deri silah kılıfı


Birçok atıcı gizli taşıma için deri kılıfların görünümü çok sever ve deri kılıfların da birkaç cazip avantajı vardır. Genellikle sentetik kılıflardan daha rahat oldukları gibi gizlenmiş haldeyken de daha sessizdirler.

Birçok avantajlarına rağmen, deri kılıf tutucuları, diğer kılıflardan daha fazla aşınma ve hasara duyarlıdır. Günümüzün modern deri kılıfları dayanıklı ve sağlam olmasına rağmen, kılıfınızın ömrünü uzatmak ve dış etkenlerden korumak için yapabileceğiniz bazı temel adımlar vardır.

Bu yedi ipucunu izleyerek deri kılıflarınıza bakım yapabilirsiniz


deri silah kılıfı




Hayvanlardan uzak tutun

Garip gelebilir, ancak giyim eşyalarının yok edilmesinin en yaygın nedenlerinden biri de hayvanlar tarafından kemirilmekten kaynaklanmaktadır. Bir köpek favori kılıfını bir çiğneme oyuncağı olarak görür, bu nedenle teçhizatınızı en iyi arkadaşınızın erişiminden uzak tutun.  Kemiriciler daha da kötüdür - bir fare ya da sincap, kılıfını çiğneyebilir. Hayvanların erişemiyeceği yerlerde muhafaza edin.


silah yağı


Kılıfı Temiz tutun

Ter, toz, kir veya kan uzun süre maruz kaldıktan sonra bir silah kılıfına zarar verebilir, bu nedenle teçhizatınızı kuru ve temiz tutun. Genellikle yumuşak bir bezle birlikte bir silme işlemi yeterli olacaktır ancak bazen bir deri bakım ürünü kullanmanız gerekecektir. 

Gliserin sabunu veya Galco'nun Deri Losyonu gibi kılıfları temizlemek için özel olarak tasarlanmış bir ürün yelpazesi ile pürüzsüz bir yüzey sağlayabilirsiniz.




Deriyi sığacak şekilde gerin

Deri kılıflar çoğu zaman belirli bir tabancaya takılır, ancak başlangıçtaki sıkıştırma genellikle çok sıkıdır ve düzgün bir şekilde oturması için derinin biraz gerilmesini gerektirir. 

Bunu yapmak için, tabancanızı cıtcıtlı poşete koyun ve kılıf içine itin. Bu, deri elyafların gerilmesine izin verecek ve kılıf içinde düzgün bir çekme imkânı sağlamak için yeterli fazla alan sağlayacak ve  tabancanız üzerinde sağlam bir tutuş kalacaktır.






Deriyi Yumuşatma

Deri kılıflar genellikle belirli bir tabanca sığacak şekilde kalıplanır ve bu işlem deri tabana sağlam bir şekilde oturmasını gerektirir; Kılıf tutkunları için özel olarak tasarlanmamış büyük miktarlarda deri kremi sürerek kılıfın yapısından taviz verebilir yada kılıfını tabancanıza uymayan bir noktayı yumuşatabilirsiniz. 

Deri kılıfları için tasarlanmış temizlik maddelerini kullanmak çok önemlidir. Aşırı miktarda sabun ve diğer yumuşak deri koruyuyucu malzemeler deriyi koruyabilir, ancak zamanla kılıfın formunu kaybetmesine neden olabilirler.




Terlemeyi en aza indirin

Fark etmesekde, her gün terliyoruz ve terlerin toksik karışımı olan tuzlar, yağlar ve su, sonunda deri liflerinin yapısını bozacaktır. Terlememek imkansızdır, ancak deri kılıfınıza çok fazla ter girmekten kaçınmak mümkün olabilir. 

Mümkünse, mümkün olduğunca kılıfından fazla ter tutmak için kendiniz ve kılıfınız arasında bir giysi bariyeri bulundurun. Terliyorsanız ve kılıfın yüzeyi nemli ise, kuru bir bezle silin. Nem deri içine nüfuz etmişse, kılıfı uygun bir şekilde kurutun.




Doğru Kurutma

Nem, kılıflara zarar verebilir ve küf ve diğer sorunlara neden olabilir, bu nedenle kılıfların kuru kalması kritik önem taşır. Kılıflarınızı kurutmak için asla yapay bir ısı kullanmayın. Darbeli kurutucuların kullanılması ya da kılıfın sıcak havalandırma deliklerine bırakılması, deriye zarar vermenin kesin bir yoludur. 

Bunun yerine, kılıf makul bir sıcaklıkta kuru bir yere yerleştirin ve deri kendi başına kurumasına izin verin. Isı derinin şeklini değiştirebilir ve büyük ihtimalle kılıfına kalıcı hasar verecektir.




Dış Etkenlere Maruz Kalmaktan Kaçının

Bir deri silah kılıf taşınırken çoğu zaman dış etkenlere maruz  kalır, ancak aşırı sıcak veya çok soğuk deriye zarar verebilir. Kılıfını sıcak bir yerde, özellikle doğrudan güneş ışığına maruz bırakmayın. 

Tabancayı aracınızın çizgi üstünde bırakmak büyük bir hatadır. Doğrudan güneş ışığı ve ısı sonunda derinin yapısını bozacak ve kılıfınızın ömrünü kısaltacaktır.

askermekani

Taktik Yaşam Bloğu

Taktik askeri malzemeler, silah tutkunları, askeri ve kolluk kuvvetleri için taktik yaşam haberleri, silah ve taktik ürün incelemeleri

Yorum Yaz:

0 Yorumlar: