asker isimliği


Askeri isim bantları aslında bir askeri personel üniformasına eklenecek bir isim etiketidir. Askeri isim bantları üniforma üzerindeki herhangi bir yere yerleştirilemez, doğru yerleşimini sağlamak için düzenlemeler ve talimatlar vardır. İsim bantları genellikle gömleğin veya ceketin sağ tarafında, cebinde hemen üstünde bulunur.

Asker ismi bantları üniforma gömlek veya cekete isim bandı dikilerek takılabilir. İsim bandı bez, plastik veya cırt bandı olabilir. Asker ismi şeritlerini ve etiketlerini ayrıca gömlek veya ceket üzerine doğrudan nakış yapılabilir.

Çeşitli isim bantları vardır: 

ACU (Ordu Muharebe Üniforması):Bu isim bantları, Ordu Muharebe Üniformaları için artık kullanılmıyor. Bunlar, kancalı tutturucu veya Velcro(cırt) ile sayısallaştırılmış kumaştan yapılmış siyah harfli isim bantlarıdır.

ABU (Airman Battle Uniform): Bunlar, mavi harfli isim bantlarıdır ve koyu renk ağırlıklı materyali ile gelir.


MultiCam Üniformaları: Bu isim etiketleri siyah harflere sahiptir ve 1 inç MultiCam kumaş şeritlerinde yapılır. Arkada Velcro (cırt) ile  toplam 5 inç uzunluğundadır

A-TACS Askeri Üniformaları: Bu şeritler 5 inç uzunluğunda olup Velcro(cırtlı) astarlıdır. Zeytin rengi  ve siyah iplik karışımlarıda mevcutdur.

Woodland BDU (Battle Dress Uniform): Woodland BDU isim bantlarının spesifik rengi zeytin  rengidir ve 1 inçlik zeytin rengi kumaş şeritler üzerine yapılır.

DCU (Desert Kamuflaj Üniformaları): Bu askeri isim bantları 1 inç pamuk dokuma bandı ile yapılır

Çeşitli askeri üniforma türleri için BDU ve DCU isim bantları geleneksel tiplerken, Ordu ACU , ABU, ATACS ve Multicam isim bantları gelişimlerinde ilerleme kaydetmiş yeni çeşitlerdir. 

Bu askeri isim bantlarının asıl amacı kolay tanıma. Savaş alanında bir isim bandı veya etiketi çok kullanışlıdır. isme bakarak hangi tedavinin gerekli olduğuna karar verilebilir. Acil bir durumda, bu bant da yazan bilgiye göre en yakın aile üyelerine ulaşmaya yardımcı olur.
askermekani

Taktik Yaşam Bloğu

Taktik askeri malzemeler, silah tutkunları, askeri ve kolluk kuvvetleri için taktik yaşam haberleri, silah ve taktik ürün incelemeleri

Yorum Yaz:

0 Yorumlar: