GORE-TEX® CEKETIMI YIKAYABILIR MIYIM?

GORE-TEX® ve diğer su geçirmez kumaşlar, ıslaklığa karşı dirençlerini korumak için özenle yıkanabilir. Ancak aşağıdaki talimatları izlediğinizden emin olun ve giysinizin etiketindeki bakım bilgilerini okuyun.

GORE-TEX® CEKETIMI TEDAVI ETMEK IÇIN NEDEN ENDIŞELENMELIYIM?



GORE-TEX® gibi taktik su geçirmez bir kıyafetiniz varsa, büyük olasılıkla DWR (Dayanıklı Su itici) ile işlem görmüştür. Yavaş yavaş, kir, kıyafetlerinizin gözeneklerini tıkar ve DWR kaplamasının performansı düşer. Nefes alabilirliğini korumak için giysinizin dış havasına kıyasla daha fazla nem olması gerekir; Aksi takdirde, nem elbiselerinizin içinden çıkmaz. Ancak, zarın içinde çok fazla pislik varsa, nemin kaçabileceği hiçbir yer kalmayacak ve içeride havuzlaşacak ve tatsız bir yıpranmaya neden olacak. Su geçirmez ürünlerinizi korumaya devam etmek için aşağıdaki adımların atılması gerekir:

GORE-TEX® ÜRÜNLERİMİ NASIL YIKARIM?

Özel yıkama talimatları için giysilerinizde daima bakım etiketlerinin varlığını kontrol edin.
Dış giysiler için hazırlanmış özel deterjanlar kullanmanız gerekecektir. Diğer hafif, toz halindeki deterjanlar da kullanabilinir. Ilık suda yıkayın, elinizle veya yıkayıcınızla hafifçe yıkayın. Giysinizdeki etiketler aksini söylemediği sürece, giysinizin havasını kurutabilir veya kurutucudaki düşük ısı ayarına koyabilirsiniz.

DWR (Dayanıklı Su itici )TEDAVISI:

GORE-TEX® taktik ürünlerinizi yıkadıktan sonra, piyasada satılan su geçirmez Sprey kullanın. Doğrudan üzerine püskürtebilir veya ürününüzün ikinci bir yıkamasına ekleyebilirsiniz. Daha sonra orta ve düşük sıcaklıkta ceketinizi kurutucuya atmanız DWR kaplamasını etkinleştirmenize yardımcı olacaktır. Her yıkamadan sonra birkaç kez geçmesi gerektiği için DWR tedavisini tekrar uygulamak zorunda değilsiniz.

Aşırı kullanımdan sonra giysinizi yıkamalısınız, çünkü sık sık temizlik, kumaşın zaman içindeki hava geçirgenliğini ve su geçirmezlik özelliklerini etkiler.

askermekani

Taktik Yaşam Bloğu

Taktik askeri malzemeler, silah tutkunları, askeri ve kolluk kuvvetleri için taktik yaşam haberleri, silah ve taktik ürün incelemeleri

Yorum Yaz:

0 Yorumlar: