askeri giyim



MultiCam® üniforması adı verilen benzersiz kamuflaj tasarımı, Sonsuz Özgürlük Operasyonu veya "OCP" nin Kamuflaj Deseninden oluşur.  MultiCam üniforması, çeşitli koşullarda ve mevsimlerde ideal bir gizleme sunarken, MultiCam'in bu son derece gelişmiş 7 renk kamuflaj alanında önemli bir avantaj sunuyor.

MultiCam üniforması, ABD Askerlerine yapılan en son eklemelerden biridir. Birçok farklı malzemede MultiCam yaygın olarak kalmayıp tasarımın bazı uygulamaları için çeşitli varyasyonlar da yapmıştır.


MultiCam OCP Kamuflajının Arka Planı

Birleşik Devletler Silahlı Kuvvetleri Afganistan'a yerleştirildikten sonra, askerlerin giydikleri kamuflaj deseni konusunda acil bir endişe içne girdi. Ortam daha çok yönlü bir tasarım istedi, çünkü şu anki çöl BDU'ları Ortadoğu'daki değişken alanlar için uygun değildi. Bu belirgin ihtiyacın bir sonucu olarak, MultiCam OCP Üniforması doğdu.

MultiCam, Crye Precision tarafından Ordu Komuta Üniforma Programı için ABD Ordusu Natick Askeri Araştırma Merkezi'nin yardımıyla birlikte geliştirildi . MultiCam deseni, başlangıçta, tek bir kamuflaj tasarımının, daha geniş bir spektrumu boyunca bir kişinin görsel ve yakın IR imzasını sınırlayıp azaltamayacağını bulmak için bir deney olarak oluşturuldu.

Crye Precision'ın kurmayları çeşitli aydınlatma ve mevsimsel değişiklikler de dahil olmak üzere çeşitli unsurları göz önüne aldı. Deseni ABD Ordusu ile test edildi ve bir buçuk yıl sonra, askeri kullanıma serbest bırakıldı.

MultiCam Üniformasının Kamuflaj Tasarımı

MultiCam üniforması çok katmanlı renklerle çok karmaşık bir desen oluşturur. MultiCam üniformanın arka plan renkleri, hafif tonlarında bronz ve yeşil arasında karışmış kahverengi bir gradyandan oluşur. Kamuflajın daha fazla maruz kalmış katmanları ipuçları kahverengi ve açık pembe olan sarı yeşil bir renge benziyor. 

Çıplak gözle, MultiCam üniformaları gerçek renk deseninde son derece yanıltıcı olabilir. Dahiyane tasarımın çeşitli arka planlara ve aydınlatmaya iyi adapte olduğu ve bir olağanüstü desenle çevre ortamını çoğaltmaya yardımcı olduğu biliniyor. Özünde, MultiCam OCP'nin etkinliği açıklananlardan daha iyi görülebilir.

MultiCam Üniforma Bileşenleri


MultiCam kamuflaj çeşitli tekstil, kumaş ve dokuma gibi askeri kullanım için geniş malzeme kapsamına uygulanmıştır. Bunların hepsi Ordu MultiCam Üniformasının makyajında ​​önemli bir amaca hizmet eder. 

Komple MultiCam üniforma seti giyim ve üniforma aksesuarları birçok parçadan oluşur. M-65 ceket ve uniform pantolonlardan aleve dayanıklı ordu muharebe gömleğine kadar MultiCam komponentleri çok geniştir.

En dikkat çekici MultiCam üniforma bileşenlerinden biri saha ceketi. Saha ceketi, ünite yamaları, rütbeli amblem ve isim bandı gibi benzersiz aksesuarlar ve amblemler ile askeri temsil ediyor. Alan ceketi için bu aksesuarların her biri ayrıca MultiCam OCP'de özel olarak işlem görür. Bu, çok özel MultiCam üniforma ürünlerine olan arz ve talebi artırır.

OCP, MultiCam alan ceketinin ve ona takılan aksesuarların yanında başlık ve ayakkabı için de ortaktır. Desenin en gelişmiş uygulamalardan biri, askeri ihraç edilen ordu botlarında görülüyor. Bu botlar Ortadoğu'daki zorlu şartlar için özel olarak tasarlandığından, MultiCam üniforma askeri botları daha çevik ve hafif tasarımı teşvik etmek için ihtiyaç olarak tasarlanmıştır.


askermekani

Taktik Yaşam Bloğu

Taktik askeri malzemeler, silah tutkunları, askeri ve kolluk kuvvetleri için taktik yaşam haberleri, silah ve taktik ürün incelemeleri

Yorum Yaz:

0 Yorumlar: