güvenlik silahı


Silahlar için bir usta olsanız bile, onları tutarken çok rahat hissetmemelisiniz, çünkü bir ihmal anı size pahalıya mal olabilir.
Silah bir kayıp ya da onarılamaz bir zarara uğramadan önce, ateşli silah güvenliğine ilişkin 10 kuralı öğrenmenizin zamanı geldi. Bir tabancanız varsa ve onu nasıl kullanacağınızı iyileştirmek istiyorsanız, yaptığınız herşeyi bırakın ve şu anda bu yazıyı okuyun.
1. Tabanca'nın namlusunu dikkate Alın
silahla ilgili hiçbir şey kesin değildir. Kural olarak ağız(namlu) ucu hedefiniz değildir, ağız ucunu, boşaltılmış olsa bile herhangi bir noktaya işaret etmeyin. Daha iyisi, namluyu yükleme / boşaltma yaparken namluyu güvenli bir şekilde yönlendirmek gibi bir alışkanlık kazanın. Bu kural aklınızda olsun, çünkü silah kazalarının çoğunda, namlu ağzı bir insana çevrilmiş şekilde olabiliyor.
2. Hedefiniz nedir
Bir mermi patladığında, kontrolün yönü sona erecektir. Ateşinizde hangi yüzeyi hedeflediğiniz konusunda dikkatli ve atıştan önce iki kez düşünüp emin olmalısın. Çünkü mermiler, ağaçlar, kayalar ve metal gibi bazı yüzeyleri parçalayabilir ve yakınlardaki insanlar için ayrıntılı bir tehlike oluşturabilirler.
3. Kullanılmadığında boşaltın
Kazara ölümden daha kötü bir şey yoktur. Her ne kadar güvenlik ve emniyet açısından daima ihtiyatlı ve önlem alınsada, ateşli silahların kullanılmadığı zamanlarda daima boşaltılması önerilir. İster operasyon, ​​ister hedef atışları ya da başka herhangi bir etkinlik gerçekleştiriyorsanız, ateşli silah, mermilerin silahtan çıkarılması da dahil olmak üzere tamamen boşaltılmalıdır. Ayrıca, güvenli bir şekilde boşaltılmış olsa bile tabancanızın sevdiklerinizin erişemeyeceği şekilde bulunduğundan emin olun. Unutmayın ki, güvenli depolama, ateşli silahın güvenli bakımı kadar önemlidir.
4. Parmağınızı tetikleyiciden uzak tutun
Silahın nihai gücü tetik olduğundan, bu sorumluluğu bilmek ve önemsemek şarttır. Kesinlikle gerekmedikçe parmağınızın tetiğin dışına çıkmasına ve namlu ağzının daima yukarıya doğru bakmasına dikkat edin. Filmler, mükemmel bir atış sahnesinin hayata geçirilmesine yönelik bizleri yanlış yönlendirebilir , film makarası hayatının ölümle sonuçlanacak gerçek hayattan çok farklı olduğunu unutmamak gerekir.
5.  Ateşli silah güvenlik mekanizması'na güvenmeyin.
Güvenlik mekanizması, tetiği pervasız bir şekilde çekmediğinizden emin olmak için verilmiş olmasına rağmen, herhangi bir aksilik önlemekten silahınızın sorumlu tutulamaz. Bir ateşli silah taşıyıcı ve kullanıcı olarak, güvenlik mekanizmasına uyulmasını sağlamak sizin sorumluluğunuzdadır. Silahınızı, güvenlik açısından uygulanabilirliğini anlayan bir insan değil bir makine gibi davranın. Örneğin, seyahat ederken, silahınızı aceleyle hareket ettirmek ya da bir yere çarpmak onu devreden çıkarabilir ve ateşli silahınızın ne durumda olduğuna dair sürekli kontrol etmenizi gerektirir. Tabancayı yüklerken / boşaltarken parmaklarınızı uzak tutun.
6. Ateş etmeyince silahınızı dikkatli kullanın

Silahınızın başarısız olabileceği ve gerektiği gibi ateş etmediği birçok durum vardır. Bu noktada, mühimmatınızı güvenli bir mesafede tutun ve doğru şekilde yönlendirin. Silahı yüzünüzden uzak tutun, dikkatli bir yere koyun, emniyet konumunu yerine yerleştirin ve parmaklarınızı emniyet tırnağından uzak tutarken nazikçe şarjörü güvenli bir şekilde serbest bırakın. Unutmayın ki bunun hassas bir durum olduğunu ve mühimmatınız zamanında ateş edemediği halde, daha sonra herhangi bir noktada ateş etme şansını eşit tutar. Bu nedenle, dikkatli olun ve emniyet altına alındığından emin olun.

7. Uygun cephane kullanın

Her silah farklıdır. Ateşli silahların bu temelini anlamamakta ölümcül sonuçlar doğurabilir. Her mühimmat, belirli kalibre, mesafe ve göstergeyi göz önünde bulundurarak tasarlanmıştır. uluslar arası standartları taşımayan, testleri yapılmamış, markası adı sanı belli olmayan mermi kullanmak taşıma ve silahın niteliğine göre tehlikeli sonuçlar doğurabilir. Bu nedenle, tanınmış bir üreticiden en uygun cephaneyi almayı öneririz. Yoksa, güvenlik ihlalinin sorumluluğu altına gireceksiniz.

8. Daima doğru koruma donanımını takın

Mühimmat kullanırken, kendinizi ve çevrenizi de korumanın önemli olduğunu unutmamalısınız. silah kulllanma becerilerinizi göstermeye çalışmadan önce uymak zorunda olduğunuz en önemli kurallardan biri doğru koruyucu donanımla, özellikle gözler ve kulaklar için, kendinizi reaktif elemanlardan, silah reaksiyonlarından, mermi kovanlarından ve olumsuz çevrenin unsurlarından korumalısınız. 

9. Kullandığınız mühimmatın mekanik ve tutum özelliklerini öğrenin.

Eldeki silahı kullanmaya başlamadan önce, potansiyel olarak ölümcül olan nesnenin boyutlarını ve tasarımını anlamak gerekir. Kullanıcı silahının çalışma şeklini, yapısını, mekanik parçalarını vb gibi özelliklerini sonuna kadar bilmeli dir. Doğru ve eksiksiz bilgi ile kullanıcı çevresindeki insanların hayatını tehlikeye atabilir.

10. Tabancanızın bakımını yapın veya düzenli servise götürün

Silahınız belirli bir şekilde tasarlandı. Diğer silah mekanik malzemeler gibi, silahınızın da aşınması ve yıpranması söz konusudur ve bakımına odaklanmak sizin görevinizdir. namlu, tetikliyici ve dış gövdenin herhangi bir engelden uzak durduğundan emin olun, acil durumlarda kolay bir erişim sağlayın. Uzun süre depolanması veya olumsuz havaya maruz kalması durumunda silahınızın uçtan uca temizleyin yada silah parçası bakım servislerine götürün.

askermekani

Taktik Yaşam Bloğu

Taktik askeri malzemeler, silah tutkunları, askeri ve kolluk kuvvetleri için taktik yaşam haberleri, silah ve taktik ürün incelemeleri

Yorum Yaz:

0 Yorumlar: