asker botu


ABD Ordusu Araştırma, Geliştirme ve Mühendislik Komutanlığı (REDCOM) Uluslararası Teknoloji Merkezi-Latin Amerika (ITC), savaş alanında ABD askerleri tarafından potansiyel olarak kullanılmak üzere mayın koruyucu bir askeri botu test etti.

Ordu Aberdeen Test Merkezi (ATC) ile işbirliği yapan ITC, ABD askeri standartlarına karşı patlama koruması, balistik koruma ve insan faktörlerini içerdiği iddia edilen botları tamamen değerlendirmek için testler yaptı.

RDECOM Natick Soldier Araştırma, Geliştirme ve Mühendislik Merkezi makine mühendisi Matt Davenport, ordunun zaten yeni bir programa başlamak zorunda kalmadan fiziksel bir ürüne sahip olduğunu ve tüm süreç boyunca ilerlediğini söyledi.

Davenport, "Bu, askere yetenekler kazandırmak için büyük bir zaman ve maliyet tasarrufu sağlayan bir araçtır." Dedi.

“Bölgede sahipsiz mayınların olduğu biliniyor ve hala orada bir misyon yürütmemiz gerekiyorsa, bu ürünü meydana gelirse, yaralanma riskini ve büyüklüğünü azaltmak için sağlayabiliriz.” dedi

ITC-ATC ekibi, 2009'dan bu yana Güney Amerika'da bulunan botların değerlendirilmesinde geliştirilmiş patlamaya karşı koruma, minimum ek ağırlık ve boyut ve askerin hareketliliğine sıfır bozulma gibi faktörlere odaklandı.




Ordu Ulusal Muhafızları ve Deniz Piyadeleri Rezervçileri tarafından ordunun yabancı karşılaştırmalı test (FCT) programı aracılığıyla finansmanı kullanarak beş gün boyunca 20 saat süreyle test edilen botlar, ordu gereksinimlerini ele alma potansiyelini gösterdi.

Personel, bir önyükleme kursu, engel kursu ve askeri operasyonlar için şehir içi arazi kursu testini kullandı ve sonuçlar daha sonra standart-sorunlu botun temel testleriyle karşılaştırıldı.

FCT proje sorumlusu William Everett, testlerin botların mayın için hazır olmadığını gösterdiğini, ancak toplanan verilerin ordunun gelecekteki araştırma çabalarına faydalı olacağını söyledi.

Everett, "Testin bu kadar kapsamlı olmasının FCT için bir başarı olduğu düşünülüyor, çünkü bu birikmiş veriler bir botun gelecekteki gereksiniminin ne olacağını belirlemeye yardımcı olacak." Dedi.
askermekani

Taktik Yaşam Bloğu

Taktik askeri malzemeler, silah tutkunları, askeri ve kolluk kuvvetleri için taktik yaşam haberleri, silah ve taktik ürün incelemeleri

Yorum Yaz:

0 Yorumlar: