KYDEX nedir?

Philadelphia merkezli bir uçak iç malzeme üreticisi KYDEX ürettiğinde, o noktadan itibaren kalıplanmış malların üretim sürecinin ilerleyişini değiştirdi. 1960'ların sonlarında bir dizi firma KYDEX'i kullanmaya başladı; KYDEX'in sadece nesneleri ısıyla uygulayarak ve nesneleri etrafında şekillendirerek herhangi bir biçimde manipüle edilebileceğini fark etti. Kydex LLC 90'lı yılların sonlarında kurulduktan sonra KYDEX plastik kılıflar için genel bir isimden daha fazla yerde kullanılır, ancak bir çok plastik kılıf KYDEX değildir. KYDEX'in size göre doğru olup olmadığı hakkında en bilinçli fikir vermek için, düşünmeniz gereken birkaç nokta vardır.

KYDEX - Deri


Tüm atış meraklıları, deri kılıflarının yıllarca kullanıldığını biliyor. Performans görünümünden kokuya kadar, deri caziptir.

Fakat kötü yönlerini ele alırsak, deri kılıflara hayat boyunca sürekli bakım yapmak zorundasınız. Aynı zamanda sıcağa maruz kaldıklarında, neme duyarlıdırlar. Derinin kuruması zordur ve tabanca ıslak deriye döşenirse, yırtılma ihtimali bırakıyor. Zamanla tekrar sarkma meydana gelip yıpranıyorlar.

KYDEX kirli, tozlu veya ıslak olursa, yıkayıp temizleyerek hemen bakım gerektirmeden temizleyebilirsiniz. Yüksek bakım gerektirmeden veya ara vermeden KYDEX anında kullanıma hazırdır ve kullanım ömrü boyunca şekillerini koruyacaktır. Yıllarca ağır kullanımdan sonra bile, kılıfınız satın alındığı gün kadar çalışmaya devam edebilir.
KYDEX, sıcaklık veya neme duyarlı değildir.

KYDEX kalitesinin çeşitliliği

Üretimde kullanılan birçok malzeme gibi, birçok farklı KYDEX termoplastik sınıfı vardır. 40'tan fazla farklı türde termoplastik tabaka ile, her birinin farklı karakteristik ve malzeme çeşitlikleri farklıdır. Bu çeşitlerin bazıları daha ucuzdur, çünkü onlara daha fazla geri dönüştürülmüş materyalleri vardır ve onlara daha yüksek dereceli KYDEX'e kıyasla daha düşük performans değeri verir.

Bir KYDEX'in kalitesini belirlemek için: tahıl, kalınlık ve sıcaklığa dayanma performansı da hesaba katılmalıdır. Kılıflar ve benzeri ürünler üreten firmalar tarafından kullanılan en popüler KYDEX, KYDEX T ve 100'dür. KYDEX 100, termoplastikte birinci sınıf kalite olarak bu sektörde kabul edilmektedir. KYDEX 100'ü bu endüstrideki altın standart haline getiren hızlı kurma, katı kalınma ve havaya direnme yetenekleridir.

KYDEX plastik, değil mi?

KYDEX dışındaki farklı plastikler için kılıf üretimi prosedürleri biraz değişir. Çoğu şirket enjeksiyon kalıplama kullanır. Her kalıp plastikle doldurulur ve daha sonra basınçla şekil haline getirilir. Enjeksiyon kalıplama, üretim sürecini daha hızlı hale getirir, ancak genellikle daha ucuz plastiktir ve malzeme zamanla aşınma veya silahınızdaki bazı yüzey kaplamalarını zarar verebilir.

Gerçek KYDEX kılıfları, KYDEX saf polimerlerden oluştuğu için enjeksiyonla kalıplanmış işlemi kullanılmaz. KYDEX ürününde sertleştirici içermez (cam gibi). KYDEX ucuz meslektaşlarından daha dayanıklıdır.



Enjeksiyon kalıplama yerine KYDEX kılıfları, bir tabakanın ısıtılması, modeli etrafında kalıplanması veya formun kalıplanması ile başlayarak artan materyali kesip KYDEX'i parlatarak bitirir. Diğer ucuz plastiklerden daha fazla uzmanlık ve kalite kontrolü gerektirdiğinden, enjeksiyon kalıplama işleminden çok daha yavaş işlenir ve emeği çoktur.

KYDEX silaha zarar verebilir mi?

KYDEX kılıf sahiplerinin önde gelen endişeleri bir tabancanın yüzeyini çizme algısıdır. Ancak herhangi bir kılıfın bir şekil potansiyeli var. Bu sorundan kaçınmak için, KYDEX, içindeki kılıflandırılacak silahın kesin ve net şekli etrafında oluşturulmalıdır. Bu işlem doğru yapılırsa (doğru yerlerde basınç uygulanırsa), KYDEX'i kullanarak silah hasarında çok nadiren bir sorun olur.

Bir sonraki kılıf alımınızdaki ayrıntılara yakından bakmanızı öneririm. Deri, plastik veya KYDEX plastik - kılıfın sunduğu şeyleri incelemek için zaman ayırın. Plastik ise, parlatılmış kenarlar, düz doku ve yuvarlak köşeler arayın. Kılıfı kullanırken kılıfın düzgün olduğundan emin olun, kılıfını mümkün olduğunca güvenli yerlerden satın alın.

Sonuç

Almakta olduğunuz silah kılıflarının kalitesini bildiğiniz sürece deri silah kılıfı alımı veya ucuz enjeksiyon kalıplı kılıf hiçbir zaman farketmez. Ancak, KYDEX için fazladan birkaç dolar harcamak istiyorsanız, kılıfın performansına ve fiyatına yansıtılacaktır. 


askermekani

Taktik Yaşam Bloğu

Taktik askeri malzemeler, silah tutkunları, askeri ve kolluk kuvvetleri için taktik yaşam haberleri, silah ve taktik ürün incelemeleri

Yorum Yaz:

0 Yorumlar: