Ejder Yalçın 4x4 zırhlısı, DSA 2018'den sonra Malezya ordusu tarafından test edilecek. Ejder Yalçın , Kuala Lumpur'da düzenlenen DSA 2018 Savunma ve Güvenlik Fuarı sırasında Malezyalı Savunma Şirketi Deftech'in standında Türk şirketi Nurol Makina tarafından sunuldu.
Ejder Yalçın 4x4 zırhlı aracının geliştirilmesine 2012 yılında başlanmış ve Mayıs 2013'te IDEF savunma fuarı sırasında aracın prototipi tanıtılmıştır. Aracın seri üretimi Mayıs 2014'te başlamıştır. keşif, komuta ve kontrol ve yurt güvenliği uygulamaları dahil olmak üzere bir dizi misyon için kullanılır. Araç şu anda Senegal ve Katar ile hizmet veriyor.
27 Ekim 2017'de imzalanan bir anlaşma ile Türkiye ve Özbekistan ortaklaşa Ejder Yalçın'ı üretecek. Türk Şirketi Nurol Makina da Romanya'da Ejder Yalçın'ı üretmeyi teklif etti.
EJDER YALÇIN 4x4 Zırhlı Muharebe Aracı, yüksek koruma ve hareketliliği birleştiren eşsiz bir platformdur. Kırsal ve kentsel alanlar dahil olmak üzere her bölgede askeri birimler ve güvenlik güçlerinin taktik askeri operasyonel gereksinimlerini karşılamak için geliştirilmiştir. Ejder Yalçın'ın geliştirilmesinde, kullanıcının operasyonel ve ergonomik gereksinimleri de göz önünde bulunduruldu ve modern savaş alanında daha verimli ve daha güvenli çalışmak için ideal bir platform oluşturuldu.
Ejder Yalçın sürücü ve komutan dahil 12 askeri personel olmak üzere toplam taşıyabilir. Edjder Yalçın'ın gövdesi, küçük kolların ve kabuk parçalarının ateşlenmesine karşı balistik koruma sağlayan tüm kaynaklı çelik zırh yapıdır. Araç, eğimli bir zırh yüzü sunarken, bir mayın ya da Doğaçlama Patlayıcı Cihazların (IED'ler) yukarı doğru yönlendirilmiş bir patlamasının saptırılmasıyla araç ve mürettebatın hayatta kalma kabiliyetini artıran entegre v-şekilli zırhlı gövdeli bir monokok yapıya dayanmaktadır.
Ejder Yalçın 4x4 zırhlı araç, müşterilerin ihtiyaçlarına göre farklı tiplerde uzaktan kumandalı ve elle çalıştırılan silah istasyonları ile donatılabilir.
Ejder Yalçın zırhlı motor, 300 hp güç üreten bir Cummins Dizel motor ile motorize edildi. 3,100 rpm'de hidrodinamik tork konvertörü ile tam otomatik şanzımana bağlanmıştır. Araç, maksimum 600 kilometrelik seyir mesafesine sahip maksimum 110 km'lik bir yol hızında çalışabilir.
Yorum Yaz:
0 Yorumlar: