İhtiyaçlarınız için en iyi taktik el fenerini bulmak kolay değildir. El fenerlerini karşılaştırmak oldukça çok teknik bilgi içerdiği için ayırt etmek şaşırtıcı derecede zordur. Göz önüne alınması gereken birçok farklı faktör ve özellik vardır. Taktik fenerlerin, hayatınızın, güvenilir ve iyi işleyen bir ışığa sahip olmasına bağlı olabileceğini düşündüğünüzü zannederek, fenerlerin bir listesini sizlere göstermek için araştırma yaptık.

Modern dünyamızda el fenerinin kullanılmadığı bir faaliyet alanını pek düşünemezsiniz. Fenerlerin en büyük sınıflarından biri Taktik'tir. Fakat taktik el fenerleri hakkında ne biliyoruz ? Onların kısa bir incelemesini yapalım ve en iyi kalitede taktik el feneri seçmenize yardımcı olacak temel özellikleri tanımlayalım.


Bunu takiben, taktik el feneri satın alırken dikkate alınması gereken en önemli kriterler şunlardır:


Mesafe  -  Öncelikle, etkili olabilmesi için flaşın gereksinim duyduğunuz aralığı düşünün. Genel kural, kullanım durumunuz için el feneri ihtiyacınız olan en uzun mesafeyi düşünmek ve ışın oranını bulmak bu sizin kullanımınız için kabul edilebilir olacaktır.

Lümen - Lümen, toplam ışık çıkışını ölçmenin bir yoludur. Parlaklık ile karıştırılmamalıdır.

Candela  - Işık parlaklığını ölçer. Unutmayın, iyi bir fener her zaman daha iyi değildir. Aşırı parlaklık genellikle yakın mesafe düşman veya taktik savunması için çok fazladır. Gerçekten, çevreniz için uygun bir fener mercekleri seçmeniz gereklidir. İhtiyacınız olan mesafeyi optimum ışık miktarı ile karşılamasını istersiniz. Fener objektifinizi taktik ışık olarak seçtiğinizde, yoğun bir aydınlatma mı yoksa daha az yoğun bir ışıkla daha geniş bir alan mı istediğinizi düşünerek satın alın

Dayanıklılık - Açıkçası, taktik  fenerinin çok sağlam bir yapıya sahip olmasını isterseniz. Sorunsuz atışlara, düşmelere, çarpmalara dayanabilmesi için çelik kadar sert olması gerekir. 

Çalışma Zamanı  - Işığın ne kadar süreyle ve sürekli olarak kullanılmak için mi ihtiyacınız var? Bu sürekli olarak kullanılan günlük bir taşıma olacak mı? Ayrıca ışığına giden hangi pil tipi. Lityum iyon pillerinin nereden bulacağınızı bilmiyorsanız, AA pillerle çalışan fenerleri almak akıllıca olacaktır. Ayrıca seçtiğiniz pillerin raf ömrünü düşünün. İhtiyacınız olduğunda daima ışığınızın hazır olmasını isterseniz.

Fiyat - İhtiyaçlarınız için ideal ışık özelliklerini göz önünde bulundurun ve bunları bütçenize göre önceliklendirin.

Endüstri tüketicilerin Taktik fener özelliklerini tam olarak anlamalarına yardımcı olmak için bir standart benimsemiştir. Amerikan Ulusal Standartlar Enstitüsü tarafından onaylanan FL1 Standard, taktik fener flaşlarının değerlendirilmesi için kriterleri aşağıda verilmiştir.


  • En Yüksek Işın Yoğunluğu
  • Işın Mesafesi
  • Etki dayanıklılığı
  • Süre
  • Işık çıkışı
  • Suya Direnç Derecesi
  • Su Geçirmezlik Değerlendirmesi
  • Su altında kalabilir oranı

Bu derecelendirme sistemine katılan her fener şirketi, kendi kalite kontrol testlerini ve bilgi raporlamasını çok spesifik kurallara göre yerine getirir. Üretici firma bu özellikleri sağladıysa, bu derecelendirmelerle ilişkili bir simge logo veya belge aramanızı kesinlikle öneririz. 


askermekani

Taktik Yaşam Bloğu

Taktik askeri malzemeler, silah tutkunları, askeri ve kolluk kuvvetleri için taktik yaşam haberleri, silah ve taktik ürün incelemeleri

Yorum Yaz:

0 Yorumlar: