Kızılötesi (IR) yamaları ABD Askeri Birliği ve diğer dünya orduları için önemli bir görev üstleniyor. IR yamaları,  arazideki diğer askerleri tanımaya yardım ederek onları dostça ateş hattından korur. Buna ek olarak, kızılötesi yamalar, savaş alanındaki sağlık görevlilerine ve hastane personeline, örneğin kan şekli gibi önemli bilgiler sağlar. 

Bir askerin IR yaması vazgeçilmez üniforma aksesuarlarıdır. Gündüz boyunca, IR yamaları görünür yansıtıcı bir parlaklık olmadan görülebilir. Ancak geceleyin kızılötesi yamalar gece görüş teknolojisi ile gözlemlenirken aydınlanır. 

Askeri Kızılötesi Yamalar Amaç ve Çeşitleri

Askeri işlerin  farklı kombinasyonları için bir dizi askeri IR paketi var. En yaygın türleri IR bayrakları, Ordu birimi yamaları ve kan tipi yamalarıdır. 

Kızılötesi bayraklar veya IR bayrak yamaları, askerler tarafından kullanılan bir tür savaş tanımı olarak kullanılır. Gece boyunca, IR bayrakları birliklerin savaş alanlarının ortasında askerleri ayırt etmelerine yardımcı olur. 

Kızılötesi bayraklar gibi benzer bir amaca sahip olan Kızılötesi Ordu birimi yamaları, askerlerin belirli Ordu birimi veya bölümünün dışında olanları ayırt etmelerine yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Bazı örnekler, 1. Ordu Bölümü IR yaması veya 172. Stryker Tugayı IR yaması içerebilir (resimde gösterildiği gibi). 



Kan grubu IR yaması çok önemli bir amaca sahiptir.  Adından da anlaşılacağı üzere, kan tipi IR yaması, karanlıkta düşen bir askerin spesifik kan türünü sağlık ekibine bildirir. Sahadaki en kritik askeri üniforma yamalarından biri olan kan tipi IR yaması, buna uygun tıbbi yardım sağlamak için büyük önem taşıyor. 

IR Yamalarının Güncel Olayları ve Kısıtlamaları

IR yamalarının ilk üretimi sırasında hem askeri hem de sivil insanlara sunuldu. Bu, Taliban ve El-Kaide'nin kendi kullanımları için kızılötesi yamalar alması gibi terörist rejimlerle sonuçlandı. 

Koalisyon saldırı uçakları, kızılötesi yamalar kullananların üzerine ateş açması nedeniyle sınırlandırıldığından, bu terörist gruplar muhalif güçlerin saldırılarını önleyebiliyorlardı. 

Bu sayının bir sonucu olarak, Birleşik Devletler Dışişleri Bakanlığı IR yamalarının ihracatını kısıtladı. IR yamasının benzer versiyonları yurtdışında üretilip satılsa da, gece görüş vasıtasıyla kızılötesi alıcı özelliği olmadan satılmaktadır.

Sadece ordu onaylı güvenilir askeri mağazalardan IR yamaları satılmaktadır.. 

askermekani

Taktik Yaşam Bloğu

Taktik askeri malzemeler, silah tutkunları, askeri ve kolluk kuvvetleri için taktik yaşam haberleri, silah ve taktik ürün incelemeleri

Yorum Yaz:

1 Yorum:

  1. askere gidecekler okuya bililer
    https://ramazanaydin.com.tr/askerde-acemi-birliginde-ne-yapilir/

    YanıtlaSil