Askeri malzeme


Daha önce, Askeri Sınıf Tekstiller'in ne olduğunu  ve sahip olması gereken özelliklerden bazılarını yazmıştık. Mil-spec tekstiller hem fiziksel performans hem de ilave koruyucu özellikler repertuarına sahip olmakla birlikte yüksek dayanıma sahip olmakla yükümlüdürler, ancak hafif, hava alabilir ve elemental hava koşullarına karşı koruma sağlamalıdırlar. Bu standartlar MIL-SPEC tekstil olarak tanımlanmıştır. Amerika Savunma Bakanlığı tarafından kurulan savunma spesifikasyonları ve standartlarını (bugün askerlerin tekstil, lastik, hortum, ayakkabı vb. için kullandığı her şey için yaklaşık 25.000-30.000 etkin özellik bulunmaktadır). 

Bu özellikler askeri personelimizin güvenliğini sağlayabilir, ancak Mil-spec tekstiller sahaya girmeden önce teste nasıl katılırlar?

Özel Askeri Mil-Spec Kumaş Özellikleri Ve Yetenekleri

Tekstil ürünlerinin özelliklerini karşılamasına yardımcı olmak için testleri formüle eden farklı organizasyonlar var. Bunların arasında ABD Askeri (MIL-STD-810 ), ASTM International ( Amerikan Test ve Malzeme Derneği), AATCC (Amerikan Tekstil Kimyagerleri ve Renk Sanatçısı Birliği) bulunmaktadır. Kullanılabilecek başka kontrol testleri var, ancak bunlar ana standartlar gibi görünüyor. Bozulma potansiyeli varsa, bu malzemeleri test etmek için sahada zor koşullar çoğaltılır. Bu, mil-spec tekstil ve ürünlerde toplu kullanımdan önce yapılabilecek hata düzeltmelerinin performans analizini mümkün kılar.

Tekstilin maksimum korumayı sürdüreceğinden emin olmak için test edilmesi gereken birçok özellik var. Bunlara aşağıdakiler dahildir (ancak bunlarla sınırlı değildir):

Isı ve Aleve Direnç / Geçiktirme ve Aşırı Dondurucu Ortamlar : Tekstilin aşırı sıcaklığa veya açık aleve maruz kaldığında yanmayacağından ve aşırı derecede soğuk havalarda donmasından emin olmak için. Kumaşın kapsadığı her şeyi koruma kabiliyeti (taşıma çantası ,üniforma veya özel ekipman) performansı açısından önemlidir.

Hava Geçirgenliği : Kumaşın hava alabilirliği ve havanın içerisinden geçmesi kolaylığıdır.
Fiziksel Test (Çekme Mukavemeti, Aşınma Dayanımı, Dayanıklılık, Denye Kalınlığı): Bu en önemli özelliklerden biridir. Ordu en dayanıklı tekstili tercih eder ve kumaş dayanıklılığı önceden test ederek sahadaki herhangi bir beklenmeyen maddi arızayı önler. Kumaş dayanıklılığı için test yapılırken, nihai ürünün dayanıklılığını test etmek de önemlidir.

Antibakteriyel Özellikler: Çoğu durumda, askeri giyim kumaşlarında bakterilerin büyümesini ve yayılmasını önleyen kumaşlar olacaktır. Üniformalar içinde değil aynı zamanda sırt çantaları ve sırt çantalarında içerdiği malzemeler için de ideal bir özelliktir.

Antifungal Özellikler: Benzer şekilde, mantar ıslak ve karanlık bölgelerde, örneğin kapalı bir sırt çantasında, içinde nem bulunan bir ortamda yetişir. Mil-Spec tekstil kumaşı da bunu önleyebilir.
askermekani

Taktik Yaşam Bloğu

Taktik askeri malzemeler, silah tutkunları, askeri ve kolluk kuvvetleri için taktik yaşam haberleri, silah ve taktik ürün incelemeleri

Yorum Yaz:

0 Yorumlar: