Taktik giysi


Askeri kullanıma yönelik akıllı giysi ve vücut sensörleri, akıllı telefonların yaptığı işler gibi satmayabilir, ancak hala büyüyen bir pazardır.

Tractica, akıllı kıyafetlerin toplam sevkıyatının 2015 yılında 968.000 adetten 2021 yılında 24.75 milyon adede çıkacağını ve yıllık bileşik büyümenin % 72 civarında olacağını öngörüyor. 

2018 yılına kadar askeri kullanım için akıllı giyim sanayi 500 milyondan fazla artacak. Akıllı kıyafetler, askeri üniforma ve askeri giyim yaratmada kilit rol oynamıştır; askerin sağlığını iyileştirmek ve savaş alanında içgörünün eklenmesini sağlamak için tasarlanmıştır. Akıllı askeri kıyafetlerin önümüzdeki yıl 500 milyon dolar pazarı olması bekleniyor.

 "Ordu, endüstri liderleri, diğer devlet kurumları ve akademisyenlerle ortaklık kurarak, düşmanlarına teknolojik ve taktiksel üstünlük sağlayarak ABD ordusuna faydalı akıllı kıyafet çözümlerinin geliştirilmesini desteklemek ve ilerletmek" Akıllı giyim pazarının analizinde Berkley Üniversitesi Sutardja Merkezi'nden yürütülen çalışmalar hala devam etmektedir.

Araştırma ve geliştirme üç kategoriye ayrılır:

Yaralanmaya karşı koruma
Yara algılama
Sağlık ve stres izleme
Sensörler, giyilebilir elektronik cihazların önemli bir parçasıdır ve boyutu ve maliyeti azalmış olsa bile gelişmişlik kazanmıştır.

Günümüz pazarındaki sensörler üç kategoriye ayrılır:

1. Fizyolojik


Bu grup, kalp atış hızı, kan basıncını, vücut ısısını, terleme hızını, uyku ve dinlenme kalitesini, kas katılımını ve kan oksijenasyonunu ölçen sensörleri içerir. Öncelikle yaralanmaları, travmaları ve stresleri belirlemek için kullanılırlar.

Akıllı kıyafetler adımların hızlanma ve konumunu da ölçebilir


2. Kinetik



Bu sensörler adımlar, basınç, ivme, yer (GPS) ve yön gibi şeyleri ölçer. Elektrik üretirler ve kara birlikleri ile komuta merkezleri arasında taktik koordinasyon sunarlar.

Akıllı giysiler radyasyon gibi tehlikeleri tespit edebilir.



3. Ajan Tespiti


Çevresel sensörler olarak da bilinen bu sensörler, radyasyon, kimyasallar, virüsler, bakteri, mantar, nem, sıcaklık ve atmosferik basınç gibi şeyleri ölçerek tehlikeleri algılamak ve önlemek için tasarlanmıştır.

Zeki giysiler ve vücut algılayıcılarıyla çalışırken zorluk diğer giyim eşyaları gibi rahat, esnek ve yıkanabilir bir giysi yaratmaktır.


Aynı zamanda, birçok giyilebilir sistem, doğru bir faaliyet sırasında giyilmek üzere tasarlanmıştır. Sahadaki askerler geniş bir sıcaklık yelpazesine dayanabilecek giyilebilir giysilere ihtiyaç duyar. Bu giyeceklerin ayrıca, etkili bir şok ve titreşim direnci sağlamasının yanı sıra, ticari bir aygıta zarar verebilecek kimyasallara veya çözücülere karşı direnci de sağlamaları gerekir.

Akıllı giysiler için bağlantılar ve elektronik aksamlar

İzole edilmiş, sağlam ve suya dayanıklı güvenilir sonlandırma
Esnek, hazır giyim bazlı anten ve alıcı-verici çözümleri
Örgülü iletken izoleli tel
Küçük, kuru piller
Kırışma ve kıvrımlara dayanıklı PCB / FPC'ler

askermekani

Taktik Yaşam Bloğu

Taktik askeri malzemeler, silah tutkunları, askeri ve kolluk kuvvetleri için taktik yaşam haberleri, silah ve taktik ürün incelemeleri

Yorum Yaz:

0 Yorumlar: