taktik atış gözlüğü


Balistik, mermi veya roket gibi nesnelerin havada ileri götürülmesini veya harekete geçirilmesini araştıran bir bilimdir.

Güvenlik gözlüğü , balistik askeri düzeyde darbe koruması anlamına gelir. Bu standart siviller için güvenlik gözlüklerinden çok farklıdır. Balistik gözlük, merminin yüksek hız darbesi ve parçalanma standartlarını atlatmak üzere tasarlanmış ve test edilmiştir.

Sivil ve Askeri Güvenlik Gözlük Standartları Arasındaki Fark Nedir?

Güvenlik gözlüğü için sivil standart, ANSI Z87.1 standartlarını karşılayan bir Z87 + işaretiyle gösterilir . Şu anda bir işareti bulunmamasına rağmen, Askeri Balistik Standart 662, bir ürünün askeri sınıf standartlarına uygun olduğu anlamına gelir. İki standart arasındaki fark önemlidir.

Sivil Standartlar


Koruyucu gözlük ve gözlük üzerindeki Z87 + işaretleri, gözlük korumasının ANSI Z87.1 yüksek darbe ve ANSI / ISEA Z87.1 endüstriyel güvenlik standartlarına uygun olduğunu belirtir. Bu kriterleri karşılayan güvenlik gözlüğü, çeşitli endüstriyel ve kişisel uygulamalarda kullanılır.

Z87 + işaretlemesinin anlamı, okuyucular ve büyüteç görevi gören güvenlik gözlüğü için kullanıldığına dikkat edin. Z87-2 + markalama ise, darbeye dayanıklı lensler için kullanılır. Askeri gözlük kullanan Rx uçları kullanıyorsanız, Z87-2 + ile işaretlenmiş olmalıdır.

Askeri standartlar


Askeri'nin titiz MIL-PRF 32432 Balistik Parçalama standardı, ANSI Z87.1 standardına benzer testleri kullanıyor. Bununla birlikte, gereksinimler çok daha katıdır.

Test için kullanılan iki ana Askeri Balistik Standart, MIL-PRF-31013 (gözlük) ve MIL-DTL-43511D (gözlük) bulunmaktadır. Bu testlerden geçen gözlükler ve ilave ölçütler, ürünün ABD Ordusu'nda görev yapan kişiler tarafından onaylandığını gösteren APEL (Yetkili Koruyucu Gözlük Listesi) listesine girmeye hak kazanabilir .




Çoğu askeri sınıf gözlük ANSI sertifikalarını karşılayacaktır. Bununla birlikte, ANSI sertifikalı güvenlik gözlükleri her zaman APEL sertifikalı olmayacaktır. Aslında, çoğu gözlük de değildir. 

APEL sertifikası için gerekli olan etki standartları ANSI standardından çok daha yüksektir. Aslında MIL-PRF-31013 testi, ANSI Z87.1 standardına göre yaklaşık 7 kat daha fazla darbe enerjisi üretir. Ayrıca, gözlük için askeri etki standartları daha da titizdir.

ABD Ordusu ayrıca, balistik gözlüklerin işlevsel, makul derecede rahat, parlak renkler veya dikkat dağıtıcı desenler içermez ve dezenfekte edilebilir olmasını gerektirir. Ayrıca, optik berraklık, UV ışınlarından korunma, kimyasal direnç ve çevresel stabilite için bir takım gereklilikleri vardır (çeşitli sıcaklık ve nem seviyelerine maruz bırakıldığında değişiklik olmaz).

APEL sertifikalı gözlük nasıl tanımlayabilirim?

Tüm ANSI sertifikalı gözlükleri, bu üründe Z87 + işaretiyle belirtildiği gibi olmalı; askeri amaçlı gözlük için henüz herhangi bir işaretleme sistemi mevcut değil. Yetkililer , Balistik Gözlük İşaretleme Gereksinimleri için hangi işareti koyulmalı tartışmaları hala sürdüğünü belirti..

Gözlük sağlığının APEL standartlarına uygunluğundan emin olmanın tek yolu , "askerlere tüm askeri operasyonlar boyunca kararlı ve egemen olmalarını sağlayacak bir yetenek" sunan bir program olan PEO Asker tarafından sağlanan ve düzenli olarak güncellenen APEL listesini kontrol etmektir .

APEL'de sadece gözlük balistik parça koruması için askeri gereklilikleri karşılamak üzere test edildi ve onaylandı. Bu listedeki gözlük, savaş sırasında, eğitim sırasında veya askeri birimlerdeki kişilerin gözleri üzerinde yaralanma tehlikesi olduğunda giyilme gibi test sonuç karşılaştırmaları mevcutdur.

APEL dışı balistik gözlüğü nasıl tespit edebilirsiniz?

Ne yazık ki, APEL sertifikalı balistik gözlükler için, balistik-dereceli gözlük tanımlamasını kolaylaştırmak için benzersiz bir ürün işareti bulunmamaktadır. Askeri balistik standartlarını karşılayan güvenlik gözlükleri yalnızca imalatçının ürün tanımını okuyarak tespit edilebilir. Bazen, şanslı olursunuz ve çerçeve veya objektif üzerinde "Vo" işareti görürseniz iyi bir seçim yapmışsınızdır. Balistik gözlük takmak isteyenler için en iyi bahis yalnızca APEL'de listelenen ürünleri satın almaktır .

askermekani

Taktik Yaşam Bloğu

Taktik askeri malzemeler, silah tutkunları, askeri ve kolluk kuvvetleri için taktik yaşam haberleri, silah ve taktik ürün incelemeleri

Yorum Yaz:

0 Yorumlar: