Başarılı bir av gezisinin anahtarı, tam olarak hazır olduğunuzdan emin olmaktır. İster tecrübeli bir avcı olun ister ilk turunuza çıkmaya hazır olun, ormanda dışarı doğru giderken sizin yanınıza almayı düşünmeniz gereken temel unsurlar vardır.
Malzeme alımına başlamadan önce, avlanmayı planladığınız ülkenin taleplerini karşıladığınızdan emin olmanız gerekir . Her bölgede bir avcılık lisansı satın almadan önce bir avcı güvenliği / eğitim kursunun tamamlandığının kanıtını içerebilecek kendi eğitim gereksinimleri vardır.
ne zaman avlanacağınıza bağlı olarak gerekli olan diğer lisansları, izinleri veya belgeleri belirlemek isteyebilirsiniz. Kullandığınız silah türüne bağlı olarak belirli lisanslar da gerekli olabilir.
Bütün izinlerinizi, ve lisanslarınızı aldıktan sonra, ava çıkarken bunları yanınızda taşımaya dikkat edin. Belgelerinizi, avcılık, oyun ve balıkçılık yasalarını uygulayan herhangi bir görevliye sunmanız gerekebilir.


 Avcılık için Gerekli malzemeler Nelerdir?

Her avcı, gezileri için "önemli" olduklarını düşündükleri kendi tercihlerine sahiptir. 
Bazıları, yalnızca silahlarını ve küçük eşyalarını kullanmayı tercih eden aşırı minimalistler. 
Diğerleri, ihtiyaç duydukları her şeyini alarak av kampına giderler. Hangi grupta olursanız olun, sizinle birlikte getirmesi önerilen öğelerin bir listesini derledik ve bu da sizlere yararlı olacaktır.

Giysi / Kıyafet
Belirlemek isteyeceğiniz ilk şey ne giydiğinizdir. Çoğu avcı kamuflaj ceketi, yelek ve pantolon giymeyi tercih ederken, diğer avcılar görünür kılmak için biraz turuncu giyer. 
Hava soğuksa, yada yağmurda avlammayı planlıyorsanız, sıcak kalabilmek için kuru fitilli taban katmanları giymeniz ve yağmur damlası geçirmeyen kıyafetler giymeniz gerekecektir.



İyi bir bot bulmak en büyük önceliğe sahip olmalıdır. Suya dayanıklı bir çifti bot seçmek ve ayaklarınızın sıcak ve kabarcıksız kalmasını sağlamak için kalın yün çorapları tercih etmelisiniz. 

Diğer aksesuarlar arasında yüz maskesi veya yüz boyası,uzun eldiven veya parmaksız atış eldivenleri ve kokuyu nötr tutmak için koku uzaklaştırıcı sprey olabilir. Yaptığınız avın türüne bakılmaksızın, sizde ıslanmanız durumunda her zaman fazladan bir yün çorab ve eldiven bulundurmalısınız. Kuru bir aksesuara hazır olmaktan asla pişman olmazsınız.

İlk Yardım Kitleri / Hayatta Kalma Kitleri
İlk yardım malzemelerinin paketlemesini asla yanlış yapamazsınız. 
Onlara ihtiyacınız olmayacağını düşünseniz de, kazara bir kesik bile gününüzü mahvedebilir. En dikkatli avcılar bile kendilerine zarar verebilirler. Önerilecek öğeler, kesikleri temizlemek için alkollü çubuklar, antibiyotik kremi ve farklı boyutta sargı bezleri, blisterleri önlemeye yardımcı köpükler, aspirin veya ibuprofen, SPF dudak balsamı ve ıslak mendil. 



Eğer daha uzun bir yolculuk yapacaksanız veya çok geniş karışık bir bölgede bulunuyorsanız, malzemelerinize bir hayatta kalma kiti eklemeniz şarttır. Kayıp olacağınızı düşünüyorsanız, güneş batmadan bölgeden ayrılmalısınız yoksa kendinizi gece boyunca çaresiz bir durumda bulabilirsiniz. Bu tip durumlarda bir plastik torbada saklanan pamuk topları, el / ayak ısıtıcıları , halat veya bir paraşüt ipleri, ilave piller, bir hayatta kalma örtüsü , minder ve acil gıda malzemeleri işinizi görür.

Yön Bulucular

Av bölgeniz ne kadar bilindik bir yer olursa olsun, yol gösterecek bir şeye sahip olmak bir zorunluluktur. Haritalar, pusulalar ve GPS üniteleri, sizi güvende kılmak için kullanışlı araçlardır. av ortamı anında değişebilir ve genellikle her avcı karanlık bir geceden etkilenebilir. Bu araçlara sahip olmak, barınak veya ana yoldan hızlı bir şekilde geri dönmenize yardımcı olabilir.

Uzaklık ölçer

Nihai olarak, bir mesafe ölçerin amacı, sizinle hedef arasındaki mesafeyi belirlemektir. Doğru mesafeyi hesaplayarak, yabani hayvan yaralanmalarına karşı sizi koruyacak temiz bir atış elde etme olasılığınız artar. Hedefinizden daha uzak olmanızı sağlar ve hedefiniz hareket
halindeyken menzil göstergesi ile hedefe görünmeden, daha da uzaklaşarak mükemmel atış başlatmanızı sağlayabilirsiniz.


Mükemmel bir av malzemeleri alışverişi yaparken, ürünlerde boyut, ağırlık ve ekonomiklik göz önüne alınmalıdır. Size,vermiş olduğunuz paranın karşılığını fazlasıyla almak için, dürbün, pusula ve rangefinders ürünlerinin özelliklerini iyi araştırmanız gerekmektedir.

El feneri /  Fasr

Şafaktan önce başlamak avcılar arasında yaygın bir uygulamadır ve çoğu gün batımına kadar ya da daha sonrasına kalır. Sağduyu, yüksek güçlü bir el fenerinin nereye gitmek istediğinize ve oraya ulaşmanıza yardımcı olacağını söylüyor.

Gecenin bir yarısında bir tarladıysanız, basit bir Maglite'nin(ithal el feneri markası) yeterli olmayacağını biliyorsunuzdur. 

El feneri veya far seçerken akılda ağırlık, güç ve dayanıklılık gibi şeyleri tutmak isteyeceksiniz. Taşıdığınız diğer malzemeleri de göz önüne alırsak, ne kadar hafif olursanız olsun yağmurda veya karda yapılan avlar için fenerin lümeni ne kadar çok güçlü alırsanız o kadar çok ışık elde edeceğinizi unutmayın ve fenerinizin su itici ve su geçirmez olduğundan emin olmanız gerekir.

Halat veya Paraşüt İpleri

Paracord ipleri ve bununla birlikte genel amaçlar ve avlar için yapabileceğiniz çok şey bulacaksınız. paracord bilekliğine monteli bir kanca, bir ateş çubuğu, acil kol askısı, ördek çağrı kordonu, silah için bir askı kayışı, bir kemer, ve çok daha fazlası olarak kullanılabilir. Paracord'u ön yüklemeleriniz olarak kullanabilirsiniz.


Paracord , tipik naylon ipliklerden çok daha güçlüdür ve bu da elinizin altında olması istenen bir durumdur. Dış kılıf ve çok katmanlı özel iç katman malzemelerle yapılmış ve hafif hasar görmüş olsa  bile kullanılır.

Atıştırmalıklar

Son olarak, ama kesinlikle en az değil, vücudunuzun yakıt vermesine dikkat edin. Tepelik bir arazide mükemmel bir noktaya yürüyüş yapmak, iyi bir egzersiz yapmanızı sağlarken, mükemmel hedefin gelmesini bekleyen bir ağacın dibinde oturmanız yorucu olabilir. Enerji seviyenizi yükseltin, böylece dikkatli olun ve ilerlemeye hazır gün boyunca yakıt alınmaya hazır olun.

En önemlisi sulu kalmanızı sağlamaktır. En az 25oz su için. Atıştırmalıklar, güç çubukları ve muz gibi uzun ömürlü enerji sağlayan şeyler olmalıdır (elmalara göre daha sessizdir ve geride bırakan bir kokuya sahip değildirler). Bir fıstık ezmesi ve jöle sandviçi de iyi bir seçimdir, çünkü fıstık ezmesi size ihtiyacınız olan ekstra protein desteği sağlarken, jöle tatlı ihtiyacınızı tatmin eder.

Bu makalede ava çıkarken yanınızda taşımanız gereken bazı temel öğeler hakkında iyi bir fikir vermeye çalıştık. Bu arada kendinize taşıması kolay su geçirmez sağlam bir sırt çantası bulun , ihtiyaçlarınıza göre en uygun öğeleri seçin ve ava çıkın!

askermekani

Taktik Yaşam Bloğu

Taktik askeri malzemeler, silah tutkunları, askeri ve kolluk kuvvetleri için taktik yaşam haberleri, silah ve taktik ürün incelemeleri

Yorum Yaz:

0 Yorumlar: