Balistik atış gözlüğü


Hırslı bir avcı veya hedef atıcıysanız, atış sırasında veya sahada olduğu gibi her ateşli silahla uğraştığınızda atış gözlüklerinin mutlaka bir zorunluluk olduğunu zaten biliyorsunuzdur . Atış gözlüğünün kritik bir aksesuar olduğu - gözlerinizin değerli olmasının ve onları korumanızın gerektiği konusunda bir şüphe yok. Bununla birlikte, atış gözlükleriniz arasından seçim yapmak zorunda olduğunuz birçok mercek renk seçeneği sizde bir miktar karışıklığa sebeb olabilir.

Mercek Renklendirmesi Konuları

Atış gözlüğü sınıfında olan gözlüklerin tamamı ANSI Z87.1-2015 sertifikalı , bu nedenle kehribar rengine karşı gri mercek ister misiniz? Güvenlik gözlüğünün mercek renkleri, çeşitli aydınlatma koşullarındaki görüşünüzü geliştirerek daha net ve derinlik algısı ile görmenizi sağlar. Her atıcının ihtiyaç duyduğu farklı renk lens şeçenkleri mevcutdur

Atış gözlüğü mercek renk seçeneklerini tanıyalım :

Sarı / Turuncu Lensler: Sarı ve turuncu renklendirilmiş koruyucu gözlükler bulutlu bir günde dağınık bulanıklık gibi "mavi ışık" ı engelleme eğilimindeyken hedefinin turuncu rengini ortaya çıkarır. Bu renkler, derinliği daha iyi algılamanıza ve dolayısıyla doğruluğu artırmanıza yardımcı olan daha ayrıntılı bir görüş hattı yaratma eğilimindedir.

Kehribar Lensler: Kehribar objektifler çok popüler objektif renkleridir. Ayrıca mavi ışığı engellerler ve düşük ışıklı, bulutlu günlerde en iyi sonucu alırlar. Kehribar rengi, renklerin arasında mükemmel bir kontrast oluşturarak hedefin turuncu rengini olağanüstü zor günlerde bile öne çıkarmanıza yardımcı olur.

Mor / Mavi Lensler: Etrafınızdaki büyük ve geniş ağaçların bulunduğu bir atış alanındaysanız, mor veya mavi bir renk tonu lens yardımını istersiniz . Bu renkler, özellikle yeşillikler (ağaçlar / çim) hedef karşısında kontrastı geliştirmeye katkıda bulunur; gözlerinizi hedefe ve yalnızca hedefe odaklanmış tutar .

Kahverengi Lensler:  Bazı avcılar ve hedef atıcılar turuncu renkli hedeflere dikkat çekmek için kahverengi lensleri tercih eder . Tarlalarda, arazide veya diğer açık alanlarda ve özellikle parlak güneş ışığında en iyi şekilde çalışırlar. Birçok avcı, kahverengi lenslerin "rahatlatıcı" olduğunu ve göz yorgunluğunu azaltmada yardımcı olduğunu söylerler. 

Gri Lensler: Gri mercekler  çevrenizdeki ışığın miktarını azaltır; böylece dengeli bir renk tonunu görebilirsiniz. Parlak koşullar için idealdir ve belirli bir seviyede kontrast ve derinlik hissi elde etmenize yardımcı olur.

Atışınızın etrafındaki farklı aydınlatma ve peyzaj koşullarını fark etmeye başlayın ve bu özellikleri, sizin için uygun olan mercek rengiyle eşleştirin
askermekani

Taktik Yaşam Bloğu

Taktik askeri malzemeler, silah tutkunları, askeri ve kolluk kuvvetleri için taktik yaşam haberleri, silah ve taktik ürün incelemeleri

Yorum Yaz:

0 Yorumlar: