Rus Havacılık Kuvvetleri, 9 Mayıs'ta Moskova'daki büyük Zafer Bayramı Geçit töreninde ilk kez, Kinzhal adı verilen yeni havaya fırlatılan balistik füzesini halka açık olarak sergileyecek.

Rusya,  Nazi Almanyası'ndaki zaferi anmak için 9 Mayıs'taki Zafer Geçit törenindeki MiG-31 savaş uçaklarından yeni KH-47M2 Kinzhal (Hançer) hassas kılavuzlu balistik füze fırlatmasını açıklayacak  Rusya'nın modifiye edilmiş MiG-31BM süpersonik savaş uçakları, hipersonik roketin kitlesel ölçekli bir modeliyle Moskova'nın Kızıl Meydanı üzerinde 9 Mayıs'ta Zafer Geçit töreni sırasında ilk kez uçacak.

 1 Mart'ta bir TASS ile yaptığı röportajda  , Rus Hava Kuvvetleri Komutanı Albay General Sergei Surovikin Komutanı, yeni KH-47M2 Kinzhal kompleksinin bazı ayrıntılarını  ortaya çıkardı .

Sergei Surovikin'e göre, yeni Rus KH-47M2 Kinzhal, yükseltilmiş Mikoyan MiG-31 uçağı temelinde geliştirildi. İnsancıl uçakların güvenli bir mesafede kalmasını sağlayan 2.000 km'den daha uzak bir mesafede hedefe yönelik bir atış için tasarlanan yeni sistem.

Rus sanayi kaynaklarına göre, Kinzhal 9M723-1 füzesinin 9M723-1F varyantına dayanıyor - 9K720 Iskander-M kısa menzilli karayolu mobil balistik füze sistemi tarafından kullanıldığı gibi - ve büyük değişiklikler olmadan hava lansmanı için değiştirilmişti.

Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Yuri Borisov, Kinzhal füzelerinin düşman uçak gemileri, destroyer ve kruvazörler de dahil olmak üzere hem durağan hem de hareketli hedeflere vurabileceğini doğruladı.

KH-47M2'nin uzunluğu yaklaşık üç metredir, dıştan ramjet hava-jet motorunun alttan çıkmasıyla ayırt edilir - en son stratejik füzeler KH-101'de benzer bir konfigürasyon kullanılır. Yeni silahın taşıyıcılarından biri de Su-57 savaş uçağı olacak.
askermekani

Taktik Yaşam Bloğu

Taktik askeri malzemeler, silah tutkunları, askeri ve kolluk kuvvetleri için taktik yaşam haberleri, silah ve taktik ürün incelemeleri

Yorum Yaz:

0 Yorumlar: