Bir paracord bileklikler sadece güzel bir moda aksesuarı değildir. Bu, sizinle her zaman yanınızdadır ve diğer kaynakların kıt olduğu neredeyse her durumda size yardımcı olabilecek bir hayatta kalma malzeme parçasıdır. 

Paracord nedir?

Paracord aslen askeri uygulamalar için geliştirildi, buna paraşütün iskelet yapısını oluşturan askı hatları da dahildir. Son derece güçlü (550, halatın 550 pound'u test ettiği anlamına geliyor), hafif ve çok sayıda farklı uygulama için kullanılabilir.

Parokordun yapısı

Orjinal paracord'un çok güçlü olduğunun sebeplerinden biri, birbirine sarılmış birkaç farklı naylon iplikten oluşmasıdır. Her tel kendi başına sarılı iken çok güçlü ve esnek olmasına rağmen, katlanarak daha da güçlenir. Bireysel ihtiyaçlar da, geçici bir olta takımı da dahil olmak üzere birçok farklı kullanım için kullanılabilir. Aşağıda parakordun kullanılabilecek birkaç yolunu daha ele alacağız.

Kırık bir kemik müdahalesi için parokordu kullanın

Vahşi doğada iseniz ve düştünüz ve bir kol ya da bacağı kırarsanız, aktivitenizin daha da kötüye gitmesini önleyecek bir miktar parakod ve birkaç sağlam çubuk kullanabilirsiniz.  Turnike ihtiyacı olan siz veya birlikte olduğunuz birisi ciddi bir hasar görürse, parakord turnike gibi yapılmaya yetecek kadar güçlüdür. Omuz ve kol yaralanmaları için, paracord da hızlı, güçlü bir sling(askı kayışı) yapabilir!

Parakodu kullanarak bir barınak kurun

Eğer kampınızdan uzaklaşırsanız, paracord'u  bir muşambadan veya yanınızdaki ekstra bir kıyafetten hızlı bir barınak oluşturmak için kullanmak kolaydır. Hızlı bir güneşlik veya yağmurdan korunmak için bir ağacın etrafına bir muşamba ile tutturun.

Paracord, askeri Bot ve ayakkabılar için büyük faydası vardır

Yürüyüş sırasında bir ayakkabı bağı koparsa veya botlarınızı ateşe çok yakın bıraktıysanız ve ayakkabı tabanlarınız alevler içinde yanarsa, paracord bilekliğini çabucak çözebilir ve yeni, süper sağlam bir ayakkabı bacağına sahip olabilirsiniz.

Paracord ile pantolonlarınızı koruyun

Kemerini unuttun mu Endişelenme - Paracord bilekliğini çözün ve kemer halkalarından geçirin ve hızlı bir kayış için sıkıştırın. Pantolon askıları mı tercih ettiniz? Paracord da bunu gerçekleştirebilir!


Parakord bileklik ile acil ve hızlı tuzaklar oluşturun

Bir avcı olarak yada doğada karnını doyurmak için bir kaç tuzak yapmanız ve bunlar için ip kullanmanız gerekebilir. Tam kat parakord uzunluğu, hazırlayabileceğiniz çoğu tuzak için veya daha narin tuzaklar için idealdir. Ve ya balıkçılık avı için mükemmel, kablo iç sicimini kullanabilirsiniz.

Gördüğünüz gibi, paracord'un hayatta kalma durumlarında faydalı olacak birçok kullanımı vardır. bu kullanımlarının sadece çok azını burada kapsadık, çünkü hepsine dokunmaya çalışmak saçma bir süre alacaktı. Temel olarak,  acil bir durum da paracord mükemmel bir seçenektir.
askermekani

Taktik Yaşam Bloğu

Taktik askeri malzemeler, silah tutkunları, askeri ve kolluk kuvvetleri için taktik yaşam haberleri, silah ve taktik ürün incelemeleri

Yorum Yaz:

0 Yorumlar: