Türkiye'nin en büyük özel savunma sanayi şirketi olan Otokar, Cobra II Zırhlı Personel Aracı ile Asya'daki en büyük savunma sanayi fuarı olan DSA'ya katılacak. 16. yılında inci serginin baskısında Otokar 1 B potansiyel kullanıcılar için koruma, geniş iç mekan ve üstün hareketlilik yüksek seviyede, Cobra II teşvik No 10240 Standı Türk Salonu'nda olacak.

Otokar'ın son on yıl içinde cirosunun% 4'ünü araştırma ve geliştirme için ayırdığını ve beş kıtada 30'dan fazla ülkeye hizmet verdiğini belirten Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, “Otokar, uluslararası savunmadaki yerini güçlendirmeye devam ediyor. Teknolojik üstünlüğü, mühendislik gücü, tasarım yetenekleri ve askeri araçlarda 30 yılı aşkın tecrübesi vardır.

“Günümüzün ve geleceğin tehditlerine karşı kullanıcı beklentilerini ve ihtiyaçlarını karşılamak için tasarlanan 30.000'den fazla askeri araç Asya, Orta Doğu, Afrika ve Orta Avrupa'daki farklı görevlerde aktif olarak kullanılmaktadır.”

Otokar, uluslararası arenada her gün yeni başarılar kattığını belirterek, teknoloji ve bilgi birikimi aktarımıyla sektördeki yerini daha üst seviyelere taşıdığını belirterek, “Geçen sene 8 × 8 amfibi zırhlı araç için imza attık. Birleşik Arap Emirlikleri Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyaçlarını karşılamak için sektördeki konumumuzu yepyeni bir düzeye taşıdık. Otokar ve Tawazun'un ortak çabalarıyla kurulan Al Jasoor'un imzaladığı anlaşma ile Otokar, sadece ürünleri ile değil, aynı zamanda küresel bilgi birikimi, mühendislik, Ar-Ge ve teknoloji transferi yetenekleriyle de savunma sanayinde ayrı bir yer tutuyor. ”

Görgüç devam etti: “Amacımız, farklı kullanıcıların ihtiyaç ve beklentilerine, benzer işbirlikleri ile mümkün olan en iyi şekilde cevap verebilmektir. DSA Fuarı'nı bu hedefe ulaşmada ve bölgedeki varlığımızı güçlendirmede önemli bir araç olarak görüyoruz. Otokar araçları Asya-Pasifik bölgesinde başarıyla hizmet veriyor. Geçen yıl gerçekleştirdiğimiz ilk COBRA II zırhlı araç ihracatı bu bölgeye teslim edildi ve araçlarımız Birleşmiş Milletler misyonlarında aktif olarak kullanılıyor. Otokar'da bölgedeki ihracat fırsatlarını yakından takip ediyoruz.

“Körfez bölgesinde başarmış olduğumuza benzer şekilde Asya-Pasifik bölgesinde yeni başarılar eklemek istiyoruz.”




Yüksek Koruma ve Hareketlilik Yetenekleri

Ar-Ge ekibi tarafından tasarlanan ve çeşitli görevlerde güvenlik güçlerine hizmet etmek için mevcut COBRA aracına inşa edilen COBRA II, üstün teknik ve taktik özellikleriyle modüler bir platform sunuyor. COBRA II, en zorlu arazi ve iklim koşullarında yüksek performans sağlar ve dokuz kişilik kapasitesi, yüksek koruma seviyesi, ateşleme gücü ve görev odaklı ekipmanı ile öne çıkar.

2013 yılında Otokar'ın ürün yelpazesine eklenen COBRA II, aynı zamanda amfibi bir versiyona sahip ve modüler bir yapı sunuyor. Otokar tarafından, günümüzün tehditlerine karşı müşteri beklentileri doğrultusunda tasarlanan ve üretilen COBRA II, balistik, mayın ve IED tehditlerine karşı olağanüstü koruma sağlar.

Dünyanın farklı bölgelerinde yoğun iklimsel ve amfibi testlere tabi tutulan COBRA II, binlerce kilometre yolculuk yapmış ve açık deniz yüzme testlerini başarıyla geçmiştir. COBRA II, halihazırda Türk Silahlı Kuvvetleri ve Güvenlik güçleri ve ihracat müşterileri ile hizmet vermektedir.
askermekani

Taktik Yaşam Bloğu

Taktik askeri malzemeler, silah tutkunları, askeri ve kolluk kuvvetleri için taktik yaşam haberleri, silah ve taktik ürün incelemeleri

Yorum Yaz:

0 Yorumlar: