10. Casualties of War (1989)


Genç bir Michael J. Fox ve Sean Penn, Penn'in karakteri genç bir Vietnamlı genci bir mahkum olarak kabul ettikten sonra ahlaki bir mücadeleye gömülür. Fox'un şiddetle karşı çıkan yoldaşların karşısında yardım etmeye çalıştığı kız, defalarca dövüldü ve tecavüze uğradı. Savaştaki bulanık çizgiler izleyiciyi, gerçek zayiatın kime başvurduğunu sorgulamaya zorluyor.



9. Rescue Dawn (2006)




Alman-Amerikan Dieter Dengler (Christian Bale), 1966'da Ho Chi Minh Trail'in yakınlarında vurulduğunda ABD Donanması pilotuydu. Aylardır işkence gördü ve zalim Dengler, zalim komutanlardan kaçarak yoğun bir ormana kaçtı ve üç haftadan fazla süredir kaçarak kurtuldu ABD güçleri tarafından kurtarılmadan önce. Balya ve yönetmen Werner Herzog, savaş esiri olmanın dehşetlerini tasvir etmek için hiçbir gerçekçilikten kaçınmadı.


8. We Were Soldiers (2002)



Bu listenin çoğu, en uç durumlarda, “Biz Askerdiydik” psikolojik mücadeleler etrafında yoğunlaşırken, Vietnam Savaşı'nın ilk büyük savaşı - Ia Drang'ın toplam kargaşasına itibar etmeyi amaçlayan yoğun aksiyon sahneleriyle taşınıyor. Film o zaman Lt tarafından yazılmış bir kitaba dayanmaktadır. I. Tabur'un komutanı, 7. Süvari Alayı, 1. Süvari Bölüğünde görev yapan Hal Moore (Mel Gibson tarafından tasvir edilen), başarıları için Seçkin Hizmet madalyası kazanmıştır. Moore geçen yıl 94 yaşında vefat etti

7. Hamburger Hill (1987)


“Hamburger Tepesi”, aynı yıl diğer Vietnam Filmleri, “Günaydın, Vietnam” ve “Tam Metal Ceket” gibi filmlerin piyasaya sürülmesinin talihsizliğini yaşadı. herkesin gözetleme listesinde. 101. Havadaki Bölümü'nün Hill 937'yi ele geçirme çabasının öyküsünü merkezleyen film, savaşın katılımcılarının yaşadığı fiziksel ve zihinsel yorgunluğu ustalıkla tasvir ediyor. Ve tepenin devasa kayıplarını sürdürmesine rağmen, ABD, savaşın sona ermesinden sadece birkaç hafta sonra yüksek bir zemini terk etti ve askeri liderliğe yönelik ciddi eleştirilere ve genel savaş stratejisinin yeniden değerlendirilmesine neden oldu.

6. Born of the Fourth of July (1989)


Ron Koviç'in (Tom Cruise) gerçek hikayesi, gung-ho Marine savaş karşıtı aktivisti, Oliver Stone'u En İyi Yönetmen dalında Oscar kazandı. Vietnam'daki bir yangınla, Kovic yanlışlıkla kendi adamlarından birini öldürüyor. Daha sonra vuruldu ve göğsünden felç bırakıldı.  Rolü için Oscar adayı olan Cruise, bir gaziler hastanesinde Kovic'in depresyona, travma sonrası strese, alkol kötüye kullanımına ve dehşet verici olaylara dönüşmesi gibi en iyi performanslarından birini ortaya koyuyor ve bunu psikolojik olarak henüz tanımlanamayan bir film haline getiriyor. 

5. Good Morning, Vietnam (1987)





Robin Williams, Silahlı Kuvvetler Radyosu yayıncısının kalıplarını kıran kız kardeşi DJ Adrian Cronauer gibi basmakalıp, kusursuz bir aktör. . Filmde yer alan yayınların çoğu, rol için En İyi Erkek Oyuncu dalında Oscar adayı olan Williams tarafından doğaçlama yapıldı. Film, devam etmekte olan askeri kuvvetlere rağmen, savaşın bile daha hafif anlara sahip olabileceğini gösteriyor

4. Full Metal Jacket (1987)



Çoğu gazi, Filmin gala gecesine katıldı - en önemlisi, R. Lee Ermey'in Drill Trainer Topçu Çavuş Hartman'ın açıklaması "Full Metal Jacket" filmini klasik hale getirdi. Yönetmen Stanley Kubrick'in ("The Shining", "Bir Clockwork Orange", "Eyes Wide Shut"), savaşın insanlıktan çıkma ve sinsi psikolojik etkileri ve genel olarak askerlik yaşamının merkezi bir odak noktası olarak görülüyordu. 

3. The Deer Hunter (1978)



Bu listenin ilk üçünü, her filmin izleyiciye sunduğu çok farklı deneyimler nedeniyle gruplamak zordu. Üçüncüsü, En İyi Resim, En İyi Yönetmen, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Christopher Walken), En İyi Film Düzenleme ve En İyi Ses için beş Oscar'ı alan “The Deer Hunter” var. Robert De Niro, Meryl Streep ve Walken gösteriyi Batı Pennsylvania'dan arkadaşlarıyla birlikte Vietnam'a gönderen bir hikayeden çalarlar. Henüz görmediyseniz, bunun için zaman ayırın. “Rus ruleti” ile ilgili bildikleriniz asla aynı olmayacaktır.

2. Apocalypse Now (1979)


Joseph Conrad'ın “Karanlığın Kalbi” adlı hikayesinden Vietnam'a uyarlanan Francis Ford Coppola'nın Vietnam Savaşı'nın portresi, kabus savaşın yıkılmasına ve insan aklının kırılma noktasına doğru bir keşif yolculuğuna ilk başlarda bir dalış. Kimse yıkıma karşı bağışık değildir ve Marlon Brando, Robert Duvall, Martin Sheen ve diğerlerinin ustaca performansları, herhangi bir izleyiciyi kendi zihinsel yeteneklerini sorgulamaktadır.

1. Platoon (1986)


Oliver Stone'un “Platoon”, En İyi Resim ve En İyi Yönetmen dallarında Oscar verdi ve vietnam Savaşı filmi olarak, bizim listemize 1 numara yaptı. (Gerçekten, ilk üçün herhangi biri buraya inmiş olabilirdi.) Ahlaki çekişme, “Müfrezenin” kalbinde yer alır ve oyuncu, iyilikle kötülük arasındaki bir ipin üzerine, her dönüm noktasında vicdanla ilgili soruları sorguluyor. Şiirsel anlatı, insanın ahlaksızlığının ortasında şefkat sağlar. “Müfrezenin” hikayesi, insan olarak Vietnam Savaşı gazileri tarafından deneyimlenen sadece kabileler olarak bizim özümüze ulaşır.

Bu 10 filmi nasıl derecelendirirsiniz? Bu listeyi yapmak için hak ettiğiniz başka filmler var mı? Anketimize katılın veya bize bildirmek için yorum yapın.

askermekani

Taktik Yaşam Bloğu

Taktik askeri malzemeler, silah tutkunları, askeri ve kolluk kuvvetleri için taktik yaşam haberleri, silah ve taktik ürün incelemeleri

Yorum Yaz:

0 Yorumlar: