askeri elbise


İnsan uygarlığının başlangıcından beri, insanlar kamuflajı bir biçimde ya da başka şekillerde kullandı. Ancak, son 100 yılda bu askeri kıyafet türünün çoğu ülkenin askeri operasyonlarında en büyük rolünü üstlenmiştir. Dünya ordularının çeşitli kolları tarafından kullanılan en yaygın kamuflaj üniforma türlerini tanıtmaya çalıştık

Universal Camouflage Pattern (UCP)




Ordu Komuta Üniforması (ACU) veya Dijital Kamuflaj (digicam) olarak da bilinen UCP, ABD Ordusu tarafından kullanılan modeldir. UCP, siyah rengi kaldırarak ve ardından pikselli bir tasarım ekleyerek değiştirilen Kentsel İz modelini temel aldı. Siyah renk üniformadan çıkarıldı.





Multi-environment Camouflage Pattern (OCP)



MultiCam rengi, Sürekli Özgürlük Kamuflajı Deseni (OCP) olarak adlandırılan 7 renk bir kamuflaj desenidir. ABD Ordusu tarafından çeşitli ortamlarda, yükseklikler, mevsimler ve ışık koşullarında kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Ordudan başka, bazı Amerikan özel operasyon birimleri ve sivil kolluk kuvvetleri de bu tür kamuflaj kalıbını kullandığı biliniyor.



Marine Pattern Uniform (MARPAT)




MARPAT, ABD Deniz Piyadeleri tarafından kullanılan dijital bir kamuflaj desenidir. UCP'ye benzemekle birlikte, gri, kum ve adaçayı yeşil renklerinin çok daha sade üç renk şemasını kullandığı bir türdür. Doğada görünen kaba sınırları ve sıyrılmış dokuları taklit edebildiği için son derece etkili kabul edilir.





Navy Working Uniform (NWU)




MARPAT üniforma temel alınarak, NWU, diğer servislerin kullandığı renklere benzer çok renkli bir dijital baskı deseni kullanır. Aradaki fark, NWU'nun üç türevinden oluşmasıdır: biri ormanlık bir dijital düzen içinde, diğeri çöl dijital deseninde gelirken, diğerinde ağırlıklı olarak mavi olan birkaç gri ton ile gelir. Son varyant denizciler ve gemicilik kullanımı içindir.




Airman Battle Uniform (ABU)



ABU, ABD Hava Kuvvetleri için hizmete özgü bir üniformadır. Renkli ACUPAT'a benzer, kayrak mavisi eklenmiştir. BDU'ların artık hava aracı tarafından kullanılmasına izin verilmedikten sonra, 1 Kasım 2011'de Battle Dress Uniform'ı (BDU) olarak değiştiridi.






Desert Marine Uniform (DCU)




Çöl Kamuflaj Üniforma ( DCU ) tarafından kullanılan bir çöl çevre kamuflaj üniforma desen ve tekstil kesimi bakımından, ABD ordusunun Battle Dress Uniform (BDU) üniformasıyla hemen hemen aynıdır , ancak koyu kahverengi, soluk yeşil ve bej renklerine sahip üç renkli bir çöl kamuflaj desenine sahiptir






Yukarıda, dünya genelinde en çok yaygın olarak kullanılan askeri üniforma türlerini tanıtdık. Günümüzde Atac camo,  Atac fg camo, city camo, urbam camo, nano camo vb gibi bir çok kamuflaj türleri ve bu kamuflajların kendi aralarında renk kombinasyonları mevcutdur.



Bu tür askeri üniformaları ve daha fazlası Özel Kuvvetler elbiseleri gibi askeri malzeme sağlayıcıları tarafından satın alabilirsiniz.



askermekani

Taktik Yaşam Bloğu

Taktik askeri malzemeler, silah tutkunları, askeri ve kolluk kuvvetleri için taktik yaşam haberleri, silah ve taktik ürün incelemeleri

Yorum Yaz:

0 Yorumlar: