Türkiye Savunma Bakanı Sayın Nurettin Canikli 27 Şubat'ta yaptığı açıklamada,  Türkiye'nin ana muharip tanklarına (MBT) kısa süre önce mermileri vurmadan önce imha eden yüksek teknolojili aktif koruma sistemi alabileceğini söyledi.

Bakanlığa göre, Türkiye Ordusu tankları, 8-10 metre uzaklıktaki gelen anti-tank savaş başlıklarını algılamak ve yok etmek için tasarlanmış olan Pulat adlı bir sistemle donatılmış olacak.

Pulat aktif koruma sistemi, anti-tank füzelerini veya yüksek teknolojili radar ile platforma yaklaşan roketleri tespit ederek çalışır ve daha sonra onları Hard-Kill yöntemiyle platformdan optimum aralıklarla devre dışı bırakır. Türk savunma şirketi Aselsan tarafından geliştirilen yeni aktif koruma sistemi.

Pulat, modüllerin platform üzerinde, tank karşıtı güdümlü füzeler (ATGM) ve roketlere göre yerleştirilmesine bağlı olarak, 360 derece tam koruma sağlar. PULAT, asimetrik savaşlarda ve ana savaş tanklarının operasyonel ortamında etkilidir. PULAT aynı zamanda birden fazla tehdidi dağıtık mimarinin bir sonucu olarak etkin bir şekilde idare edebilir.

Sistem özellikleri :


  • Sert Öldürme Yeteneği
  • Modül yerleşimine bağlı olarak 360 derece tam koruma
  • Radar algılama yönteminin sonucu olarak toz, çamur, yağmur, kar ve sis gibi şiddetli çevre koşullarında tamamen çalışır durumdadır.
  • Asimetrik savaşta düşük menzilli anti-tank tehditlerine karşı etkili
  • Eşzamanlı birden çok tehdide karşı tamamen işlemsel
  • Farklı zırhlı araçlara entegrasyon kabiliyeti
  • Yeni türk aktif koruma sistemi, farklı zırhlı araçlara modüler ve dağıtılmış sistem çözümünü değiştirerek uyarlanabilir.


Resmi kaynaklar, Savunma Günlüğü'ne verdiği demeçte, yeni Türkiye'nin aktif koruma sisteminin Aselsan ve Ukrayna Kritik Teknolojiler Üssü Merkezi tarafından UkrOboronService'in (büyük faaliyetin Ukrayna'nın devlet çıkarlarının gerçekleştirilmesi olduğu bir devlet şirketi) doğrudan katılımıyla birlikte tasarlandığını ve geliştirildiğini 
söyledi. 

Pulat aktif koruma sistemi modülü

Yeni proje, bir önceki Ukrayna Zaslon aktif koruma sisteminden çıktı. Zaslon ve Pulat, gelen füzeleri ve küçük roketleri algılayan ve gelen tehdidi algılayacak ve devre dışı bırakacak bir radardan oluşuyor. Her tehtide karşı önlem modülü patlamaya neden olan patlayıcı mermileri toplar ve darbe esnasında gelen mermileri yok eden yoğun parçalanma halkasını oluşturur. Modüller, yukarıdaki saldırılara karşı korunmak için ileri veya yanlamasına veya dikey olarak işaret edebilir. Sistemin yanıt süresi 0.1 saniyedir.

Mevcut bilgilere göre, Şubat ayında ilk kez ortaklaşa geliştirilen Pulat aktif koruma sistemi Ukrayna test aralığında test edildi ve yakında Türkiye'ye teslim edilecek. Zaten Mart ayında Türkiye'de bir dizi test yapılması planlanıyor ve bunun ardından muhtemelen Türk Silahlı Kuvvetleri M60T ve Leopard-2 tanklarını yerleştirmeye karar verilecek gibi gözüküyor.


askermekani

Taktik Yaşam Bloğu

Taktik askeri malzemeler, silah tutkunları, askeri ve kolluk kuvvetleri için taktik yaşam haberleri, silah ve taktik ürün incelemeleri

Yorum Yaz:

0 Yorumlar: