahiptir.

Sıcak koşullarda çalışacak şekilde tasarlanan T129, saldırı, keşif ve caydırıcı misyonlar dahil olmak üzere geniş bir yelpazede faaliyet gösterebilir.

Gizli özellikler ve önemli silah sistemleri, T129'un karmaşık savaş ortamlarında ve kapalı alanlarda çalışmasına izin verir ve yüksek tolerans için balistik tolerans artırılmıştır. Gece ve gündüz koşullarında çalışabilen helikopter, bir lazer telemetre / gösterici, gece görüşü (kask monteli ekran sistemi) ve bir acil durum bulucu vericisi (ELT) ile donatılmıştır.



T129 saldırı helikopteri üzerindeki silahlar 

Helikopter, 1.200 kg'lık bir silah taşıma yükünü taşımak için dört zor noktaya sahip olacak. Saplama kanadı direkleri, tanksavar güdümlü füzeler (ATGM), havadan havaya füze (ATAM), 70mm (2.75in) roketler ve 70mm (2.75in) güdümlü roketleri barındırabilir.

Bir burun taretine 20 mm'lik üç namlulu askeri taktik silah sistemi takılacaktır. İsteğe bağlı silahlanma 12.7mm tabanca kapsülleri içerir.

Karşı önlem teknolojisi

T129'a takılan savunma yardımcıları paketi, karşı önlem sistemi (CMDS), bir füze uyarı sistemi, lazer uyarı sistemi, radyo frekansı düşürücü, radar uyarı alıcısı ve kızılötesi karşı önlemler gibi aktif ve pasif karşı önlem sistemleri içermektedir..
askermekani

Taktik Yaşam Bloğu

Taktik askeri malzemeler, silah tutkunları, askeri ve kolluk kuvvetleri için taktik yaşam haberleri, silah ve taktik ürün incelemeleri

Yorum Yaz:

0 Yorumlar: