askeri ekipman


Titan-D 4 × 4 zırhlı personel taşıyıcı (APC), dünya çapındaki askeri ve yasa uygulayıcı güçlerin gereksinimlerini karşılamak üzere BAE şirketi INKAS Vehicles tarafından üretilmektedir. Inkas Titan APC'lerindeki en yeni üyedir.

APC ilk olarak 2017 Uluslararası Savunma Fuarı'nda (IDEX 2017) halka açıldı. Araç hafif muharebe, VIP konvoy ve sınır devriyesi ve güvenlik misyonları için tasarlanmıştır.

Tekerlekli zırhlı araçların Titan serisi ayrıca Titan-V mayına dayanıklı APC ve Titan-S APC'yi de içeriyor.

Titan-D APC tasarımı

Titan-D APC, Dodge Ram 5500 kamyonetinin şasisine dayanıyor. APC'nin geleneksel yerleşim planında , ön kısımda bir motor, merkezde mürettebat kabini ve arkadaki birlik bölmesi bulunur. Sürücü ve komutan, mürettebat kabininde otururken, on asker de mayın patlamalarından korunan münferit koltukların arkasında yer alıyor. Araç 12 personele kadar ağırlanabilir.

Mürettebat her iki yanındaki bir kapıdan aracın içine girebilir ve araçtan çıkabilir. Asker giriş / çıkışları, gövdesinin her iki yanında ileriye yönelik birlikler bölmesinde küçük bir kapı ile sağlanır. Araçta mürettebat konforunu artırmak için klima ve havalandırma sistemleri bulunur.




Gövde aynı zamanda dört küçük kurşun geçirmez pencere ile donatılmıştır ve her biri gövdenin her iki yanında alt kısımda bir ateşleme deliği vardır. Aracın arka tarafında, her biri küçük kurşun geçirmez pencere ve ateşleme bağlantı noktası bulunan iki kapı bulunuyor. Çatının arka kısmı, acil durumlar için bir kaçış kapağı ile donatılmıştır.

Araç isteğe bağlı olarak harici video kameralar, global konumlandırma sistemi (GPS) anteni, gece ve gündüz uzak mesafe gözlem kamerası, balistik radyatör koruması , bir vinç ve ihtiyaca göre bir savaş yönetim sistemi dahil olmak üzere çeşitli askeri ekipman ve sistemler ile donatılabilir.

Titan-D APC, 7.02 m uzunluğunda, 2.42 m genişliğinde ve 3.71 m yüksekliğinde ve maksimum brüt ağırlık 9,080 kg'dır.

Titan-D APC silahı

Araç, 7.62 mm veya 12.7 mm'lik bir makineli tüfekle monte edilen tek kişilik açık üstü taret takılabilir. IED parçalarına karşı çok yönlü koruma sağlar ve topçu silahları düşman ateşinden korumalı bir muhafazadan hedeflemesine ve ateşlemesine izin verir.

Titan-D APC, küçük ila orta çaplı silahlar ve 40 mm'lik bomba fırlatıcısı da dahil olmak üzere bir dizi silahla donatılmış uzaktan kumandalı silah istasyonuna (RCWS) monte edilebilir.




APC'nin kendi kendini koruma özellikleri

Titan-D APC, yolcularını küçük silah ateşinden ve zırh delici mermi silahlarından korur. Araca monte edilen zırh, STANAG 4569 Level 2 balistik koruma özelliğine sahiptir. Titan-D'nin V-şekilli gövdesi, kapılar 360 ° mermi yakalayıcılarla donatılmışken, sertifikalı STANAG Level II malzemelerinden yapılmıştır.

Mürettebat bölmesinin ön camında, metal kafes muhafazaları ile kaplı mermilere dayanıklı, yüksek kaliteli, çok katmanlı cam ile donatılmış iki büyük pencere bulunur. Kapılardaki kurşun geçirmez pencereler ayrıca bir metal kafes koruması ile korunuyor.

Araç ayrıca akü ve elektronik kontrol modülü için koruma sağlar ve ayrıca bir yangın söndürme sistemi ile donatılmıştır.

Titan-D APC motor

APC, altı-ileri otomatik şanzımana bağlı Cummins 6.7L dizel motoruyla güçlendiriliyor. Motor 2,600 rpm'de 330hp maksimum bir güç çıkışı geliştirir.

Titan-D, yolda 110 km / s'lik maksimum bir hızla çalışabilir ve maksimum 1.000 km'lik seyir mesafesine erişebilir.



askermekani

Taktik Yaşam Bloğu

Taktik askeri malzemeler, silah tutkunları, askeri ve kolluk kuvvetleri için taktik yaşam haberleri, silah ve taktik ürün incelemeleri

Yorum Yaz:

0 Yorumlar: