silah bakımı


İyi performans gösteren bir ateşli silahın olmasının sırrı daima temiz tutmaktır. Silahınızın daima iyi çalışmasını sağlamak mümkün değildir, namluda sürekli kullandıktan sonra belirlenen pislik, kir ve diğer parçacıklar bulunmamalıdır.

Ayrıca, silahınızı temizlemeden önce bunu hatırlamanız önemlidir, öncelikle kullanım kılavuzuna bakmanız gerekir. El kitabı, parçaların nasıl temizleneceğini, parçaların nasıl söküleceğini ve silahın hangi parçalarının ne işe yaradığını öğretecek. Bu, ne tür bir çözücü veya temizlik maddesi koyacağınızı bilmek özellikle önemlidir. Ayrıca, silahınızı kullanımdan sonra temizleyebilmek için ne kadar bekleyeceğinizi bilmek gerekir. Genel olarak, kullandıktan sonra tabancayı hemen temizlemek güvenli olabilir, ancak tabancanızın el kitabına bakarak talimatları izlemek yine de daha güvenli bir seçenektir. Ya da bir tabanca satış departmanından yardım isteyin.

Silahınızı temizlemenize engel olabilecek tek şey,hep ertelemek ve bazen de kendimizin tembel olmamız dan kaynaklanmaktadır. Bu yazıda, ateşli silahınızı temizlemekten endişe duymadan ve bunu yaparken çok fazla zaman harcamanıza izin vermeden ateşli silahınızı kolaylıkla temizleyebileceğiniz bazı kolay yolları keşfedeceğiz.

Temiz ve iyi kalibre edilmiş iyi bir ateşli silah, onu parçalamasını önleyecek ve bu nedenle bu makalede, ayrıntılarla aşırı derecede komplo kurmadan bunu sağlayabileceğiniz eğlenceli yöntemleri keşfedeceğiz. Hadi başlayalım.

1 - Bir tabancanın temizlenmesindeki ilk ipucu daha basit olamazdı: tabancanın boşaltıldığından emin olun ve daha sonra çözücü, bir bez parçası, silah yağı veya yağlayıcı, diş fırçası veya delik fırçası, Q-uçları, içeren temizlik için gerekli tüm maddeleri hazırlayın , kalibreye sığan temizleme çubuğu, son cila için bir mikrofiber bez. Gerekli tüm temizlik malzemelerini elinizin altındaysa, çok önemli zamanı tüketmeden temizliği hızlı bir şekilde yapabilirsiniz. 

Bu malzemeleri ararken, neden daha eğlenceli hale gelmek için arka planda bazı müzikleri çalmıyorsunuz? Bazı insanlar, malzemelerin birlikte düzenlenmesinin, genellikle dağınık bir odayı toplamanın içine girdiği bir eğlence ve sevinç hissi sağlayabileceğini söylüyorlar. Eğlenceli, değil mi?

Temizlemeye başlamadan önce düz bir masa ve iyi havalandırılan bir oda hazırlamanız da önemlidir. Tüm malzemeler hazırsa ve tabanca, varsa, temizleme işlemini başlatın, fırçayı biraz çözücüye daldırın. Ardından, çözücü etrafından ve namlu boyunca fırçalayın. Bunu bir süre kenara bırakmanız gerekir; böylece çözücünün namluya iyice işlenmesine izin verebilirsiniz. Çözücü içeri girdikten sonra bu parçaya geri döneceğiz. 

2- Bu temizleme işleminin ikinci adımı silahın çerçevesini temizlemek olacaktır. Bunu yapmak için, mekanik bezini almanız ve çerçeveden alabileceğiniz tüm parçaları iyice silmeniz gerekecektir. Silahın çerçevesini temizlemek için herhangi bir çözücü kullanamayacağınızı hatırlamanız önemlidir; çünkü çözücüdeki kimyasallar, çerçevede kötü olacak şekilde bir hasar oluşturabilir.

3-Silahın temizlenmesindeki üçüncü adım, Q-ucu kullanmak ve silahın rayının yanı sıra, yalnızca bir Q-ucunun dokunabileceği köşe ve kafesleri içeren ulaşılması güç alanların temizlemektir. Silahın iç kısımlarından da kiri temizlemiş olduğunuzdan emin olun. Burada biriken kir, tabancanızın performansını ve atışının etkileyebilir.

4- Bir sonraki adım, geri çekiliş slaytından kurtulmak ve tabancadaki tüm parçaları silmek ve bu işlemi yapmak içinkuru bez kullanmaktır. Diş fırçasını kullanabilir ve ulaşılması zor tüm kirlerin bakıma alındığından emin olmak için tabancanın yaylarına doğru sürdürebilirsiniz.

5 -Namlu, çözücü yardımı ile "yakılması" yaptıktan sonra, temizlemeye hazırsınız demektir. Bunu yapmak için, fırçanızı çevresinde ve bulunan tüm alanlarda çalıştırmanız gerekir. Daha sonra, namlu dışını kuru bezle silebilirsiniz. İşiniz bittiğinde, artık çerçeveyi temizlemeye başlayabilirsiniz. Bunu yaparken, üzerinde bir bez parçası bırakmayınız ve hızla çerçevenin içine itme hareketi veriniz. Kiri ileri geri hareket ettirmekten kaçınmak için "içeri ve dışarı doğru" hareket yapmayın. Birkaç bez parçası kullanın ve temizledikten sonra çıkan renkten memnun kaldığınızda durun.

6- Bir sonraki adım, yağa batırılmış bir Q ucu kullanarak tabancayı yağlamaktır. Tabancanın kızak raylarını yağlamayı unutmayın. En aydınlık kısımlara biraz daha yağ koymak isteyebilirsiniz çünkü genellikle kullanılmış olan bu bölümdür. Yine de, geri tepme yayı üzerine biraz yağ koymayı ve fazlalıktan kurtulmak için bir bezle temizlemeyi unutmayın, aşırıya kaçmayın. Bütün tabancayı temizlemek için sadece dört damla yağ gerekebilir.

7- Şimdi tüm parçaları temizledikten sonra tabancanızı yeniden monte edebilirsiniz. Tüm parçaların çalıştığını bilmek için kuru ateşlemeyi denemelisin. İşiniz bittiğinde, istediğiniz güzel, temiz ve pürüzsüz görünümlü silahı elde etmek için bir mikrofiber bezle silin.



askermekani

Taktik Yaşam Bloğu

Taktik askeri malzemeler, silah tutkunları, askeri ve kolluk kuvvetleri için taktik yaşam haberleri, silah ve taktik ürün incelemeleri

Yorum Yaz:

1 Yorum: