taktik silahlar


Washington, DC, Amerika Birleşik Devletleri (4E) - ABD Ordusu, yeni hafif makineli tüfek olan Yeni Nesil Kadro Otomatik Tüfeği (NGSAR) için 6,5 mm veya 6,8 mm'lik bir mermi kullandı.geleneksel 5.56 mm'lik mermi kullanmaktan vazgeçti.

Yeni mermide, Rus Ordusu askerleri ve Halk Kurtuluş Ordusu Kara Kuvvetleri tarafından giyilen en güçlü  balistik yelek vücut zırhından kolayca parçalamak için yeterli oda basıncı - inç kare başına 60 ila 80 kilopounds (KSI) olacak.

Ordu, bu oda basıncının, ateş açıldığında bir M1A2 Abrams ana muharebe tankı üzerindeki 120 mm topun yarattığı değere eşdeğer olduğunu söylüyor. NGSAR'ı 2022'de veya ilk ilan edilenden üç yıl önce yürütmeyi planlıyor.

M249 Kadro otomatik Silahının (SAW) yerini alacak NGSAR, özel olarak tasarlanmış mermilerle ateşlenecek. Her dokuz kişilik ordu piyade ekibine iki NGSAR dağıtılacak.

Ordu ayrıca, NGSAR'ın 200 yuvarlak mühimmat şarjörü olmadan 7,5 kg ağırlığındaki SAW'dan daha hafif olacağını açıkladı. NGSAR'ın doğruluğu, zırhlı savaş araçları tarafından kullanılan sistemlerin minyatür bir versiyonu olarak tanımlanan özel bir ateş kontrol sistemi tarafından sürdürülecektir.

Ateş kontrol sistemi tabancayı otomatik olarak ayarlayacak ve sadece namlu hedefle hizalandığında ateşlenecektir. Atmosfer koşullarını dikkate alacak ve silahı otomatik olarak bir iç sistem kullanarak merkezleyecektir.

Ordu Genel Merkezi'nde güç geliştirme bölümü şefi Albay Geoffrey A. Norman ordunun piyade tüfeğini “bir tankın ateş edeceği şeye eşit bir basınçta küçük bir mermi ateşleyen otomatik tüfekle donatmak istediğini” söyledi.

“5.56 mm'lik cephane, yeteri kadar kütleye sahip olmamasıdır (düşman vücut zırhını delmek için),” dedi. “Ancak 7.62 mm'lik cephane ile ilgili zorluk, çok fazla kütleye ve yeterli iticiye sahip olmaması. Doğru çözüm, ikisinin arasında, nüfuz edecek kadar kütleye sahip ve yeterince hızlı hareket eden mermi kullanmak dedi ”

NGSAR sistemleri, Fort Benning, Georgia'daki Askerlik Çapraz Fonksiyonel Ekibi tarafından test edilecek ve değerlendirilecektir.


askermekani

Taktik Yaşam Bloğu

Taktik askeri malzemeler, silah tutkunları, askeri ve kolluk kuvvetleri için taktik yaşam haberleri, silah ve taktik ürün incelemeleri

Yorum Yaz:

0 Yorumlar: