Hepimiz ateş etmeye başlamadan önce gözümüzü netleştirecek bir nokta oluşturuyoruz, böylece açık görüş görüntüsü elde edebiliyoruz. Bu aşamada, net görüş resmi önemlidir çünkü doğru bir şekilde vurmak için çaba göstermek için eğitimli bir mekanik ya da kas hafızamız yok. Dahası, birçoğumuz bilinçsizce veya bilinçli bir şekilde odaklanmamıza alışkın değiliz, diğer gözümüz açıkken.

Bütün bunlar, uygun taktik savunma silahı tekniğine (ki gözlerin sadece bir bileşeni olan) biraz öğrenme eğrisi olduğunu söylemektir.

Her iki gözün de açık  olması, görme alanınızın mümkün olduğunca geniş kalması ve böylece sizin için bir mücadelede önemli veya ölümcül bir şeyi kaçırmamanız anlamına geliyor. hayat; sizin veya başkasının. Bununla birlikte, iki gözü de açık tutmak için bir alışkanlık kazanmanızda fayda var.

İlk adım

Bu işlem kolay olmayacak ve kendinizi sürekli olarak hile yapmak isteyeceğinizi göreceksiniz. İyi haber şu ki hile yapmak iyi. Aslında yardımcı olur.

Önce gözlerinizden hangisinin baskın olduğunu bilmek istersiniz. Bunu anlamanın birkaç iyi belgelenmiş yolu var , bu yüzden bu konuya şuan için girmeyeceğiz. Anlamaya ve okumaya devam edin

İşte hedefin:


Sonra, tabancanızla aynı hizaya gelin, gözünüz kapalı ve parmağınız tetiğin dışına çekin ve sonra gözünüzü açın ve görüş resmini kafanıza not edin. Her iki gözü de, odaklanma alışkanlığınıza (ön görüş veya hedef) bağlı olarak, görünüşte iki hedef veya iki tabanca olacak, ancak yalnızca bir düzgün hizalanmış görüş resmi olacaktır.

Aşağıdaki resimde gösterildiği gibi, odaklarınız ön görüşünüzde ise, iki hedefiniz olacaktır. Bu durumda, hedeflemeniz gereken hedef hakim gözünüzün tarafındadır (sağ göz hakimiyseniz doğru hedef). Gözünü kırparak onaylayabilirsin.

Tersine, eğer odağınız hedefiniz üzerindeyse, iki tabancanız olacaktır. Bu durumda doğru görme resmi baskın gözünüzün karşısındaki tabancayla (sağ gözün hakim olduğu sol tabanca) olacaktır. Gözünü kırparak onaylayabilirsin.




Not: Yukarıdaki fotoğraflar sağ gözün egemen olduğu bir görünümü temsil etmektedir.

Şimdi, gözünüzü hedefinize, parmağınızı tetiğine tutarken, gözünüzü kapatın ve tekrar açın. Atışları iki gözlü açıkken ve doğru görme resmine konsantre ederken bırakın. Bu işlemi yaklaşık 50 kez tekrarlayın.


Sonra, işlemi tekrarlayın, ancak kapalı gözünüz kapalıyken başlamak yerine, iki gözü de açıkken başlayın ve uygun görme resmini yakalamaya çalışın. Onaylamak için (veya gerekirse ayarlayın) gözlerinizi bir veya iki kez göz kırpın. Onayladıktan ve her iki gözü de açtıktan sonra atışı bırakın. Kabaca 50 kez tekrarlayın.

Pratik iyi gitmiyormu

Buna rağmen,Pratik iyi gitmiyormu bir günde tek gözlü bir atıcıdan iki gözlü bir atıcıya geçişi beklemeyin. Bu sürece biraz zaman verin.

Şimdi, çalışmalara geri döndüğünüzde veya evinizde kuru atış pratiği uygularken ikinci yöntemi kullanın. Her seferinde onaylamak için göz kırpmak yerine, yalnızca uygun görme görüntüsünü kaybettiğinizde bunu deneyin. 


Zamanla, beynin sadece uygun görme resmine odaklanmayı öğrenir. Bugün başlayın ve bir daha asla göz kamaştırmak için geri çekilmeye çalışmayın.



askermekani

Taktik Yaşam Bloğu

Taktik askeri malzemeler, silah tutkunları, askeri ve kolluk kuvvetleri için taktik yaşam haberleri, silah ve taktik ürün incelemeleri

Yorum Yaz:

0 Yorumlar: