taktik askeri dürbünler


Bir taktik tüfeğin üzerine monte etmek için uygun optiği seçmek, yıldırıcı bir görev olabilir. Katalogları ve web sitelerini incelemek, askeri, kolluk kuvvetleri ve ciddi sivil kullanım için tasarlanmış şaşırtıcı bir dizi bilgi kirliliğine dönüştürecektir. Sunulan ürünler tasarım ve fiyata çılgınca uzanır olduğundan, mevcut ve belirli bir model üzerinde uzlaşmak çok zor olabilir. Yeni hassas aletleriniz için doğru taktik dürbünü seçmeye çalışırken aklınızda tutmanız gereken birkaç ipucu sunacağız.


Bir tüfeği bile seçmeden önce, bir kağıt parçasıyla oturup kendinize bazı sorular sormanızı öneririz. Yanıtladığınız, ihtiyaçlarınıza uygun optik seçimi için bir rehber görevi görecektir.

Düşünülmesi gereken şeyler:


  • Gerçek profesyonel kullanım (kolluk kuvvetleri veya askeri) veya rekreasyonal kullanım (uzun menzilli atış, keskin nişancı tipli atışar) için mi kullanılacaktır?
  • Atışlarınızın yüzde 80'ini hangi mesafelerde yapmayı bekliyorsunuz? dürüst ol.
  • Maksimum menziliniz ne olacak?
  • Atışlarının hangisi alacakaranlıkta, şafakta, düşük ışık altında, ay ışığıyla mı yoksa ayrı bir ışık kaynağının yardımıyla mı olacak?
  • Tüfeğinizin kalibresi nedir?
  • Tüfeğinizin ağırlığı ve uzunluğu nedir?
  • Yardımcı bir gece görüş cihazıyla konuşlandırılacak mı?
  • Tüfeğinizin fiyatı ne kadardı ve bir optikte ne kadar harcama yapmanız gerekiyor?

Bu soruları yanıtlamak, bireysel ihtiyaçlarınıza en uygun taktik optik türü hakkında daha iyi bir fikir verecektir. Sadece kendinize karşı gerçekten dürüst olun. Herhangi bir optik aletin bir takım özelliklerden oluştuğunu unutmayın. Her şey için en uygun olan "mükemmel" dürbün yoktur. Bu nedenle, ihtiyaçlarınıza en uygun özelliklere karar vermelisiniz.

İlk başlayacağınız yer, sabit veya değişken büyütme özelliği olan dürbün şeçme kararını vermektir. Askeri alanlar geleneksel olarak sabit büyütme gücüne sahiptir. Sabit güç dürbünün güçlü yönleri, daha sağlam oldukları, sis ve suya dayanıklı hale getirecekleri, daha az lensleri (değişken güç modelinden daha parlaktır) ve daha düşük maliyetli olma eğilimindedirler. Sabit güç alanının olumsuz yönü, esnekliğin olmamasıdır. Değişken büyütme kapsamı ile, görüntü alanını arttırmak (FOV) ve / veya görüntüyü aydınlatmak vb gibi özelliklere sahiptir. Son yıllardaki tasarım ve imalat gelişmeleriyle birlikte, değişken güç dürbünleri artık ciddi profesyonel kullanım için yeterince sağlamdır. Bu ilerlemelerden dolayı, hassas bir tüfek üzerinde sabit güç dürbünü olan günlerin kesin olarak sonuna geldiğine inanıyoruz. Değişken güç dürbünü almanızı öneririz.

Büyütme

Etkili atış için nispeten daha az büyütme gerekiyor. Tam boyutlu siluet hedefler üzerinde 4X 500 metrede iyi sonuçlar verir, 6X 700 metre'de etkili, 10X 1000 metre de iyi çalışır. Öte yandan çok fazla büyütme ciddi bir sorunlara yol açabilir. Küçük bir görüş alanı ve bulanıklık her iki soruna neden olabilir. Peki bu, 6X'den 10X'e kadar olan dürbün herhangi bir şeyin kötü olduğu anlamına mı geliyor? Hayır. 500 metre mesafedeki bir hedefi vurmak 4X dürbünle basit olmakla birlikte, aynı mesafede gizli bir hedefin bulunması ve tanımlanması tamamen farklı bir konudur. Yüksek büyütme bu konuda faydalı bir yardımcı olabilir. Modern değişken güç alanının avantajlarından biri, daha yüksek bir büyütme hakkında bilgi toplayabilme ve hedefleri daha düşük bir büyütme ile devreye sokma gücü yeteneğidir.

Hangi büyütme aralığını düşünmelisiniz? Bu, bireysel ihtiyaçlarınıza bağlı olacaktır, ancak ateşli silahlara genellikle, 2.5-10X'lik basit bir şekilde sunulmaktadır. Bu büyütme aralığındaki bir dürbün, hareketli hedefler üzerinde yakın mesafedeki atışlar için 2.5-4X'lik geniş bir FOV sağlar. 8-10X'e kadar güçlendirilmiş, uzun menzilli hedefleri belirlemek ve bunlarla etkileşim kurmak için yeterli büyütme özelliğine sahiptir. İhtiyaçlarınız büyütmede 16X veya 24X'e kadar yükselirse, yüksek büyütmenin daha az FOV ve daha küçük bir çıkış gücü anlamına geldiğini unutmayın. 

Değişken dürbünün büyütme aralığını seçerken ayrıca ortamın ışık koşullarını da hesaba katmanız gerekir. Neden ? Basitçe büyütme ve objektifin birbiriyle ilişkili olduğu için birlikte düşünülmesi gerekir. Parlak ışık haricinde herhangi bir koşulda atış yapmayı hiç planlamıyorsanız, bu sizin için bir sorun değildir. Düşük ışık kullanımı için ideal olarak, dürbününüzün hedefini bulmanızı, tanımlamanızı ve belirlemenizi sağlayacak en az 6 mm'lik bir çıkış gücü yapmak istiyorsunuz. Bu, objektif lens çapını büyütme ile basitçe bölerek hesaplanır. Örnek olarak, 40X'lik bir objektif lens 10X'e ayarlanmış bir dürbün, 4 mm'lik bir çıkış üretir. Aynı dürbünü 5X'e indirin ve 8 mm'lik bir çıkış gücü üretirsiniz

Ayrıca, teorik olarak objektif lens ne kadar büyük olursa çözünürlük de o kadar iyidir. Düşük ışık koşullarında atış yaparken gelişmiş çözünürlük yararlı bir yardımcıdır.

Objektif Lens Boyutu

56mm objektifli dürbünleri kullanarak ay ışığının altında çok iyi vuruş yaparken, geniş alanlar da dezavantajları olduğunu unutmayın. Taktik açıdan bakıldığında, objektif ne kadar büyük olursa, ışığı yansıtmak ve pozisyonunuzu doğru ayarlama olasılığı da o kadar yüksektir.

Tüp Çapı

Taktik dürbünler 1 inç, 30mm, 34mm ve 35mm tüp çaplarıyla yaygın olarak bulunur. Genellikle, boru çapı ne kadar büyük olursa boru o kadar sağlamlaşır ve dürbünün oturması için çok fazla ayarlanması gerekir. Bu nedenle taktik türbünlerdeki en yaygın en kullanışlı çap 30mm'dir.

Ayar Taretleri

Tüp üzerine monte edilen rüzgar ve yükseltme taretlerinin dürbünün mekanizma bloğu olacaktır. Bunlar, dürbününüze giren balistik ayarlamaları kontrol eder. Taretler çok farklı ayarlanabilir ve dokunsal tıklamalar sağlamalı ve böylece ayarlamaları yaparken kolayca izleyebilirsiniz. Dürbünler 1 / 4-, 1 / 2- ve 1-MOA ayarlamaları ve 1/2 ve 1cm ayarlamalı bazı dürbün modellerinde yaygın olarak bulunur. Alan kullanımı için 1/4-MOA ayarlamaları kullanabilirsiniz.ancak genellikle 1/2-MOA ayarlamalarını tercih edilmektedir. Çünkü birinin atış yapması gereken (ve takip etmesi gereken) tıklamaların sayısını yarıya düşürür. Metre olarak metre genişliğinde balistik ve Mil hesaplamaları yapmaya istekli iseniz, 1cm ayarlamalı bir dürbün de çok iyi çalışacaktır. Dürbünün ayar mesafesi, seçtiğiniz yük ile maksimum arzulanan mesafenize erişmek için fazlasıyla yeterli olmalıdır.

Retikül 

Sanki herkesin tescilli bir taktik merceği varmış gibi görünüyor, bu yüzden hepsi sizin için doğru olanı bulmaya çalışmak zor olabilir. Bunun yerine, asıl ihtiyaçlarınıza odaklanın ve uygun bir tasarım seçin. Başlamak için, bir retikülün açık ve net olarak düşük ışık veya gölgelerde görülebilecek kesin tanımlanabilen bir hedefleme noktasına sahip olması gerekir. Ayrıca, hızlı ve doğru mesafe bulma için en az bir yöntem içermelidir. Tutucu ve artı kıl işaretleri de yararlı olabilir, ancak istediğiniz en son şey karmaşık bir FOV. Bir retikül için ne karar verirseniz verin, aydınlatılmış bir versiyonu tercih etmenizi öneririz. Doğru kullanıldığında, düşük ışıklı yapılan atışta büyük ölçüde yardımcı olacaktır.

Retikül birincil veya ikinci odak düzleminde olmalıdır? Yine, bu senin seçimindir. Her iki tasarımın da artı ve eksilerini vardır. İlk bir odak düzlemi retikülü herhangi bir büyütmede Mil veya mesafe bulabilir. İkinci bir odak düzlemi retikülünün düşük büyütme ve düşük ışıkta kullanılması daha kolaydır.


Mükemmel taktik dürbün mevcut olmasa da, bazı çok iyi tasarımlar mevcuttur. İhtiyaçlarınızın en üst düzey optik üreticilerinden birinden profesyonel düzeyde bir optik alet seçerek dikkatlice değerlendirmenizi öneririz. Satın aldığınızda, ihtiyaçlarınızın doğru olduğundan emin olmak için test etmeyi unutmayın. 
askermekani

Taktik Yaşam Bloğu

Taktik askeri malzemeler, silah tutkunları, askeri ve kolluk kuvvetleri için taktik yaşam haberleri, silah ve taktik ürün incelemeleri

Yorum Yaz:

0 Yorumlar: