israil merkezli IMI Systems, 4 Şubat'ta yaptığı duyuruda savaş alanındaki muharebe askerlerinin yeteneklerini artırmak için yeni bir 5.56mm zırh delici (APM) mermisi geliştirdi.

Şu anda şirket tarafından üretilmekte olan yeni mermi, 5.56mm ve 7.62mm mermi avantajlarını bir araya getiriyor. Mühimmat, İsrail Savunma Güçleri (IDF) tarafından kullanılıyor.

Yeni mermi savunma kuvvetlerinin operasyonel gereksinimlerini karşılamak üzere geliştirildi. Amaç, mevcut iki kalibrenin faydalarını koruyacak olan ortak bir mühimmatın olmasıdır.



Standart 5.56mm mermi çeşitli saldırı tüfek türlerinde kullanılırken 7.62mm mermi genellikle makineli tüfeklerde kullanılır, bu da her iki şekilde muharip durumlarda taşınması gerektiği anlamına gelir. Yeni mermi sahada eşitliği artırmak için 7.62mm yerini alacak şekilde tasarlandı.

Yeni 5.56mm APM, mermi ağırlığı 73 gram ve kartuş ağırlığı 12.9 gram olan FMJ-BT Sert Core APHC tipindendir. Yeni mermi, M16 ve 5.56 mm'lik tüfekler ve makineli tüfekler dahil olmak üzere saldırı tüfeklerinde kullanılabilir .

800 metreye kadar mesafede 3.4 milimetrelik çelik levhalara nüfuz edebilecek otomatik silahlar için 5.56 mm'lik "süper mermi" olarak adlandırdıklarını ve yeni mermi performanstan ödün vermeden, kullandıkları mühimmat tiplerinde tekdüzelik arayan dünya çapında birçok ordular ve güvenlik güçleri tarafından operasyon isteklerine yanıt olarak geliştirilmiştir 

Zırhlara nüfuz etme kabiliyeti, daha önce yalnızca otomatik silah ateşine uyarlanmış 7.62 milimetre mermi ile mümkün olurdu




IMI, yeni kurşunların, savaş alanına taşımak için gerekli askeri malzeme ağırlığını azaltarak yeni bir ateş gücü geliştirirken, savaş askerlerine gelişmiş kabiliyetler kazandırdığını söyledi.

Bir dizi denemelerde, merminin 550 metreye kadar olan mesafelerde 7.62 milimetre mühimmattan % 30 daha kararlı ve 800 metreye kadar menzillerde daha fazla penetrasyon kapasitesine sahip olduğunu ortaya koydu. Kurşun, bu mesafede 3,4 milimetrelik çelik plakalara nüfuz etti.

askermekani

Taktik Yaşam Bloğu

Taktik askeri malzemeler, silah tutkunları, askeri ve kolluk kuvvetleri için taktik yaşam haberleri, silah ve taktik ürün incelemeleri

Yorum Yaz:

0 Yorumlar: