taktik silah malzemesi


Tüfeklerinizi ve tabancalarınızı sıfırlamanız gereken şey, namlulunuzun orta deliğinin biraz üstünde olan yerler veya optiklerle nişan almanızın bir sonucudur. İkisi arasındaki mekânsal fark mekanik denge olarak bilinir.

Mekanik denge, ateşli silahdan ateşli silaha değişir, ancak tüfekler için genellikle 1 "ila 3" ve tabancalar için genellikle 5/8 "ila 3/4" arasındadır. Tabancanız yükseklik ayarı yapılmadığı sürece, rüzgar enerjisini sıfır olarak ayarlamanız gerekebilir, ancak 25 metreden sıfırlanır. Buna rağmen, bir tabancanın nispeten düşük mekanik kayması, 3-7 yard mesafedeki vuruşların hedef noktanıza oldukça yakın olmasını sağlar. Bununla birlikte, bazı durumlarda, bir az sonra inceleyeceğimiz gibi, mekanik kayma düzgün bir şekilde hesaba katılmadığında, tabancalar için bile önemli hedefleme sonuçları olabilir.

Tüm tüfek optik görüntüler, delik ekseni ile aynı mekanik kaymaya sahip değildir. A2 ve M4 / AR tüfeklerinin genelde yaklaşık 2 1/2 inçlik mekanik dengeleri vardır ve optikler ile kullanılan yükseltici veya halkalar / montaj parçasına göre değişir. İşte popüler tüfek platformları için kabaca mekanik denge ölçümlerine bazı örnekler:


Tüfekler, özellikle de karabinler, nispeten yüksek mekanik dengeye sahip olduklarından ve yakın çevredeki eğitim ve muharebede sıklıkla kullanılır ve etki noktasında daha yakın aralıklarda sonuç açısından farklılıklar gösterebilir. Aşağıda, bahsettiğimiz şeyin açık bir örneği verilmiştir:




Yukarıda: Bu atışları taktik optikleri kullanarak ve her bir daire üzerinde ölü bir alan hedefleyerek .308 AR tüfekle (L - R arası) 3 yard, 7 yard, 15 yarda ve 25 yarda  atış yapıldı. Silah 25 metreden sıfırlanır (böylece mermi ağırlığına bağlı olarak kabaca 265 yarda sıfır verilir), bu sayede 3 ve 7 yardlarda çok düşük, 15'te biraz düşük ve 25 metre de ölü bir şekilde vurur.

Bir tüfeği sıfırlamayla ilgili fiziği bilmelisiniz veya bilmiyorsanız, yukarıdaki örnek, amaçlarınızın her bir daire için ölü merkez olmasına rağmen, atılan mermi görme çizgisinin altında bir miktar ölçüye başlar ve , nişangahlarınızın veya optikinizin oluşturduğu iniş çizgisi nedeniyle yukarı doğru bir vektör üzerinde yol alarak nihai hedef noktanızı (sıfırınız) belirli bir noktada aşağıya çevirirsiniz. Bu nedenle, yakın mesafeden vurmak istediğiniz yerde vurmak isterseniz, ateşlediğiniz aralığa dayanılarak otomatik olarak mekanik dengeyi telafi etmeyi öğrenmelisiniz.

Sıfırınızı bildiğiniz ve doğruladığınız sürece, genel olarak tüfeklerinizin hassas mekanik kaymasını öğrenmeniz gerekli değildir. Ancak, mekanik dengeyi bilmeniz bir optik ile uzun menzilli atış için çok önemli olabilir.

Mekanik Dengeli Yakın Mesafe Hatası


Birkaç yıl önce adamın biri şehir dükkânının girişinde kaldırımda bir kadını rehin tuttuğu bir durum vardı. Rehinesinin boğazına bıçak tutuyordu. Polis hemen olaya yanıt verdi ve kaldırımdan çıkan bir müzakereci, adamla konuşurken, karabina kullanan bir başka görevli yaklaşık 25 metre ötede, caddenin karşısında ve kısa bir duvarın arkasında durdu. Bu kargaşada saldırgan onu görmemiş ve polis bıçaklı adama doğru net bir atışın olduğuna inanıyordu.

Memur istikrarlı bir hedef aldı ve önündeki yaklaşık 5 metre duvarı etkileyen bir atış yaptı. Böylece burada polis iyi bir görme hedefine sahipti, ancak mekanik dengeden vazgeçerek, atışlarını kullanışsız hale getirdi. Ardından, hatasını fark etti ve yüksekliği duvarı temizleme pozisyonuna ekledi ve bir sonraki atışıyla bıçaklı saldırganı durdurdu.





Memurun ilk hatası, saldırganın rehineye şiddetle karşı gelmesine neden olabilirdi. Bu durumda, polis ve rehine gerçekten şanslı. Şansa güvenme alışkanlığına girmemeliyiz ve bunun yerine mekanik dengeyi doğru bir şekilde hesaplamayı öğrenmeliyiz.

Yine yeni bir örnek, AK / AR atış tüfeği ile eğitim alırken kamyonunu çeken popüler bir Youtube kanalı kişisinden geliyor. Kamyonunun kaputunu istikrar için kullanan hedefi net bir şekilde belirledi, ancak delikli ekseninin kaputun içine doğru gittiğini fark etmedi.




Adamla burada alay etmek istemiyoruz, onun örneği hepimiz için bir ders gibi olmalı. Mekanik denge çok önemlidir.

Tabanca Hataları

Açık alanda, pratik anlanımda antrenman yaparken insanların tabancalarındaki mekanik dengeyi hesaba katmadığını görüyoruz. Çoğu kişi namluyu hedefe doğru çevirirken ahşap bir bariyer kullanıyor ve daha sonra aşağıdaki resimde gösterildiği gibi tabancasını bir tarafa açıyla eğilip bir hedef elde etmek için dışarı doğru eğildiğinde yaptığı hata gerçekleşiyor.



Bir tabancanın bir tüfekle karşılaştırıldığında oldukça küçük bir mekanik dengesi olsa da, genede çok önemli bir faktördür. Özellikle de tabancanızın yakınınızdaki şeylerde etki noktasındaki farkı hesaba katmanız hayati önem taşır.



Aşağıda: Birinin bu ahşap bariyerin arkasından bir hedefe atış için eğildiği, net bir görüntü gösterdiği, ancak tabancasıyla küçük mekanik kaymayı hesaba katmayan bir örnek var. Yuvarlak bariyerin kenarını yakaladı ve bir oluk oluşturdu. Tabancayı dikey hizaya getirerek veya uygun mekanik-denge boşluğunu alışkanlık haline getirmek için bu sorunu çözebilirsiniz.




Yukarıda: Küçük detay gibi gözüken mekanik dengenin hesaba katılmaması, iyi bir atışın mülkiyete zarar verilmesine veya zararlı bir aksilik haline getirmesine neden olabilir. Aletlerinizi ve bunların nasıl kullanılacağını öğrenin!

Umarım, eğitiminiz mekanik dengenin önemli olduğu bağlamları içerir. Her bir ateşli silahınızla mekanik kayma için gerekli dengeleri öğrenin ve bunları sık sık tekrarlayın.
askermekani

Taktik Yaşam Bloğu

Taktik askeri malzemeler, silah tutkunları, askeri ve kolluk kuvvetleri için taktik yaşam haberleri, silah ve taktik ürün incelemeleri

Yorum Yaz:

0 Yorumlar: