Artan sayıda ülke, geliştirilmiş 8 × 8 Phantom-2 insansız kara taşıtına olan ilgisini dile getirdi.

25 × 27 Şubat tarihleri ​​arasında Abu Dhabi'de düzenlenen İnsansız Sistem Sergisi (UMEX) sırasında 6 × 6 tekerlekli platformdan oluşan hafif bir versiyonu olan 8 × 8 Phantom-2 insansız zemin aracı (UGV) sergilendi. UGV, Ukrayna'nın devlet savunma şirketi UkrOboronProm'un uzmanları tarafından geliştirildi.

2017 yılında hibrid savaş deneyimini kullanan UkrOboronProm mühendisleri, keşif ve gözetleme misyonları, ağır makineli tüfek ve güdümlü anti-tank füzeleri ve diğer hasar şekilleri tarafından sağlanan yangın desteği için tasarlanmış anonim askeri taktik çok amaçlı aracın yeni versiyonunu oluşturmak için çalıştılar.

Phantom-2, insansız muharebe aracı, tıbbi tahliye, istihbarat / gözetleme / keşif / elektronik savaş kompleksi için özel bir insansız kara aracı dahil olmak üzere, platforma dayalı bir araç ailesinin tümünün yaratılmasına olanak tanıyan benzersiz insansız tekerlekli modüler bir komplekstir.

Phantom-2, 2600 kg brüt araç ağırlığına (GVW) sahiptir ve çeşitli tiplerde silahlar (makineli tüfek, el bombası fırlatıcı, ATM, vb.) Ve ek modüller monte etme imkanına sahiptir.

Araç zaten ağır uzaktan kumandalı 80mm roket fırlatma sistemi ile kullanılabilir. Ayrıca uzaktan kumandalı bir silah istasyonu 23 mm makineli tüfek ile donatılmıştı.

Phantom UGV, operatörden maksimum 10 km menzile sahip bir telsiz kanalı veya operatörden 5 km'ye kadar fiber optik kablo ile kontrol edilir.

Geliştirilen UGV, katılımcıların ve serginin misafirlerinin ilgisini çekti. Uluslararası bir sergiye katılımın sonuçlarına göre, BAE, Kuveyt, Suudi Arabistan ve bir takım Kuzey Afrika ülkelerinden yetkililerin ilgisinin farkına vardı.



UGV Phantom-2, 8 × 8 tekerlekli şasiye sahiptir ve raylarla donatılabilir. Yeni Phantom'un dayanıklılık aralığı 130 km, neredeyse 60 km / s hıza ulaşıyor; Hibrid sistem, motor gücü 80 kW.

Araç, 20 km'lik güvenli telsiz veya 5 km uzunluğundaki fiber kablo ile çalıştırılır. Arazilerde yüksek hareketlilik sağlamak için tüm tekerleklerde bağımsız süspansiyon sağlanır. UGV ayrıca zorlu arazi koşullarında daha yumuşak bir sürüş ve daha iyi kontrol sağlamak için hidrolik fren sistemine sahiptir.

UGV karmaşık şehir ortamlarında çeşitli görevleri gerçekleştirmek için tasarlanmıştır. Misyonu yetenekleri savaş, keşif, ileri operasyon üslerine mühimmat taşımacılığı ve savaş alanından yaralı askerlerin tahliyesini içermektedir.




askermekani

Taktik Yaşam Bloğu

Taktik askeri malzemeler, silah tutkunları, askeri ve kolluk kuvvetleri için taktik yaşam haberleri, silah ve taktik ürün incelemeleri

Yorum Yaz:

0 Yorumlar: