ABD Ordusu, askerlerin yerini uzmanlık görevlerine bırakacak daha akıllı robotlar geliştirmek için büyük veri analitiği, makine öğrenimi ve yapay zekâdan (AI) yararlanmak için 30 milyon dolar harcadı.

Robotların, sıkıcı, kirli veya tehlikeli işleri içeren belirli özel görevler yerine askerlerin yerini alma ve bilişsel yüklerini azaltma projesi.

Yatırım, gelecekteki dikey kaldırma ve yeni nesil muharebe aracı gibi insansız zemin ve hava araçları inşa etmek için kullanılacaktır.

ABD Ordu Araştırma, Geliştirme ve Mühendislik Komutanlığı (RDECOM) komutanı tümgeneral Cedric T Kazanır şunları söyledi: “robotlar donuk, kirli ve tehlikeli işleri kapsayan bazı özel görevler için asker yerine ve onların bilişsel yükü azaltmak için zamanı geldi.”



ABD Ordusu, belirli özel görevler için askerlerin yerini almak için robotları kullanmak niyetinde.  


Buna ek olarak, ordu, ileri robotların kullanımını artırmak için iki önemli adım attı, ekledi.


Öncelikle, Ordu Materiel Komuta birimi RDECOM, yaklaşık 10.000 RDECOM mühendis ve bilim insanının yetenek ve kaynaklarını, endüstri ve akademi boyunca ortaklıklar ağıyla birleştirecek olan Ordu Gelecekleri Komutanlığı (AFC) kapsamında olacak.

İkinci adımda, ordu komutanlığı, Project Maven adlı kod ABD Savunma Bakanlığı'nın (DoD) algoritmik savaş çapraz fonksiyonel takımına girdi.

Win şunları ekledi: “Büyük veriyi en üst düzeye çıkarmak için, bilgi hacmi ile başa çıkabilmek, verilerin üretilebileceği hızı kullanmak için odaklanmış, çok, çok güçlü, yüksek performanslı bir bilgi işlem yeteneğine ihtiyacınız var; ve kullanıcı için anlamlı ve bilgilendirici hale getirmek için veri çeşitliliği ile başa çıkabilir. Ve sonra, bilgiye güvenme ve bu verileri doğrulama ve doğrulama becerisine sahip olmak ve daha sonra yararlı hale getirmek. ”

Proje Maven iki aşamada tamamlanacak şekilde tasarlanmıştır. Projenin I. Aşaması, tam hareketli video girişini değerlendirmeye yardımcı olacak bilgisayar karar algoritmalarının geliştirilmesine yönelik araştırmaları içermektedir.

Proje Maven'in II. Aşaması, verileri daha hızlı ve etkin bir şekilde değerlendirmek için sürecin kapsamını, ölçeğini ve hızını artırarak ilk aşamadan elde edilen iyileştirmelere odaklanmıştır.

Buna ek olarak, ABD Ordusu, savaş sırasında görev komutunu dönüştürmek için AI, makine öğrenimi ve büyük veri analizini kullanmayı amaçlamaktadır.
askermekani

Taktik Yaşam Bloğu

Taktik askeri malzemeler, silah tutkunları, askeri ve kolluk kuvvetleri için taktik yaşam haberleri, silah ve taktik ürün incelemeleri

Yorum Yaz:

0 Yorumlar: