Son günlerde, ABD Deniz Piyadelerinin canlı testlerini, Google'ın sahip olduğu Boston Dynamics tarafından oluşturulan yeni bir robot paket katırla gösteren videoyu ele aldık . Alanda askerleri takip etmek, su gibi ağır ekipman taşıyıcıları olarak tasarlanmış dört ayaklı bir robot.

Google'ın sahip olduğu Boston Dynamics tarafından üretilen robot paket katır, ABD Deniz Piyadeleri ile ilk kez canlı olarak  test ediyorlar.

Bacaklı Takım Destek Sistemi veya LS3 (ayrıca "Büyük Köpek" olarak da bilinir) dört ayaklı bir robot olup, US robotics firması tarafından üç yıldan fazla süredir geliştirme aşamasındadır ve hedefi, bu robotlar için taktik askeri malzeme taşıyabilen kaba bir arazi robotu üretmektir. 

Google geçen yıl Aralık ayında Boston Dynamics'i satın aldı ve şirketin " Dünyadaki en gelişmiş robotlar " adlı menageri satın aldı ; çoğunluğu Amerika Savunma Bakanlığının fonlarıyla geliştirildi.

Hawai'in Kahuku Eğitim Alanı'nda gerçekleştirilen son canlı testlerde, LS3, bölgedeki askerlere su dağıtmak için kullanıldı. Aynı Stephen King romanındaki kuduz köpekten sonra 'Cujo' takma adı verildi ve Lance Cpl tarafından kontrol edildi. 


Robotu kontrol eden askerler "Ne kadar iyi çalıştığına şaşırdım," dedi. "Bozukluklar yapacağını ve ayaklarını kaybedeceğini düşündüm, fakat aslında oldukça güvenilir ve sağlam olduğunu kanıtladı. Tepelerin eğik çizgileri ve eğrilerini müzakere etmekte biraz problem var. "

LS3, otomatik olarak belirlenmiş bir askeri izlemek üzere ayarlanabilir. Robot, 24 saatlik bir sürede 20 mil mesafesi için 400 lbs (180kg) kadar ekipman götürebiliyor ve öncelikle yüksek motoruyla bir taktik değil, lojistik olarak kullanılmaktadır.




askermekani

Taktik Yaşam Bloğu

Taktik askeri malzemeler, silah tutkunları, askeri ve kolluk kuvvetleri için taktik yaşam haberleri, silah ve taktik ürün incelemeleri

Yorum Yaz:

0 Yorumlar: