Ülkemizde, motosikletli polis timlerin kullanmış olduğu araçlarada bu uygulama yapılmış olsa sizcede iyi olmazmıydı.

Arizona'nın Tempe Polis Departmanı, motosiklet memurlarını ateş güçlerini iyileştirmek için bir tüfek montaj sistemi ile donatmaya başladı . Yeni tutucular , tehlikeli durumlarda kullanılmak üzere AR-15 tüfeklerinin polis motorsikletlerinde depolanmasına izin veriyor . 





Motosiklet polislerini tüfeklerle donatma fikri , Tempe'nin 2016 yılında görevi üstlenen polis şefi Sylvia Moir'den geldi. Motosikletler, devriye araçlarına göre daha falza manevra kabiliyetine sahipler ve araçların etrafından dolaşabiliyor, engellerden, kaldırımlardan ilerliyorlar ve olay yerine daha çabuk ulaşıyorlar.

Daha önce, motosiklete binen polis timleri, tehtit karşısında tabancalarıyla sınırlı hareket ediyorlardı, ancak yeni depolama sistemi, gerektiğinde memurlara daha fazla ateş gücü veriyor. Tempe polis departmanı,  özel olarak yapılan bir montaj sayesinde güvenli bir şekilde sabitlendiğinden ve silahın onları kullanan memurlar dışındaki herkes tarafından kolayca erişilemediğinden emin olduklarını söylüyorlar.




Tempe polis amiri Michael Pooley , Phoenix New Times'a ,verdiği demeçte “her zaman halkın algıları hakkında endişeliyiz” dedi. İnsanların bunları hiçbir sebepten ötürü taşıdığımızı düşünmelerini istemiyoruz. ”Ancak şu ana kadar, halktan tüfek ataşmanları hakkında“ çok olumlu geri bildirim aldıklarını ”söylüyorlar .








askermekani

Taktik Yaşam Bloğu

Taktik askeri malzemeler, silah tutkunları, askeri ve kolluk kuvvetleri için taktik yaşam haberleri, silah ve taktik ürün incelemeleri

Yorum Yaz:

0 Yorumlar: