taktik bıçak


Bir bıçak, genellikle, acil durumda sahip olabileceği, hayatta kalma ekipmanının tek önemli parçasıdır. Maalesef, Hollywood flimlerinde gösterildiği gibi ve genel bir bilgi eksikliği, uygun bir bıçağı seçmek konusunda yanlış bilgi toplamasına yol açmaktadır.

Vahşi hayatta kalma durumunuzda hayatta kalma bıçağı en önemli eşyalarınız olacaktır. Hiçbir şey güçlü ve çok yönlülük açısından bir çelik bıçakla karşılaştıramaz. Bununla birlikte, askeri mağaza dükkanında doğru çelik bıçağı seçmeye geldiğinde - neye ihtiyaç duyduğunuzu bilmek nihayetinde bir tane bulunması kadar önemlidir. Bir hayatta kalma bıçağında nelere dikkat etmeniz gerektiği üzerine ipuçları.

Full Tang.

Tang, bıçağın kola uzanan kısmıdır. En iyi sonucu elde etmek için, dolu bir tang içeren bir bıçak düşünün. Full tang bıçakta sap ve bıçak, bütün bıçağı güçlendiren tek parça halindedir.

Full Tang. teknik olarak bıçak ağzı, bıçağın ucundan uzanan ve bir takviye noktası ve sap için bir bağlantı noktası görevi gören sağlam bir metal parçasıdır.

Sabit Bıçak.

Kusursuz veya ideal hayatta kalma  bıçağını seçerken, hayatta kalma durumlarının tamamı için son derece iyi inşa edilmiş ve mükemmel olan çok sayıda katlanır bıçak bulunurken, sabit bir bıçak tercih edilen enstrümandır. Herhangi bir durumda her hareketli parça, ne kadar hafif olursa olsun, mekanik bir arıza yaşanma ihtimalini artırır. Ayrıca, katlanır bıçaklar öncelikle kolaylık ve taşınabilirlik göz önüne alınarak tasarlanmakta ve hayatta kalmak için gerekli bazı görevlere uymamaktadır.

Metal Tipi

Metal kalitesi, bıçağın gücünü, çarpma kabiliyetini ve keskinliğini ne kadar süreceğini belirler. Çoğu bıçak iki geniş çelik sınıflamasından gelir: karbon ve paslanmaz. Genellikle, paslanmaz çelik daha pasmaya dirençlidir ancak aynı zamanda daha kırılgan ve keskinleşmesi zorlaşır. Öte yandan, karbon çeliği keskinleştirmek daha sert ve kolay ancak paslanmaya daha yatkın.

Bıçak Kenarı

Düz veya tırtıklı kenarlığın en iyisi olup olmadığı konusunda bol miktarda tartışma var. Her ikisi de normalde iyi çalışsa da, çoğu durumda, düz kenarlı pürüzsüz bir taşla kolayca bilenebilirken, özel olarak bir bileme aleti gerektirdiği için tırtıklı kenarlardan uzak durmak isteyeceksinizdir. Sahada olduğunuzda, görünüşte bu kadar kısa ayrıntı aşırı bir dezavantaj olabilir.

Bıçak Boyutu ve Şekli.

Birçok imalatçının bıçakları tasarladığı ve pazarladığı talihsiz bir gerçeklik, insanların ekipmanın aslında neyin etkili olduğuna nazaran neye benzetmesi gerektiğini düşündüklerine dayanıyor.

Her insana göre  değişken olsa da, ideal bıçak, kullanıcının olumsuz hava koşullarında karmaşık görevleri yönetebileceği şekilde 4-6 inç uzunluğunda ve hafif olmalıdır. çok güzel görünümlü bir bıçak bir arkadaşınızın garajında ​​harika görünüyorken, sıfırın altındaki sıcaklıklarda başarısız olabiliyor.

Bıçak Sapı

Bir bıçak tutacağı elinize iyi oturmalı, rahat olmalı ve parmaklarınızın bıçakta kaymasını önleyecek iyi bir parmak korumanız olmalıdır. Bundan başka, bıçak kulplarıyla ilgili düşünmeniz gereken tek şey, onu kullanmayı planladığınız durumlarda en yararlı olacak olanı seçmektir. Örneğin, mızrak yapmak için çubuk ucuyla bağlayabileceğiniz bir şey istiyorsanız, sapta delikli bir bıçak seçin.

Sonuç

Bıçak seçimi eninde sonunda kişisel tercihinize göre değişir. En önemli şey sizin için neyin işe yaradığını bulmaktır. Geniş bıçak çeşitleri için Özel Kuvvetler malzemesi satan online askeri malzeme depolarını ziyaret edin. Büyük kataloğu sayesinde amaçlarınız için mükemmel bıçağı kolaylıkla bulacaksınız.


askermekani

Taktik Yaşam Bloğu

Taktik askeri malzemeler, silah tutkunları, askeri ve kolluk kuvvetleri için taktik yaşam haberleri, silah ve taktik ürün incelemeleri

Yorum Yaz:

0 Yorumlar: