Balistik gözlük


Uluslararası Göz Bakımı'ndan Dr. Ronald Marka'ya göre, kışın gözler dış tehtitlere karşı iki kat daha fazla maruz kalma tehlikesi getiriyor. İlk tehdit güneşin kendisidir. İkincisi, bir ayna gibi hareket eden ve gözlere ikinci doz UV ışığı yansıyan kardan geliyor.

Bu nedenle kış, güneşin potansiyel olarak tehlikeli etkilerinden gözleri korumak için yılın en önemli mevsimlerinden biri. Diğer bir deyişle Dr. Brand, kışın güneş gözlüğü takmanın önemini vurguluyor.

Kışın Güneş Gözlükleri Ve Balistik Gözlük Kullanmanın 5 Sebebi

1: Güneş gözlükleri parlamayı azaltıyor

Kışın yağış, su, kar ve buzdaki her yüzeyi kaplar. Ortaya çıkan son derece parlak yansımalar gözde parlamaya neden olabilir ve ciddi görme bozukluklarına neden olabilir. Bu reflektif parıltı, sürüş, kar motosikleti, taktik ortamlarda ve kayak sırasında özellikle tehlikelidir.

Yüksek kaliteli güneş gözlüğü, daha güvenli, daha konforlu görüntü sağlamak için parlamayı çarpıcı bir şekilde azaltmaktadır. Polarize lensler, gözlerin tehlikeli yansımalardan korunmasında özellikle etkilidir.




2: Güneş gözlüğü zararlı UV ışınlarından Korur

Ultraviyole (UV) radyasyona maruz kalma, katarakt gelişimi ve yaşla ilişkili maküler ödem sorunlarını beraberinde getirir.

"Önce, UV ışınlarına maruz kalmak kornealarınıza zarar verir" diyor Dr. Brand. "Sonra, uzun vadede, gözlerin lensleri katarakt hastalığını geliştirir. Herkesin gözleri sonunda yaşları arttıkça katarakt oluşturur ancak  bu süreç güneşe maruz kalma ile daha da hızlanır. "

En  kaliteli güneş gözlüğü, zararlı UVA, UVB ve UVC ışınlarının % 100'ünü engeller. Ayrıca, göz çevresindeki hassas cilde mükemmel koruma sağlarlar. Bu, UV ışınlarının neden olduğu kırışıklıkları ve erken yaşlanmayı önlemeye yardımcı olur.

 3: Güneş Gözlüğü Rüzgardan, Tozdan ve Kalıntılardan Korur

Güneş gözlüğü, etkili bir rüzgar bariyeri oluşturabilir ve gözlerin rahat kalmasına yardımcı olmak için doğal nemin buharlaşmasını azaltabilir. Güneş gözlükleri takmak kontakt lensleri kurutmaya karşı korur. Güneş gözlükleri, rüzgarla çekilen parçacıkların kornea zedelenmesine neden olmasını önleyebilir.

Sarmalı tarz güneş gözlüğü, rüzgar, toz ve enkazdan kaynaklanan yaralanmaları önlemede özellikle etkilidir. Bazı merceklerin özel hidrofobik kaplamalarına sahip olması bile mümkündür. Bu kaplama gözleri güvende tutmak için toz, su, yağ, parmak izi vb gibi dış etkenlerden korur.

4: Güneş gözlüğü, Baş ağrısı ve göz yorgunluğunu azaltıyor

Göz bebeği, gözün arka tarafındaki ışığa duyarlı retinaya ne kadar ışığın ulaştığını denetlerler. Loş ışıkta, göz bebeği mümkün olduğunca fazla ışık alabilmek için genişlerler. Işık parlak olduğu zaman, göz bebekleri çok fazla ışığın retinaya çarpmasını önlemek için sıkışırlar.

Aşırı parlak koşullar altında göz bebeği, ışık maruziyetini rahat bir seviyeye düşürecek kadar sıkıştırabilir. Bu, göze giren ışığın miktarını daha da azaltmak için gözlerini kısaltır. Göz kırpması ve göz bebeğinin sürekli sıkışması baş ağrısı ve göz yorgunluğuna neden olur.


Güneş gözlüğü, göze gelen ışık miktarını azaltmaya yardımcı olur. Buna karşılık, bu durum konforu arttırır ve yorgunluğun ağrılı yan etkilerini azaltır. Birçoğu için,  fotokromik mercekler - parlak ışığın bulunduğu ortamda otomatik olarak koyulaşan mercekler - gözleri parlak ışıklara karşı korumak ve göz yorgunluğunu azaltmak için en iyi yaklaşımı sağlar.

5: Kışın Güneş Gözlükleri Vizyonu Geliştiriyor

Gözler iyi görme ve uzun vadeli sağlık için doğru miktarda ışığı almalıdır. Çok az ışık çok fazla kötü sonuç demektir. Ayrıca, güneşten kar yağıyor gibi aşırı parıltı, gözler de "ağartmaya" neden olur. Görme keskinliğini azaltır. Bu nedenlerden dolayı, sağlıklı gözler ve gelişmiş görme için yüksek kaliteli güneş gözlüğü yada balistik gözlük satın almak  esastır.

Uzmanların tavsiyelerine uyun. Yıl boyu kaliteli güneş gözlüğü yada balistik gözlük takarak kışın gözler için olası çift poz hasarından kaçının.
askermekani

Taktik Yaşam Bloğu

Taktik askeri malzemeler, silah tutkunları, askeri ve kolluk kuvvetleri için taktik yaşam haberleri, silah ve taktik ürün incelemeleri

Yorum Yaz:

0 Yorumlar: