M16, AK-47M ve K2 gibi saldırı tüfekleri hassas, güçlü ve güvenilir bir ateş gücü sağlar. taktiklife.blogspot.com.tr, dünyanın en büyük ordularıyla hizmet veren büyük saldırı tüfeklerini profillerinlerini sizler için inceledi.

M16A2 / A4 Saldırı Tüfeği




M16 serisi saldırı tüfeği , dünyanın en büyük ordularından biri olan ABD Silahlı Kuvvetleri'nin seçim silahlarıdır ve NATO 5.56x45mm mühimmat için görevlendirilmiştir. 15 NATO ülkesine ve 80'den fazla ülkeye sekiz milyondan fazla M16 tüfek satıldı.

M16 varyantları ABD Ordusu, Deniz Kuvvetleri ve Deniz Piyadeleri ile hizmete giriyor, bunların en önemlileri Irak Özgürlüğü Operasyonu sırasında kabul edilen M16A4. M16A2, M4 Carbine'in kısaltılmış versiyonu , ABD Ordusu muharebe birimlerinin çoğunda kullanılan M16'yı destekliyor .

M16A4, 3.26kg ağırlığındadır ve optik görüntüleme cihazları ve diğer yardımcı cihazları kurmak için çıkarılabilir bir taşıma kolu ve ray montajını entegre edilir. Tüfeğin 700 ila 950 mermi ve 600m etkili menzili vardır.

AK-74M




AK-74M, AK-74 5.45mm tüfeğin geliştirilmiş versiyonu, Rus ordusunun standart saldırı tüfeğidir. AK-74M, Afganistan, Ermenistan, Belarus, Bulgaristan, Gürcistan, Ürdün, Kazakistan, Kırgızistan, Moldova, Moğolistan, Kuzey Kore, Tacikistan, Türkmenistan, Ukrayna ve Özbekistan'ın askeri güçleriyle de hizmet vermektedir.

Tüfek, optik ve gece görüş cihazlarını monte etmek için bir yan rayına sahiptir ve bir namlulu el bombası fırlatıcı veya bir süngü ile donatılabilir. Silah döngüsel ateşleme modunda doğruluk sağlar ve aynı zamanda namlu çıkışını ve patlama gerilmesini en aza indirir. Önkol, şarjör, omuz dipçiği ve tabanca tutucusu, yüksek mukavemetli plastikten imal edilirken, metal bileşenler korozyon direnci için koruyucu kaplamalarla kaplıdır.

Tüfek 30 mermi yüklü bir şarjör ile 3.9kg ağırlığındadır ve dakikada 650 mermi ve 1.000 m'lik bir aralıkta ateş hızı vardır.

K2 Saldırı Tüfeği




S & T Motiv'in K2 saldırı tüfeği, Kore Cumhuriyeti Ordusu (ROKA) için standart saldırı tüfeğidir. NATO 5.56mm ve Remington .223 mühimmatını ateşleyebilen, gazla çalışan, seçici bir atış tüfeğidir.

K2 tüfeği Güney Koreli Silahlı Kuvvetlerin M16A1 saldırı tüfeği yerini aldı ve aynı zamanda Bangladeş, Ekvador, Fiji, Endonezya, Lübnan, Malavi, Meksika, Nijerya, Peru, Filipinler ve Senegal güçleri tarafından kullanılır.

Kore saldırı tüfeği şarjör olmadan 3.26kg ağırlığında ve 30-yuvarlak bir şarjör ile beslenebilir. 500m etkili bir menzil için dakikada 750 mermi hızla ateş edebilir. Hedefler çift açıklıklı bir arka görüş ile hedefleniyor.

Qbz-95




QBZ-95 / Type-95, Çin Halk Kurtuluş Ordusu'nun (PLA) standart saldırı tüfeğidir ve Kamboçya, Myanmar, Pakistan, Sri Lanka ve Sudan'a da ihraç edilmektedir. Bir Çin yapımı DBP87 5.8x42mm mermi için odacıklı bölmelere sahiptir.

QBZ-95, bullpup tasarımını içeren, gazla çalışan, otomatik bir tüfek. Bu 30 yuvarlak şarjör tarafından beslenir ve 600 m etkili bir menzile dakikada 650 mermi ateş edebilir.

Tüfek, ön kaput ve arka görüş tabanına sahiptir, ray montaj noktaları ise optik veya gece görüş cihazlarının montajına izin verir. Namlulu bir el bombası fırlatıcı veya bir süngü monte edilebilir.

H & K-33E




Heckler & Koch HK-33 saldırı tüfeğinin geliştirilmiş bir çeşidi olan H & K-33E, Türk Kara Kuvvetleri'nin standart piyade tüfeğidir. HK33 serisi tüfek 25'ten fazla ülkede savunma kuvvetleriyle kullanılıyor.

HK-33E, silindir gecikmeli geri tepme mekanizması kullanan seçici bir atış tüfeğidir. 25, 30 veya 40 mermi ayrılabilir kutu şarjör ile beslenir. Tüfek ,sabit dipçik ve şarjör olmadan 3,9kg ağırlığındadır.

Etkili bir 600m menzili için dakikada 750 mermi döngüsel hızda ateş edebilir. Arka görüş ve ön görüş olarak hassas hedefleme sağlar. Tüfek ayrıca askeri silah dürbünü ve gece görüş cihazlarını monte etmek için pençe tipi bağlantılarla donatılmıştır.

INSAS Tüfeği




INSAS (Hint Küçük Silah Sistemi) 5.56mm tüfek Hint Ordusunun standart hizmet tüfeğidir ve ayrıca Bhutan, Nepal ve Umman orduları tarafından kullanılır. Gazla çalışan tüfek NATO 5.56x45mm SS 109 ve M 193 mühimmat haznesine sahiptir.

Kompakt tüfek, yüksek mukavemetli plastikten yapılmış kromajlı namlunun yanı sıra tabanca tutuşu, el koruması ve Seyyar dipçiğe sahiptir. Tüfek mermisi (20-mermi) ve süngü olmadan 4.15kg ağırlığındadır.

Silahın dakikada 600 ila 650 mermi arasında bir döngüsel ateş hızı vardır ve tek atış veya üç mermi patlama modlarında 400 metrelik etkili bir menzile atış yapabilir. 40mm altında namlu bombaatarı, pasif gece görüşü / günışığı teleskopu ve çok amaçlı süngü monte edilebilir.

Type-68 (AKM) Saldırı Tüfeği




Rus AKM saldırı tüfeğinin Kuzey Koreli bir kopyası olan Type-68 (AKM) saldırı tüfeği, Kore Halk Ordusu Kara Kuvvetleri'nin (KPAGF) standart hizmet tüfeğidir. Type-68 tüfeği 7.62mm top mühimmat mermisine sahiptir.

Tüfek, 30-mermi ayrılabilir kutu şarjörü yüklü 3,6kg ağırlığında ama AKM tüfeğinde bulunan hız düşürücünden yoksundur. Kayar tanjantın yanı sıra ön direk üzerinde arka görüş çentiği ile donatılmıştır ve bir el bombası fırlatıcı ve süngü takılabilir.

Gazla çalışan tüfek, dakikada 640 mermi ve 300 m'lik etkili bir menzil hızına sahiptir.

G3A3 Otomatik Tüfek




Heckler & Koch G3'ten türetilen G3A3 otomatik tüfek, Pakistan Ordusu için Pakistan Ordnance Fabrikaları tarafından üretildi. Modern tüfek 7.62x51mm NATO standart mermi için odağa sahiptir.

Tüfek, yarı otomatik ve tam otomatik modda mühimmat ateşler ve 20-mermi kutu şarjörü ile beslenebilir. Tüfek 4.4kg ağırlığında ve sabit alt ve üst kundak ve ayarlanabilir döner arka görüş monte edilebilir.

G3A3'ün döngüsel ateş hızı dakikada 500 ila 600 mermi ve etkili aralık 400 metredir.

Maadi MISR




Mısırlı bir Rus AKM türevi olan Maadi MISR, Maadi Engineering Industries Company (Fabrika 54) tarafından üretildi. Mısır Ordusu ile hizmet veren birincil saldırı tüfeğidir ve 7.62mm mühimmat mermisine sahiptir.

Gazla çalışan, seçici atış silahı yaklaşık 3.85 kg ağırlığında ve 30-mermi çıkarılabilir kutu şarjörü tarafından besleniyor. Önde ayarlanabilir bir kundak ve arkada U-çentik bulunmaktadır ve değiştirilmiş üst alıcı ile NATO standart optikler monte edilebilir.

Tüfek, dakikada 600 mermi ve 300 m etkili bir atış hızına sahiptir.

Khaybar KH2002 Saldırı Tüfeği




Khaybar KH2002, Çin CQ saldırı tüfeğinin doğrudan bir kopyası olan DIO S 5.56 saldırı tüfeğine dayanan bir İran saldırı tüfeğidir. Khaybar, İran İslam Ordusu (IRIA) için İran Savunma Sanayicileri Örgütü (DIO) tarafından geliştirilmiştir.

Gazla çalışan seçici atış saldırı tüfeği, NATO standart 5.56x45mm mühimmat beslenir.Boş şarjör ile 3,7 kg ağırlığındadır ve NATO (M16 tipi) 20 veya 30-mermi alan şarjör ile beslenebilir.

KH2002 tüfeği, dakikada 800 ila 850 mermi bir döngüsel ateş hızına sahipken, etkili atış menzili 420 metredir. Açık tip görüntüleme cihazları monte edilebilir
askermekani

Taktik Yaşam Bloğu

Taktik askeri malzemeler, silah tutkunları, askeri ve kolluk kuvvetleri için taktik yaşam haberleri, silah ve taktik ürün incelemeleri

Yorum Yaz:

0 Yorumlar: