ABD ordusunun Ortak Ateşli Olmayan Silahlar Programı (JNLWD), insan sesini yaratmak için lazer kullanan atomları değiştiren bir silah geliştiriyor.

Lazerle Uyarılan Plazma Etkisi olarak adlandırılan silah, şu anda yüksek perdeli bir çığlığa benziyor, ancak Savunma Bakanlığı (DoD) sonunda, kalabalığın kontrolü sırasında caydırıcı olarak kullanılmak üzere yeterince insanı etkiliyeceğini ümit ediyor.

Cihaz uzayda belirli bir noktada gürültü yaratır, yani silah ve hedef arasındaki askerler, sesi daha geniş bir alana yönlendiren bir konuşmacının aksine, etkilenmez.

Askeri bilimciler, 10 ila 15 saniye boyunca odaklanmış bir ışık patlaması için bir femtosaniye lazer kullanarak sesi yarattılar. Bu, elektronları hava moleküllerinden koparır ve bir plazma topu yaratır, daha sonra, son derece dar bir dalga boyu aralığına ayarlanmış bir ikinci nanolaser ile vurulur.

Plazma alanı kesin bir şekilde manipüle edildiğinde, bir insan çığlığına benzeyen ses üretilir.

JNLWD'nin teknoloji bölümü David Law’in Başkanı şunları söyledi: “Silahı tamamlamaya çok yaklaştık.  Sadece üç veya dört kilohertz'e ihtiyacım var. ” dedi


Cihaz uzayda belirli bir noktada gürültü yaratır, yani silah ile hedef arasındaki askerler etkilenmez. 

Savunma Bakanlığı DoD'nin Ölümcül Olmayan Silahlar Programına göre, amaç, personelin ölümüne ve kalıcı yaralanmaları en aza indirgemek ve “Yüksek sesle atış yapmak” arasındaki boşluğu doldurmaktır.

Etkinin uzaktan yaratılması daha kolay: “Mesafe, optiklerin bir fonksiyonudur” dedi. “Aynalar ne kadar büyükse, menzili o kadar genişler.

“Bir ve beş inç plazma, yaklaşık bir kilometre uzakta bir etki yaratıyor; 8 inç plazma, yaklaşık beş kilometre. 20 veya 30 inç  plazmalar ise onlarca kilometreye çıkabilen ilk öldürücü olmayan silah olabiliyor. ”

Bu ölümcül olmayan silahlar, siviller veya güvenlik kontrol noktaları içeren kentsel araziler için uygundur.

Ekip, cihazın önümüzdeki üç yıl içinde insan sesinden bir etki üretebilen doğrudan bir enerji silahına sahip olmayı umuyor.

askermekani

Taktik Yaşam Bloğu

Taktik askeri malzemeler, silah tutkunları, askeri ve kolluk kuvvetleri için taktik yaşam haberleri, silah ve taktik ürün incelemeleri

Yorum Yaz:

0 Yorumlar: