silah askı kayışı


Tüfeğinizi rahatça taşımanın bir yolunu mı arıyorsunuz ve hızlı bir şekilde bir tüfek ile yan kol arasında geçiş yapmanıza yardımcı olabilir misiniz?

Eğer öyleyse ... iyi bir tüfek askısına ihtiyacın var.

Tüfek askı kayışları , istikrarlı ve doğru bir vuruş sağlamak için mükemmeldir; bu nedenle birçok keskin nişancı ların en sevdikleri şeydir.

Askı kayışlarınızı sadece rahatça silah taşımak için yararlı olmadığını biliyor muydunuz? Avlanma ve hedef atış için de idealdir.

Çeşitli stiller arasındaki farkları ve belirli amaçlarınız için en iyi stili nasıl seçeceğinizi öğrenmek için okumaya devam edin.


  • Tek Nokta Askı  kayışları
  • İki Nokta Askı  kayışları
  • Üç Nokta: Askı  kayışları
  • Deri Askı  kayışları
  • Taktik Müdahale Askı  kayışları


Doğru Malzemeyi Seçmek

Silah kayışı tipik olarak iki kumaştan yapılır: deri veya cordura.

Hangi kayış malzemesinin daha iyi olduğu konusunda net bir cevap yok.  

Bazı insanlar cordura kayışların daha iyi olduklarına, çünkü ağır olmadıklarına inanırken, diğerleri corduranın hafif elastik bir his verdiğinden dolayı deri tercih ediyor. 

Silah Kayış Çeşitleri

Üç ana silah bağlantısı vardır: tek noktalı, iki noktalı ve üç noktalı kayışlar. Daha sonra keskin atışlar için uygulanabilir bazı daha spesifik olanlar.

Her bir türün kısa bir açıklamasını vereceğiz, daha sonra her tür askı kayışların artı ve eksilerini listelenecek, böylece hangi türünün spesifik ihtiyaçlarınıza uygun olduğu konusunda fikir edinebilirsiniz.




Tek noktalı askı kayışı silaha takmak için tek bir bağlantı noktası kullandığı için adını burdan alır







Tahmin edebileceğiniz gibi, iki noktalı kayışlar iki bağlantı noktasıyla silaha tutturulduğundan adını burdan alır.





Üç noktalı kayışlar ayrıca ön ve iki noktalı meslektaşı gibi ateşli silahın arkasına bağlanır. Bununla birlikte, üç noktalı askı, gövde etrafında dolaşan ek bir halkaya sahip olması bakımından farklılık göstermektedir





Deri Askı  kayışları “hızlı kayış” olarakta bilinir ve iki noktalı askı kayışların özelliklerini taşır. Üç bağlantı noktasına ihtiyaç duyar ve taşımak ve hedeflemek için kullanılabilir.



Taktik Müdahale Askı kayışları  keskin nişancılar bir bipod kullanılmadan doğru bir atışa yardımcı olmak için tasarlanmış bir askı kayışıdır.







Tek Nokta Askı Kayışları

Tek noktalı askı, çok sayıda silah meraklısı için favori. Askı, kullanıcının vücudunun etrafında sarılırken nokta arkaya veya silaha tutturulur.  

Artıları

Tek noktalı askı kayışı taktik atıcılar arasında favori yapan şey, silahınızı düşürme ve toplama işlemini kolaylaştırmasıdır.

Tek noktalı askı sisteminin güzelliği, doğrudan önünüzde oturmasıdır (ve büyük olasılıkla güvenli bir yönde aşağıya bakar).Bu, hızlı bir şekilde eller serbest  olarak bırakmanız gereken durumlarda idealdir.

Tek noktalı askıyı kullanmanın bir diğer yararı, bir bariyere bağlı geçişler gibi geniş bir hareket yelpazesini gerçekleştirmenize izin veriyor olmasıdır.

Ayrıca silahınızın tek noktalı askı ile önünüzde olması gerekmiyor. Ayrıca, silahınızı yanınıza veya sırtınıza koyacak şekilde takabilirsiniz. Bununla birlikte, bu seçenekler silahınıza hızlıca erişmeniz gereken senaryolarda ideal değildir.

Eksileri

Tek noktadan kayışlarla birlikte gelen rahatlık ve kolay ulaşılabilirlik olmasına rağmen, dezavantajları yoktur.

Taktik operatörler ve yeni başlayanlar için, tek noktalı askılar küçük atış desteği sağlar ... tek noktalı askı ile amacınız hiç askı kullanılmasından daha iyi olmayacaktır.

Tek noktalı askı sisteminin bir diğer eksisi, tutmadığınız zaman silahınızın çok sallanacak olmasıdır.  

Bazı insanlar için, tek noktalı askı kayışı ile eller serbest hareket etmek özellikle can sıkıcı olabilir çünkü sürekli kasıklarınıza veya dizlerinize silahınızın çarpması söz konusudur.

İki Nokta Askı Kayışları

İki noktalı askı, en sık kullanılan silah kayışlarından biridir ve bazen taşıma kayışı olarak da bilinir.

Bu askı, tabancanın arka tarafında ve önünde, dipçiğin altına bağlanır. Uzun operasyonel görevlerde omzun üzerine uzun bir silah taşımak için mükemmeldir.

Artıları

Sadece iki noktalı kayışlar silahınızı taşımak için harika değil, aynı zamanda hedefinizi iyileştirmek için de kullanılabilirler.

İki noktalı askıyı kullanarak silah taşımanın üç yolu vardır:

Amerikan tipi taşımak - omzunun arkasında asılarak taşımak.
Avrupa  tipi taşımak - omzunun önüne asılarak taşımak
Afrika tipi taşımak - omzunun arkasına namlu aşağıya doğru bakaçak şekilde taşımak.

Bazı insanlar Afrika'yı taşımayı tercih ederler çünkü silahını tutmayı ve hedef almayı kolaylaştırır. Afrika tipi taşımacılığının dezavantajı, yürürken namlunun kir ve enkaz ile tıkanması riski taşımasıdır.

Eksileri

İki noktalı askı sisteminin dezavantajı, zamanlamanın ve hızın önemli olduğu bir durumda silahını almak zor olabilir.

Boynun alanının boşaltılması için ekstra uzunluk bırakmadığınız sürece yan yana geçiş biraz daha zor.

Üç Nokta Askı Kayışları

Üç noktalı askıya gelince, insanların onu sevdiğini ya da nefret ettiğini görüyoruz

Artıları

Genel olarak, silahın tek nokta askı kayışı eşdeğerinde olduğu gibi silahını elinde tutan iyi bir askı olduğunu düşünüyoruz

Buna ek olarak, eller serbestken üç noktalı askı tek noktalı askıdan daha fazla denetime sahiptir. Bu, hareket ederken tabancanızın incik veya kasık alanınıza çarpmasıyla ilgili endişelenmeniz gerekmez demektir.

Üç noktalı askının en büyük yararı, silahlar arasında dolaşmanıza gerek kalmadan kolayca bir tüfekten bir yanal kola geçebilmenizdir.

Eksileri

Bununla birlikte, üç noktalı kayışlar kendi eksileri olmadan gelmiyor. Bazı atıcılar üç noktalı askının cıvata serbest bırakma mekanizmalarına yakalanma eğiliminde olduklarını ve tüfeklerin boşaltılmasını engellediğinden şikayet ederler.

Deri Askı Kayışları

İki kayış, standart bir iki nokta askı ve tabancanın orta saplamasına bağlı daha küçük bir kayıştan oluşur.

Deri Askı kayışı, "hızlı askı" yöntemiyle atış için optimize edilmiş iki noktalı bir askı olarak da düşünülebilir.

Deri Askı kayışı ile bir tüfek taşırken, küçük kayış kayabilir ve dışarı çıkabilir. Ateş etme zamanı geldiğinde daha sağlam bir amaç elde etmek için kolunuzu ilk halkadan birinci ve orta saplamalardan geçirmelisiniz.

Taktik Müdahale Askı Kayışları

Taktik müdahale silah askı kayışı çeşitleri keskin nişancılar arasında favori çünkü bipod kullanmadan dengeli ve doğru bir atış yapmanıza izin veriyorlar. Döngü askı kayışları yöntemlerinden daha kolay kurulabilirler ve atışlarınızı iyileştirmenin mükemmel bir yoludur.
askermekani

Taktik Yaşam Bloğu

Taktik askeri malzemeler, silah tutkunları, askeri ve kolluk kuvvetleri için taktik yaşam haberleri, silah ve taktik ürün incelemeleri

Yorum Yaz:

0 Yorumlar: