Taktik balistik gözlük


Genel Faydalar

Bakır ,  turuncu ,  sarı / kehribar  ve  kahverengi  renk tonları, bir ortamı daha parlak görünür hale getirir ve düşük ışık koşullarında sıklıkla kullanılır. Bu lens tipleri mavi ışığı önemli derecede engeller ve kontrast ve derinlik algılamasını geliştirerek bulutlu, puslu ve sisli koşullar için yardımcı olur.

Daha kısa dalga boyu ile mavi ışık, diğer renklerden daha kolay dağılır ve nesneye odaklanmayı zorlaştırır. Bu nedenle mavi ışığı kaldırmak netlik ve derinlik algılamasını geliştirir ve göz yorgunluğunu azaltır. Bununla birlikte, bu mercek boyaları bir miktar renk bozulmasına neden olur, ancak bronz / bronz  mercekler sarı / kehribar  veya  turuncu  merceklerden çok daha düşüktür

Popüler Kullanımlar

Profesyonel sürücüler artan görsel netlik için Brown ve Copper renklendirilmiş mercekleri tercih ederken aynı zamanda kırmızı rengi geliştirirler. Kırmızı renklerin sürücülerin ne kadar önemli olduğunun farkına varmak çok özemlidir. Fren lambaları, stop lambaları ve kuyruk lambaları hepsi kırmızıdır ve kahverengi ve bakır renkli mercekler takarken gerçekten göze çarpmaktadır. 

Sarı ve kehribar renk tonları kullanmaya gelince ,genelde beyzbol oyuncuları, golfçüler, bisikletliler, askeri taktik amaçlı ve avcıların bu rengi tercih ettiklerini  görüyoruz  . Sarı cam renk tonları bulutlu ve puslu koşullarda gerçekten parlıyor, çünkü havadaki ekstra su buharı mavi ışığın saçılmasını arttırıyor. Bu koşullardaki ekstra mavi ışık görme keskinliğini ve derinlik algısını azaltır. Bu, gözlerimizin daha zor çalışmasına ve göz yorgunluğunun ve bazı durumlarda baş ağrısının oluşmasına neden olur.

Sarı renkli mercekler, bir bilgisayar ekranının önünde çok fazla zaman harcayan insanlar için faydalıdır. Günümüzün modern dünyasında elektronik cihazlarda harcanan zaman miktarı sürekli artmaktadır. Ve bu elektronik ekranlar çok fazla mavi ışık üretiyor.  Bilgisayarınızı kullanırken sarı / kehribar renkli gözlük takmak , oyun konsolu veya akıllı telefon ekranın yaydığı mavi ışığı engeller; bu da mavi ışığın neden olduğu göz yorgunluğunu ve gerginliğini azaltır.

balistik atış gözlüğü
Bilgisayar kullanıcıları, gözlük yorgunluğunu ve bilgisayar güvenlik gözlüğüyle gerginliği azaltmaya yardımcı olabilir.


Sağlık yararları

Son zamanlarda yapılan çalışmalar, mavi ışığı potansiyel olarak önemli sağlık yararları ile engelleyen lens tonu için yeni kullanımlar gösteriyor. Bu mercekler için aşağıdaki kullanımları göz önünde bulundurun:

Uyku sorunları  - Aşırı ışık, özellikle de bilgisayar ekranları, televizyonlar ve ortam ışıklarının verdiği mavi ışık, çoğu evde melatonini baskı altına alır. Doğal uyku hormonumuz olan Melatonin uykumuza yardımcı oluyor. Uykuya dalanlar için, yatmadan önce bir saat kadar mavi ışığı bloke eden mercekler kullanarak, kişilerin daha hızlı ve kolay bir şekilde uykuya dalmalarına izin vererek melatonin bastırmasını önleyebilir. 

Bipolar bozukluk  - Ön araştırma, mavi ışığın engellenmesinin, bazı bipolar bozukluklardan muzdarip kişilerin ruh halini dengelemesine yardımcı olabileceğini gösteriyor. Jim Phelps'e göre, bu karanlık terapi, temelde depresyon için hafif terapi olarak ters yönde çalışır. Phelps'in  bu konudaki araştırması,  "mavi ışığı engelleyen kehribar renkli merceklerin, bipolar bozukluk, uykusuzluk, uyku yoksunluğu ve diğer hastalıklardan muzdarip olanların ruh halini düzenlemesine yardımcı olabileceğini" göstermektedir. 

Maküler dejenerasyon  - Güneş ışığından gelen aşırı mavi ışık, yaşla ilgili maküler dejenerasyonun bir nedeni olabilir. Bu göz bozukluğu, yaşlılarda körlüğün önde gelen nedeninde bulunur. Sarı, kehribar ve kahverengi lenslerin kullanılması kontrast görüntüsünü artırabilir ve özellikle doğal ışığın veya ampullerden gelen ışığın "" parlak ışığında görmeyi kolaylaştırabilir. " 

Bakır  lensler ve türevi olan Sarı, kehribar, kahverengi ve bronz mercekler karartma etkisi olmadan yeteri kadar mavi ışığı engelliyor ve yine de yukarıda belirtilen avantajlardan bazılarını üretebilir.

Mavi Işık Pozlama

Daha fazla araştırma gerekiyor, ancak mavi ışığa maruz kalmanın açıkça genel sağlık üzerinde önemli bir etkisi vardır. Renk bozulmasına ve muhtemel göz yorgunluğuna ve hasar görmesine ek olarak, mavi ışık kanser riskini de artırabilir ve diyabet ve obezite ile bağlantılı olabilir. Dahiliye sağlık uzmanı Chris Kresser'e göre, gece ışığına maruz kalışa bağlı melatonin bastırmasının  "kanser riskini artırdığı, bağışıklık sistemi işlevini bozduğu ve muhtemelen diyabet, metabolik sendrom ve benzeri gibi kardiyometabolik sonuçlara yol açtığı gösterilmiştir. obezite ve kalp hastalığı. "

balistik gözlük lensi
Mavi ışık maruziyeti nedeniyle beyniniz yeterince melatonin üretmiyorsa, uykuya dalmak daha zor olabilir.

Zararlı bir potansiyele sahip olduğundan, uyumaya çalışırken mavi ışık maruziyetini azaltmak için gece lambalarını loş kırmızı ışıklarla değiştirmeyi düşünün. Yatmadan önce televizyon izlemekten ve bir saat ya da iki saat bilgisayar ekranlarından kaçının. Açık havada daha fazla zaman harcayın; gün boyunca daha fazla doğal ışık elde etmek vücudun doğal ritimlerini düzenlemeye yardımcı olur.

Mavi ışığa maruz kalmayı düzenleme yollarını bulmak, yalnızca daha iyi uyumanıza, görüşün korunmasına ve ruh halinin stabilize edilmesine yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda genel sağlıklı yaşam ve uzun ömürlülüğün faydalanmasında uzun bir yol olabilir. Mavi ışığın sağlığınız üzerinde önemli bir etkisi olup olmadığını belirlemek için durumunuzu değerlendirmek için bugün vakit ayırın.
askermekani

Taktik Yaşam Bloğu

Taktik askeri malzemeler, silah tutkunları, askeri ve kolluk kuvvetleri için taktik yaşam haberleri, silah ve taktik ürün incelemeleri

Yorum Yaz:

0 Yorumlar: