afrin tankları


Türkiye, M-60T1 (Sabra olarak da bilinir) tanklarının gelişmiş bir versiyonunu Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin'e gönderdi.

Genişletilmiş M-60T1 tankları Afrin'de, Türk sınırları ve bölge boyunca güvenlik ve istikrarın sağlanmasını amaçlayan bir askeri operasyon kapsamında Suriye'ye yerleştirilirken tespit edildi.

M-60T1, tabanın M-60T Sabra tankına göre bir takım farklılıklara sahiptir. Geliştirilmiş versiyon, yeni uzaktan silah platformu, modern lazer uyarı sistemi ve  askeri taktik optik gözetim sistemi ile donatılmıştır.



Yeni Uzak Silah İstasyonu (RWS), taretin solundaki M85 HMG silah istasyonunun yerini alıyor ve bazı kaynaklar Aselsan şirketinden bir SARP RWS olabileceğini bildiriyor. Operasyonel gerekliliklere bağlı olarak SARP, 12.7 mm'lik makineli tüfek, 40 mm'lik otomatik bomba fırlatıcısı veya 7.62 mm'lik makineli tüfek ile donatılabilir. Kapsamlı gözetleme ve uzaktan kumanda yetenekleri sayesinde, SARP saldırganların savunmasızlıkları önemli ölçüde azaltılırken, topçu yakınında durum bilincini geliştirir.

M-60T1, yüksek hassasiyetle çok kısa bir sürede platformu hedef alan düşman lazer tehditlerini tespit etmek, sınıflandırmak, tanımlamak ve uyarmak için gelişmiş TLUS lazer uyarı sistemi ile donatılmıştır. TLUS, platformda bulunan karşı önlem sistemlerini doğrudan veya bir ana bilgisayar üzerinden etkinleştirebilir.

Ayrıca, tanklarda kurulu entegre soğutmasız termal kameralar ve günışığı TV kameraları bulunan yeni bir DAS 360 ° Sürekli Gözetim Sistemi kuruldu. Sistem, sürekli durağan ve mobil gözetim için özel olarak tasarlanmıştır. Çalışma koşullarına göre, kullanıcı yapının veya çevrenin tüm çevresini durumsal farkındalık için kapsayacak şekilde gerektiği kadar 3x sensör bloğu yapıştırma seçeneğine sahiptir.

1- SARP Uzaktan Silah İstasyonu, 2- TLUS lazer uyarı sistemi, 3 - DAS 360 ° Sürekli Gözetim Sistemi
askermekani

Taktik Yaşam Bloğu

Taktik askeri malzemeler, silah tutkunları, askeri ve kolluk kuvvetleri için taktik yaşam haberleri, silah ve taktik ürün incelemeleri

Yorum Yaz:

0 Yorumlar: