Mikro Taktik Zemin Robotu (MTGR) ROBOTEAM tarafından üretilmiştir. Tüm arazilerde ve hem iç hem de dış mekanlarda kullanılabilen yüksek manevra kabiliyetine sahip hafif, taktik bir araçtır. Bireysel bir asker tarafından taşınabilen taşınabilir bir sistemdir.

Araç ilk olarak Ekim 2013'te Washington DC'de düzenlenen Amerika Birleşik Devletleri Ordusu Birliği (AUSA) sergisinde halka açıldı.

MTGR tasarım özellikleri

MTGR sistemi sert saha koşulları için tasarlanmış ve geliştirilmiştir. 4-DOF manipülatörlü bir platform ve dokunmatik ekranlı operatör konsolu ve gamepad denetleyicileri ile sağlamlaştırılmış operatör kontrol ünitesi 7 (ROCU-7) içerir.

Bir 4.3 inç (11 cm) tutucu açıklığı için manipülatör tarafından maksimum bir kavrama kuvveti 186N uygulanabilir. Robot sistemi, 19.3 inç (49 cm) uzunluğa erişerek, tam olarak uzatıldığında 11lb (5kg) maksimum kaldırma kapasitesine sahiptir.

Robotun dış boyutları 45.46cm (17.9in), 36.83 cm (14.5in) genişlik ve 14.47 cm (5.7in) yüksekliğindedir.




Sistem farklı konfigürasyonlarda mevcuttur. İstihbarat, gözetleme ve keşif (ISR), patlayıcı mühimmat imhası (EOD) , kamu güvenliği, kolluk kuvvetleri, özel silahlar ve taktik askeri malzemeler (SWAT), kimyasal, biyolojik, radyolojik, nükleer ve patlayıcılar (CBRNE) ve tehlikeli madde görevlerini yapabilir

MTGR EOD sistemi şu anda özel kuvvetler ve taktik ve kentsel savaş birimleri tarafından kullanılıyor. Keşif görevlerini yürütebilir, uzak mesafelerden nesneleri belirleyebilir, belirlenen hedefleri belirleyebilir ve bir bileşiği ihlal edebilir veya sadece tepenin üstünden gözlemleyebilir.




"MTGR sistemi sert saha koşulları için tasarlanmış ve geliştirilmiştir."
Sistemin bir kamu güvenliği çeşidi, kolluk kuvvetleri, itfaiye birimleri, HAZMAT ve CBRNE birimleri ve diğer güvenlik ihtiyaçları için uygundur. Kentsel savaşı içeren çok sayıda taktik misyonlarda ve yabancı ve tehlikeli nesnelerin muayenesinde kullanılabilir.

MTGR performans detayları

MTGR, 14V Mil Std veya 24V ROBOTEAM'in bataryası ile çalışır ve iki ila dört saat arasında çalışma süresi sunar. Maksimum 2km (3.5km / s) hıza sahiptir ve 8 ° (20cm) 'ye kadar 45 °' ye kadar tırmanabilir. 1,600ft (500m) LOS çalışma aralığına sahiptir.

Aracın boş ağırlığı 7.3 kg (16 lb) ve tekerlek seti dahil 8,6 kg (19 lb) vardır. Maksimum 22 lb (10kg) yük taşıyabilir ve -4 ° F ila + 140 ° F (-20 ° C ila + 60 ° C) arasında değişen sıcaklıklarda çalışabilir.





MTGR sisteminde sensörler ve haberleşme sistemleri

Dahili bir GPS Mekanik arabirimler standart pikatinny raylar ve güvenli bir IP MESH veri bağlantısı olduğu için, MTGR sistemi ile birlikte gelir. Ayrıca, herhangi bir alanda kesintisiz görev kontrolü ve manevra kabiliyeti için 360 ° gerçek zamanlı gündüz ve gece video ile yakınlaştırma ve gündüz ve gece görüş sunan bir kamera bulunuyor. -20 ° ila + 90 ° eğme açılarına sahip bir sürücü kamera eğme modülü içerir.

Aracın iletişim yükü, ethernet RJ45, RS232 ve 12-28V güç bağlantı noktalarını içerir. Ayrıca ön beyaz LED ile 360 ​​° yakın kızıl ötesi aydınlatma (NIR) aydınlatma özelliği vardır.









askermekani

Taktik Yaşam Bloğu

Taktik askeri malzemeler, silah tutkunları, askeri ve kolluk kuvvetleri için taktik yaşam haberleri, silah ve taktik ürün incelemeleri

Yorum Yaz:

0 Yorumlar: