Silah lazer askeri ekipman


Crimson Trace , 25 yılı aşkın süredir ateşli silah lazerleri sunmakta ve kişisel savunma için özel olarak tasarlanmış, kompakt, hafif, uygun fiyatlı tabanca lazerleri üreten bir dizi marka içinde yer almaktadır. 25 yılı aşkın süredir yaşadıkları tecrübesiyle silah lazerlerinin kullanımı hakkında sizler için  bazı önemli bilgiler aldık.

"Gerçekte, lazerler, çeşitli ışık koşullarında ve en tehlikeli stresli koşullarda doğru bir şekilde atış yapma kabiliyetinizi arttırmak için tasarlanmış yararlı araçlardır. Lazerlere hayran olsanız da olmasanız da, savunma silahlarında ve av tüfeğinde bir lazer kullanmanın mantıklı olmasının beş nedeni vardır."




Düşük Işık Koşullarında Lazerler En iyi Yardımcı

Crimson Trace'in Oregon tesisine yapılan son bir gezi sırasında bir dizi hedef vurma fırsatı buldum. Deneyin ilk kısmı için, bir lazer optikli ve bir Glock G21 kullanarak tam ışık hedeflerinde ateş ettim ve lazer kullansam da kullanmasam da genel doğruluğum aynen kaldı.

Ancak gün ışığı hafifçe solarken lazer büyük bir avantaj sağladı. Zayıf aydınlatma koşullarında demir manzaraları hizalamak için uğraşırken, yeşil lazer anında hedef kazandı ve karanlık tüneldeki doğruluğum lazer etkinleştirildiğinde çok daha iyi oldu. Ve tehlikeli karşılaşmalar genellikle loş ışıkta ortaya çıktığı için bu büyük bir avantaj.

"Lazerler, düşük ışık koşulları gibi pek çok nedenden dolayı faydalı gözlem araçları", LaserLyte's Dusty Gibson diyorki. "Silahları lazerlerle donatmak size atışlarınızın nereden etkileneceğini tam olarak bilmenize olanak tanır."

Ayrıca, lazerler, standart demir manzaraları görüntüleme konusunda sorun yaşayanların, bir başka büyük avantaj olan hedefleme sürecini basitleştirir.


Lazerler Çeşitli Pozisyonlardan Vurmanıza İzin Verir

Savunma oyuncusu ile poligonda düzenli olarak atış yapan atıcıların büyük çoğunluğu bunu standart bir atış pozisyonundan yapıyor - dengeli duruyor, her iki eliyle de ateşli silahla atış yapabiliyor. Ne yazık ki, gerçek hayatta bir atış durumunda herzaman bu şekilde atış yapma lüksünüz olmayabilir. Arka tarafınızda, yanınızda yatarken ya da arkadan vurmanız gerektiği durumların olması tamamen mümkündür. Silaha göre vücut pozisyonu ne olursa olsun, lazer size doğru bir şekilde hedef ve ateş etme olanağı sunar.

Gibson, bu zor pozisyonlardan ateş edebilmenin ölümcül bir karşılaşmadan sağ çıkabilmesi açısından kritik önem taşıdığını ve lazerler bunu başarabilmenizi sağlıyor. Uygun bir lazerle, ılımlı mesafalerde doğru bir şekilde vurmak için gözünüzü hedef merkezlerine göre ayarlamanıza gerek kalmaz, kendinizi tehlikeye atılmış bir konumda bulursanız lazer size büyük avantaj sağlar. 


Lazerler Hedef Odaklı Kalmanıza İzin Verin

Şiddetli bir çatışma sırasında, hedefinize odaklanmaya devam etmek önemlidir ve lazerler bunu yapmanıza izin verir. Görme yeteneğinizi saldırganınızla aynı düzlemde bulunduğundan demir manzaralarınızı hizalamanız gerekmez. Tehlikeli bir durumda, tüm dikkatinizi tehdide ayırmak istersiniz.

Crimson Trace'ın Mike Faw, "Tek yapmanız gereken tehdide bakıp lazer noktasını hizalamaktır" dedi. "

"Lazerler daha fazla durumsal farkındalığa izin veriyor ve iki gözün de açık atış yapmasına izin veriyor, böylece doğru atışlar sunmaya ve duruma doğru şekilde hitap etmeye odaklanabilirsiniz."

Bugünün Lazerleri Daha Hafif, Daha Sağlam ve Daha Güvenilir

Silah Lazerleri, özel bir kılıf gerektiren hantal, ağır malzemelerdi. Ancak günümüzde şirketler, kılıfları düzene sokmayı ve daha küçük, daha hafif ambalajlarda daha uzun pil ömrü ve daha iyi dayanıklılık sağlamayı başardılar.

Gibson, "Gizli taşıma yasalarının ve mütekabiliyetin yaygınlaşmasıyla, küçük silah taşımanın etkisi her zamankinden daha büyük" dedi. "LaserLyte, daha önce hiç lazerle donatılmamış küçük silahlara lazer bağlamak için yenilikçi yollar buldu."

Modern lazerler hafiftir, çoğu zaman gramdan daha azdır ve su geçirmez dış tasarımları terden su ve neme dayanıklı hale getirir. Yıllarca, yeşil lazer oluşturmak yeşil bir ışın üretmek için gereken ek bileşenler nedeniyle özellikle zordu, ancak modern mühendislik lazer şirketlerine kompakt ve uygun fiyatlı yeşil lazerler üretmesine izin vererek standart kırmızı renklendirmeye alternatif bir seçenek sundu.

Buna ek olarak, modern lazerler daha içgüdüseltir; yani, tabanca çekildiğinde parmak otomatik olarak optiği harekete geçirmek için lazer aktivasyon yastığı bulunmaktadır. Bu lazerinizi etkinleştirmek için tabancaya bakmanız veya el pozisyonunu ayarlamanıza izin vermez. Bazı lazerler tabanca kılıftan çekildiğinde bile otomatik aktivasyon yaparlar, bu da bir etkinleştirme yastığına olan ihtiyacı tamamen ortadan kaldırır.

Kılıf imalatçıları lazerlere olan talebin artmasından dolayı bir lazer optik kabul edebilen uygun kılıflar üretebiliyorlar.


Lazerler Tehlikeli Durumda Gerilimi Aşmada Yardımcıdır

Tehlikeli durumlarda insan vücudu normalden çok farklı bir şekilde tepki verir.  Adrenalin beyin ve vücut aracılığıyla görüşünüzü darartır. Vücudunuzun kontrolü elinizde olmadığında Hedefiniz üzerine doğru atış yapamazsınız. Lazer bu gibi durumlarda sizi kurtaran sigorta poliçesidir. "

Tüfeğinize bir lazer monte etmenin en büyük avantajlarından biri atış işleminin basitleştirmesidir. Yüksek stresli ve tehlikeli durumlarda, vücudun karmaşık görevleri yapma kabiliyetini sınırlandırabilir ve bu da bir lazerin basitliği büyük bir avantaj haline gelir.

Ölümcül bir karşılaşmadan hayatta kalmayı öğrenmek fiziksel olduğu kadar zihinsel bir mücadeledir. Saldırıya uğradığınızda gerçekleştirmek için tepki vermeye hazır olmanız gerekir. Düzgün bir eğitimle stres yönetmek mümkündür, ve lazerler ateş etmeyi kolaylaştırır.
askermekani

Taktik Yaşam Bloğu

Taktik askeri malzemeler, silah tutkunları, askeri ve kolluk kuvvetleri için taktik yaşam haberleri, silah ve taktik ürün incelemeleri

Yorum Yaz:

1 Yorum: