Türk savunma bütçesi Stratejik Savunma İstihbarat (SDI) tarafından hazırlanan rapora göre, tahmin dönemde  % 8.36 bir yıllık bileşik büyüme oranı (CAGR), 2023 yılında $ 15.8bn ulaşması bekleniyor.

Raporda ' Türk Savunma Sanayisinin Geleceği - Pazar Çekiciliği, Rekabetçi Peyzaj ve 2023 Tahminleri ' başlıklı raporda Türk savunma sanayii hakkında bilgiler verildi.

Yıllık savunma harcaması 2018 yılında 10.7 milyar dolara ulaştı ve bu dönemde dönem boyunca % -5.94'lük bir yıllık bileşik büyüme oranı (CAGR) olarak kaydedildi.

Gayri safi yurtiçi hasılat (GSYİH) yüzdesi olarak, ülkenin savunma bütçesinin, öngörülen süre boyunca ortalama % 1,36 seviyesine ulaşması bekleniyor.

Sermaye harcamalarının tahsisinin, öngörülen dönemde ortalama % 25,3'lük bir düşüşle, ortalama dönemdeki ortalama % 26,3'üne karşılık gelmesi beklenmektedir.

Gelişmiş taktik savunma ekipmanlarının satın alınması ve ülkenin savunma sanayisinin yerli yeteneklerini geliştirmenin bir amacı, bütçenin ardındaki temel neden olarak iddia ediliyor.

Türkiye, sermaye harcamalarının büyümeyi destekleme dönemini desteklemesini sağlamak amacıyla, fiziki güvenlik, çok gelişmiş uçaklar, zırhlı araçlar, denizaltılar ve komuta, kontrol, haberleşme, bilgisayar alımları gibi çeşitli satın alma programlarını yürütmeyi amaçlamaktadır. istihbarat, gözetleme ve keşif (C4ISR).

Kalan bütçe, personel maaşları, askeri personel için gelişim programları ve eğitim içeren gelir harcamalarına tahsis edilecektir.

Raporda, Türkiye'nin anavatan güvenliği harcamalarının 2023 yılında 20.3 milyar dolara ulaşması ve tahmin döneminde % 11,02'lik bir yıllık bileşik büyüme oranı CAGR'yi temsil etmesi bekleniyor
askermekani

Taktik Yaşam Bloğu

Taktik askeri malzemeler, silah tutkunları, askeri ve kolluk kuvvetleri için taktik yaşam haberleri, silah ve taktik ürün incelemeleri

Yorum Yaz:

0 Yorumlar: