kompat tshirt


Propper, Rothco veya 5.11 Taktik markalar bugünkü ordu muharebe gömlek üretimleri yapan en iyi markalardan biridir.  Zamanla farklı markalarda dünya standartlarını yakalamıştır. Ordu muharebe gömlekleri geniş bir yelpazede özellik sunar ve kullanıcıları çeşitli unsurlardan ve tehlikelerden korumaya yardımcı olur.

Bu yazıda, piyasadaki ortak ordu muharip gömleklerinin ardındaki gelişmeler ve özellikler paylaşılmaktadır.

Ordu Kombat Gömleklerinde Kullanılan Malzemeler

Modern ordu combat tshirtleri, yangın ve patlamalar gibi yüksek sıcaklıklara maruz kaldıklarında deriyi izole etmeye yardımcı olan 60/40 veya 50/50 oranında pamuk ve naylon karışımı özel malzemeler ile üretilir. Polyester veya "poliprop" 'dan farklı olarak, elde edilen karışım cildin üzerinde erimez ve böylece yanık yaralanmalarını azaltır. 

Neredeyse tüm ordu muharebe gömlekleri gövdeyi örtmek için Erimeyen / Damla Cordura Baselayer kumaşı içermektedir. Ağır Nomex giysilerinin aksine bu son derece hafif ve ekstra rahat gövde kumaşı sadece dayanıklı değil, aynı zamanda cilde nefes aldırır, cildin ve kumaş arasındaki hava akışını arttırarak terden uzaklaştırır.

Ordu Kombat Gömleklerinin Arkasındaki Özellikler

Operasyonel ortamlara en uygun nihai kıyafet için üreticiler yastıklı dirsekler içeren ordu muharebe gömlekleri hazırlamışlardır. Genellikle "the SuperFabric abrasion dots" adı verilen dirsek pedleri, bir asker operasyon durumunda iken iyi düzeyde dayanıklılık ve koruma sağlamak üzere tasarlanmıştır.  Cordura Baselayer kumaşı gibi aleve dayanıklı olacak şekilde tasarlanmıştır. 

Üniforma göğüs ve alt cepli modellerin, özellikle bir askerin vücut zırhı giydiği ve dolayısıyla pratik olarak cebin içindeki eşyalarına ulaşılamayacağının keşfinden sonra üreticiler, standart bir ordu muharip gömleğinde ceplerin ağırlığını yok ettiler. Bunun yerine, cebler kolayca erişilebilecek şekilde kollara yerleştirilmiştir. 

Göğüs cebini kaldırdıktan sonra omuz cepleri bugün üretilmekte olan neredeyse tüm ordu muharip gömleklerinde yaygınlaştı. Bu, vücut zırhı giyerken bilinen sorunlara yeterince üstesinden gelmiştir. Ayrıca omuz cepleri, askeri malzemelere erişebilmesini sağlamaya yardımcı olan hafif FR fermuarlarına sahiptir. 

Neredeyse tüm modern ordu muharebe gömleklerinin bir diğer özel özelliği kol bileklerinin ayarlanabilme özelliğine sahip olmasıdır. Çeşitli bilek boyutlarına uyacak şekilde ve gömlek rahatça oturabileceği şekilde kolayca ayarlanabilir. 

Kimlik saptamada yardımcı olması için, ordu muharebe gömlek tasarımlarında bir askerin adını, rütbesini, ünitesini ve bayrak yamalarını takmak için ceplerine Velcro cırt cırt ilmekleri eklenmiştir. Bu özellik ordu muharebe gömleğinde yer alan ve gömleğin ön kısmında görülen Ordu Logosunu kaldırılmasını sebeb olmuştur.

Ordu Kombat Gömlekleri Renkleri


Çoğu ordu muharebe gömleği ACU dijital, MutliCam, Orman ve çöl kamufulajı gibi çeşitli modelleri ile gelir . Diğer tasarımlarda yoğun yeşil renk bulunur, ancak kum rengi gövdesi, siyah, zeytin rengi ve haki renk seçenekleri gibi diğer seçenekler de mevcuttur. Ordu mücadele üniforma tasarımlarını katiteli askeri mağazalarda bulunabilir . Ordu muharebe gömleklerinde bulunması gereken diğer özellikler şunları içerir: sahada arkadaşını tanıma da yardımcı olan IR kızıl ötesi askeri operasyonlar bandı için glint bant tutucusu, ekli kılıflar, vücut zırhının altındaki sürtünmeyi minimuma indiren düz dikişler ve  kalem cebi kolay erişim için önkolda ek cep vb gibi özelliklerede sahiptir.


askermekani

Taktik Yaşam Bloğu

Taktik askeri malzemeler, silah tutkunları, askeri ve kolluk kuvvetleri için taktik yaşam haberleri, silah ve taktik ürün incelemeleri

Yorum Yaz:

0 Yorumlar: