Minnesota Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, elektronik alanda bir insan eli üzerine ilk kez baskı yapmak için bir 3D yazıcı kullandılar ve savaş alanında askerlere geçici sensörlerin basılması olasılığını ortaya çıkardılar.

Sensörler kimyasal veya biyolojik ajanları tespit etmek için kullanılabilir veya temel elektroniği şarj etmek için güneş enerjisini dönüştürür.

Çalışmanın baş yazarı olan Minnesota Üniversitesi'nden mühendislik profesörü Michael McAlpine, “Bu yeni 3D baskı teknolojisinin, taşınabilir, hafif bir yazıcıyı 400 dolardan az maliyetle kullanma potansiyeli konusunda heyecanlıyız” dedi.


“Bir askerin bu yazıcıyı bir sırt çantasından çekebileceğini ve ihtiyaç duydukları kimyasal bir sensörü veya diğer elektronik malzemeleri doğrudan deri üzerinde yazdırabileceğini hayal ediyoruz.

Yeni baskı tekniğinin önemli bir yönü, yazıcının baskı yaparken küçük vücut hareketlerine uyum sağlamasıdır. Geçici işaretleyiciler cilt üzerine yerleştirilir ve cilt taranır, böylece yazıcı bilgisayar görüşünü kullanabilir ve hareketleri gerçek zamanlı olarak ayarlayabilir.

McAlpine, “Yazıcıyı cilt üzerinde kullanırken ne kadar zorlanmaya çalışsa da, bir kişi hafifçe hareket eder ve her el farklıdır” dedi. “Bu yazıcı, işaretleyicileri kullanarak elinizi izleyebilir ve elin hareketleri ve konturları için gerçek zamanlı olarak ayarlanabilir, böylece elektroniklerin yazdırılması devre şeklini korur.”

Teknik, oda sıcaklığında kürlenebilen ve işleyen gümüş pullardan yapılmış özel bir mürekkep kullanır. Genellikle, 3D baskı mürekkepleri 100 ° C'ye kadar olan sıcaklıklarda kürlenmelidir.

Askerler elektronikleri bir çift cımbızla soyup su ile yıkayabilecekdir.

McAlpine'in ekibi, teknolojinin tıbbi amaçlar için nasıl uygulanabileceğini araştırmak üzere Minnesota Üniversitesi Pediatri Bölümü'nden Dr. Dean Jakub Tolar ile de işbirliği yaptı. Ekip, yara iyileşmesi ve deri bozuklukları için greftlerin doğrudan baskısı için nasıl kullanılabileceğine baktı. Biyo-mürekkep kullanarak, ekip bir fare derisinde yarayı başarıyla basmıştır.
askermekani

Taktik Yaşam Bloğu

Taktik askeri malzemeler, silah tutkunları, askeri ve kolluk kuvvetleri için taktik yaşam haberleri, silah ve taktik ürün incelemeleri

Yorum Yaz:

0 Yorumlar: