Yeni Rus subsonik kıtalararası seyir füzesi, pan-Avrupa ve Asya bölgesinde ABD'nin ulusal çıkarlarını tehlikeye atıyor.

Batı medyasında adı geçen Burevestnik (İngilizce olarak Stormbringer) veya “Durdurulamayan”, komuta direkleri, füze savunma üsleri ve radarlar gibi çeşitli önemli düşman hedeflerine saldırmak için tasarlanmış bir kıtalararası seyir füzesi. Hedefe giden yolda balistik uçuş yolları kullanmayan yeni bir stratejik silah türüdür.

Yeni kruvaziyer füzelerinin ana amacı, olası düşmanın taktik operasyonel temellerinin baskılanması ve önleyicilere dayalı füze sistemlerinin veya Aegis Balistik Füze Sistemi ile gemiler grubunun tahrip edilmesidir.

Füze, 10.000'den fazla kilometre uzakta (muhtemelen 20.000 kilometreye kadar) kıtalararası bir mesafeye sahiptir ve bir nükleer savaş başlığı ile donatılabilir.


Füze varlığı 1 Mart 2018'de Cumhurbaşkanı Putin tarafından doğrulandı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 1 Mart'taki Uluslar Arası Nation adresi sırasında, Rus savunma endüstrisinin nüfuz edebilecek kıtalararası bir nükleer güçle çalışan seyir füzesi geliştirmeye başladığını duyurdu.

“Hedefe giden yolda balistik uçuş yolları kullanmayan yeni tip stratejik silahların geliştirilmesine başladık. Bu, füze savunma sistemlerinin bir karşı-araç olarak ve anlamsız olduğu anlamına gelir, ”dedi.


Seyir füzesinin kilit unsuru, kıtalararası bir menzil sağladığı iddia edilen bir nükleer güç ünitesidir. Füze, hedeflenen hedefe ulaşmak için herhangi bir yörüngesini takip etmesi bekleniyor. Burevestnik seyir füzesinin ilk test ateşlemesi 2017'nin sonlarında gerçekleşti.


Nükleer tahrik, uçak gemileri ve denizaltılar gibi büyük gemilerde kullanılır. Bu gemilerin yakıt ikmali yapmadan yıllarca çalışmasına ve menzilini ve dayanıklılığını önemli ölçüde uzatabiliyor.

Yeni Burevestnik füzesi, ulusal çıkarları ve ulusal güvenliği Amerika Birleşik Devletleri'ni tehlikeye sokan küresel bir darbe ulaştırmanın ilk adımı olacak.
askermekani

Taktik Yaşam Bloğu

Taktik askeri malzemeler, silah tutkunları, askeri ve kolluk kuvvetleri için taktik yaşam haberleri, silah ve taktik ürün incelemeleri

Yorum Yaz:

0 Yorumlar: